Psicologia

Articles

16 d'octubre de 2020

Errors de pensament

Molts dels pensaments que solem tenir son automàtics i involuntaris. És important identificar els errors de pensament per poder substituir-los per altres més realistes. Aquí!

16 d'octubre de 2020

El joc infantil

És la seva manera de conèixer el medi, ofereix la possibilitat de superar-se i vèncer els conflictes. El joc és vital per al desenvolupament motor, sensorial, emocional i cognitiu. Aquí!

2 de juliol de 2020

El déficit del funcionamiento social en el TDAH

El Trastorno por Déficit de Atención e Hiperactividad (TDAH) suele conllevar a una desorganización de la conducta emocional y social que pueden derivar en conductas sociales desadaptativas. Aquí!

2 de juliol de 2020

Els estils de criança parentals

L’estil de criança que segueixen els pares i mares condiciona la personalitat i habilitats dels seus fills i filles. Proposem recomanacions per seguir un estil de criança disciplinat/democràtic. Aquí!

2 de juliol de 2020

Les funcions executives i la seva implicació en l’aprenentatge

Infants autònoms, infants amb una bona capacitat executiva. Aquí!

5 de juny de 2020

Mètode Glifing per a exercitar processos lectors

La plasticitat cerebral fa que, a partir d’unes estructures generals bàsiques, el cervell es modifiqui constantment. Això fa que tenir cura del cervell sigui una activitat fonamental de les nostres vides, i en el fons, aquesta és la missió de l’educació i de l’ensenyament. La mal·leabilitat del cervell dóna a pares, mestres i educadors una gran responsabilitat. Aquí!

5 de juny de 2020

Perfil neuropsicològic en el Trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH)

Actualment, el Trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH), representa un dels motius més freqüents a escala mundial amb una alta presència en les consultes psicològiques, en tenir un important impacte personal, acadèmic i social. Aquí!

5 de juny de 2020

Pautes per fomentar una bona higiene del son

Les dificultats que poden aparèixer a l’hora d’anar a dormir afecten tant al desenvolupament de l’infant com a la qualitat de vida dels familiars. Us adjuntem pautes i una guia per fomentar una bona higiene del son. Aquí!

22 de maig de 2020

Orientació acadèmica

El procés de decisió sobre el futur acadèmic i professional dels i de les adolescents pot generar dubtes, incertesa, desmotivació, angoixa… Convé acompanyar-los i donar-los els recursos necessaris.Aquí!

22 de maig de 2020

Trastorno específico del aprendizaje

Frecuentemente nos encontramos con niños que desde las etapas de educación infantil presentan ya dificultades en el aprendizaje de las letras, llegando a cursos posteriores de Educación Primaria, dónde las demandas son más exigentes y no pueden seguir el mismo ritmo de aprendizaje que sus compañeros. ¿Qué debemos saber? Aquí!

22 de maig de 2020

Existeix un cervell femení i un cervell masculí?

“Ahir en Joan estava estrany… Alguna cosa li deuria sentar malament l’últim dia que es van veure?, o potser es va molestar perquè no el van avisar per a anar en bici?, o potser és que s’ha enfadat amb la parella, o igual té problemes a la feina…” Reflexions més habituals en la conversa d’un grup de dones o d’un grup d’homes? Aquí!

8 de maig de 2020

El millor moment del dia

La interpretació i revisió dels fets que ens passen en un dia influeix en com ens sentim. No sempre ens passaran fets excepcionals, però podem aprendre a valorar aquells moments que destaquen d’un dia “qualsevol. Aquí!

8 de maig de 2020

Desescalando emociones

No obstante, todo este periodo de tiempo supuso una especie de “congelación” de nuestra vida, como un paréntesis en donde lo único que debíamos hacer era esperar. Aquí!

30 d'abril de 2020

Técnicas de relajación

En este artículo, te presentamos algunos ejercicios de relajación que te ayudaran a aliviar el estrés y la ansiedad, que este nuevo contexto, donde tenemos que compatibilizar el teletrabajo con nuestro papel de padres, te pueda generar. Aquí!

30 d'abril de 2020

Com afrontar la mort per la pandèmia de COVID-19

La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha elaborat una guia amb recomanacions per afrontar la mort d'una persona estimada durant el confinament. La podeu descarregar aquí. Aquí!

22 d'abril de 2020

Les autoinstruccions

Les autoinstruccions són ordres que una persona es dóna a si mateixa que ajuden a regular la conducta impulsiva i fomenten l’autonomia. Us expliquem com utilitzar-les per aquests dies. Aquí!

22 d'abril de 2020

Ayudar a los niños a superar los miedos

Algunos niños en estos días puedan estar experimentando un aumento de miedos en forma de pesadillas, cambios de humor y de conducta debido a la situación actual que estamos viviendo. Aquí!

22 d'abril de 2020

Els mapes mentals

El mapa mental és una eina d’aprenentatge que s’utilitza per a representar conceptes i idees associats a un tema determinat, de forma molt visual, afavorint l’aprenentatge significatiu i el pensament crític. Aquí!

13 d'abril de 2020

Pautes per un confinament digital saludable en família

L'ús de les pantalles dels infants i adolescents en temps de confinament pot ser una de les preocupacions actuals dels adults. Us proposem una sèrie de recomanacions recollides de vàries persones expertes. Aquí