Pregunta 19

19. La vostra biblioteca disposa d'un perfil o compte propi a aplicacions 2.0 que faciliten difondre i compartir arxius?

Actualment trobem un munt d'eines diverses que permeten publicar i compartir publicar continguts. Això resulta de gran utilitat de cara a fer difusió de les activitats que es realitzen a l'entorn de la lectura ja que els canals digitals amplifiquen i multipliquen el ressò de les activitats.

La biblioteca escolar hauria de disposar d'un perfil públic institucional i unificat en totes aquelles aplicacions que requereixen donar d'alta els serveis i fins i tot fer ús del perfil del centre, sempre que existeixi. D'aquesta manera, es dóna una visió institucional seriosa i uniforme facilitant que els recursos generats amb aquestes eines puguin ser inserits i mostrats a l'espai virtual de la BE i gaudir d'una major visibilitat i abast a més de permetre la interacció amb la comunitat a la que s'adreça.

Moltes biblioteques escolars ja utilitzen un perfil únic institucional per a totes les eines 2.0 que incorporen al seu espai web (Symbaloo, Scribd, Issuu, Slideshare, Youtube, etc) on s'usa l'usuari genèric de la institució per publicar en els canals que requereixen registre previ.

Podeu ampliar informació sobre les aplicacions bàsiques que requereixen registre a la secció d'eines 2.0 per a la BE dins l'apartat: Gestionar i organitzar.

Exemples

Galeries d'imatges

  • Galeria Biblioteca Juan Leiva. Àlbums d'imatges a Flick'r de la Biblioteca de IES Vega del Guadalete. (La Barca de la Florida. Cádiz).
  • Àlbum fotos: Biblioafonso .Biblioteca de l'IES Alfonso X el Sabio (Cambre. A Coruña).

Canals de presentacions i texts

Canals a Youtube

Canals a diferents eines

  • Canals de la Biblioteca de l'Escola El Cim (Terrassa. Barcelona).