Florvåg skole

Nøkkeltall

Skoletype: 1. - 7. trinn

Skolekapasitet: 225 elever (75 i modulbygg medregnet).

Brutto bygningsareal: 2 422 m²

Netto læringsareal: 890 m2 (eks. gymsal)

Tomteareal: ca. 12 100 m²

Netto uteareal for elevaktiviteter: ca. 7 700m²

Elevtall: Link til elevtall

Foto: Petter Solberg © Askøy kommune

Tilfluktsrom

To sett med elevgarderober til gymnastikk, skolekjøkken

1. etasje

2 spesialrom/klasserom og gymnastikksal med scene og lager

Heis, vaskesentral og lager

2. etasje

6 klasserom med elevgarderober og toalett, 1 IKT-rom og bibliotek/mediatek (hems)

Lærerarbeidsplasser, personalrom, kopi/produksjonsrom, 2 kontor, forkontor og arkiv

Brakke

3 klasserom med grupperom og toalett

SFO base

Beskrivelse og vurdering av anlegget

Florvåg skole har en kompakt bygningskropp over to etasjer. I 1. etasje er det tilrettelagt for fellesarealer som spesialrom/klasserom og gymnastikksal. Stort tilfluktsrom er i dag benyttet til skolekjøkken (mat og helse). Dette arealt mangler vinduer og er lite egnet. I 2. etasje er hovedsakelig klasse- og grupperom, samt personal- og administrasjonsarealer. I denne etasjen er det også to hemsløsninger som blir brukt til bibliotek og arbeidsplasser for pedagogisk personale. Ventilasjonsrom ligger også som en hemsløsning i bygget. Florvåg skole er opprinnelig bygd for drift av 6 klasser. Det er ikke planlagt for SFO-ordning i det opprinnelige bygget. Skolen har tatt i bruk sløydsal, tekstilrom og lager/oppbevaringsrom til klasserom de siste årene. Det er ikke etablert spesialrom til musikk/dans/drama og naturfag i eksisterende skolebygning. Skolen bruker gymnastikksalen til samlingsrom. Det er satt opp to brakker med 3 klasserom og SFO-rom.

Generelt læringsareal

Skolen har seks klasserom som er av ulik størrelse og standard. To spesialrom er omgjort til klasserom, Skolen har bare ett grupperom som vanskeliggjør bruk av varierte arbeidsmåter og ulik størrelse på elevgruppene, og bygningen er ikke tilpasset dagens skolevirksomhet. De generelle læringsarealene ved skolen er ikke tilfredsstillende. Garderobearealene er små og det er ikke skille mellom våt- og tørrgarderober. I tillegg har skolen 3 klasserom i brakke.

Spesialisert læringsareal er rom som er innredet med spesialutstyr eller spesialtilpasset undervisning i fag som naturfag, mat og helse, kroppsøving osv. Florvåg skole har i dag areal til følgende spesialrom:

Skolekjøkken/tilfluktsrom: Rommet er innredet med familiegrupper og spiseplass for elevene. SFO benytter seg også av rommet til matlaging og spising. Dispensasjon.

Kroppsøving: Skolen har en gymsal med scene og to sett med garderober, samt lærergarderobe men de ligger ikke i tett tilknytning til gymsalen. Gymsalen er bra, men det fastmonterte utstyret er slitt og har behov for utskifting. Størrelsen på salen er god og den benyttes også som samlingsrom for skolen. I tilknytning til salen er det også et kjøkken og apparatrom/utstyrslager.

Skolebibliotek: Skolen har et lite bibliotek på en hems/mesanin. Rommet har ulik møblering hvor elevene kan lese og samarbeide. Rommet er lite brukervennlig.

Datarom: Skolen har omgjort et lite klasserom til et eget datarom/IKT.

Ingen av skolens spesialrom er tilfredsstillende. Spesialrommene til kunst og håndverk (tekstil/tegning og tre/metall) blir i dag brukt som ordinære klasse- og trinnareal. Rommene er gjort om til klasserom og noen av rommene brukes på dispensasjon.

SFO-areal: SFO har sine arealer i brakke.

Personalareal: Lærerne er fordelt på to arbeidsrom, ett arbeidsrom i 2. etg. og ett stort arbeidsrom på en hems/mesanin. Arbeidsplassene har dårlig luft, høy temperatur, ingen skjerming og mye støy, og er lite egnet for sitt formål. Administrasjonen har kontor til rektor, to avdelingsledere og arbeidsrom for lærerne. Skolen har et personalrom med kjøkkenkrok, men ingen møterom. I tilknytning til personalrommet er det to garderober uten dusj, og to toalett. Personal- og administrasjonsfløyen er ikke dimensjonert for antall ansatte ved skolen i dag.

Uteområdet: Uteområdet består av en gruslagt ballplass i den sørlige enden. Grusbanen er humpete og har mange store steiner. Den er lite brukervennlig og kraftig redusert p. g. a. brakkeanlegg. På asfaltplassen er det tegnet opp paradis og kanonballbane. Kanonballbanen brukes også til å spille landhockey, en populær aktivitet. Mellom av- og påstigningsfunksjonen og skolebygningen (inngangsparti) er det en asfaltert flate. På nordsiden av skolen er det et tilrettelagt mindre «skogsområde» med klatrepark og gruslagte stier. Denne delen av tomten er kupert og variert – og blir mye brukt om vinteren. På østsiden av skolen er det etablert et ute-amfi som blir brukt som samlingssted i fint vær. Denne delen av tomten grenser helt opp til bebyggelse og et nabohus har en separat inngang fra skolegården og inn til huset.

På uteområdet er det en klatrepark, huske, sandkasse og klatrestativ. Klatreparken var ny november 2019. Det er også satt opp et bordtennisbord under et letak på sørsiden av skolen.

På østsiden av ballplassen er det en bratt skråning. Dette uteområdet blir også brukt til lek og aktivitet, men dette krever oppsyn da det er lett å komme nærme skrenter og kanter.

Området rundt skolen brukes flere ganger i uken av elevene. Det er mange turstier og turområder i nærområdet. Askøyhallen og biblioteket på Kleppestø brukes også. Uteområdet brukes også som læringsarena i ulike fag, både amfiet, skogen og ballplassen brukes i fag som norsk, matematikk, samfunnsfag, naturfag, kunst og håndverk og kroppsøving.

Parkeringsplassen er i dag for liten og det er ikke plass til eventuelle gjesteparkeringer.

Universelt utformet: Det er manglende eller mangelfull tilrettelegging for universell utforming ved skolen. Skolen har heis.