Pregunta 06

6. El lloc web de la vostra biblioteca, enllaça amb altres blocs o espais virtuals del centre (Wiki, Moodle...)?

Un objectiu força interessant que pot assolir la biblioteca escolar és el de gestionar de forma endreçada l’accés a la informació necessària per a treballar els currículums. Des d'aquest punt de vista, una biblioteca virtual no es limita a mostrar i facilitar documents o recursos propis, sinó que també ha d'integrar l’accés a altres espais o plataformes educatives d'aprenentatge d'interès per a tota la comunitat educativa, com per exemple Google Classroom o Moodle. La Biblioteca escolar 2.0 pot esdevenir un portal de referència tant per a l'alumnat com per al professorat i les famílies.

Les biblioteques escolars que trobem a la xarxa incorporen aquesta funció de diferents formes, però centrades principalment en la inclusió d'enllaços a plataformes educatives, campus virtuals, blocs de matèries, de cicles o wikis del propi centre. Es tracta, doncs, d'oferir un fàcil accès a informació i plataformes d'utilitat, donant visibilitat a la biblioteca escolar i evitant que sigui un espai web o blog aïllat del centre. Cal potenciar, doncs, l'espai web de la biblioteca com a porta d'entrada a altres espais virtuals interconnectats.

La inclusió d’un espai d'enllaços a altres entorns virtual del centre en el disseny del lloc web de la biblioteca dóna un dimensió integral a la construcció del coneixement que contempla el projecte educatiu.

Podeu ampliar informació sobre les aplicacions més adients per a desenvolupar aquesta funció a la secció d'eines 2.0 per a la BE dins l'apartat: Publicar i difondre.