Pregunta 11

11. Al lloc web de la vostra biblioteca es fan guies o suggeriments de lectures amb eines 2.0?

Una de les funcions bàsiques de dinamització de la lectura per part de les biblioteques ha estat intentar donar a conèixer al major nombre possible d'usuaris el seu fons de ficció de manera personalitzada i atractiva.

Avui dia amb el ventall d' eines 2.0 , les biblioteques poden crear guies o fer suggeriments de lectura amb formats molt visuals i atractius que possibiliten una major difusió dels recursos que publiciten. Entre molts altres avantatges, aquestes eines faciliten mostrar al web o blog de la biblioteca diversos productes com ara recomanacions de lectures per èpoques de l'any (Nadal, estiu), per nivells educatius o elaborades amb motiu d'alguna efemèride o temàtica concreta. En la mateixa línia, a Internet també es poden trobar recomanacions fetes amb veu.

La difusió de novetats és un dels àmbits de treball que més ha millorat amb l'aparició del web 2.0. És força comú trobar butlletins amb aquesta finalitat amb eines per a presentacions de l'estil d'Issuu però cada vegada més s'estén entre les biblioteques escolars l'ús d'aplicacions i plataformes de l'estil de les xarxes socials com Pinterest o d'altres, específicament pensades pels llibres, com Legiland que permeten facilitar la transmissió de novetats i alhora catalogar, opinar o recomanar lectures.

Podeu ampliar informació sobre les aplicacions més adients per a desenvolupar aquesta funció a la secció d'eines 2.0 per a la BE dins dels apartats: Seleccionar i recopilar i Publicar i difondre.

Exemples

Recomanacions amb aplicacions per a presentacions

Recomanacions amb aplicacions per a xarxes socials

  • Novetats. Seleccions amb Pinterest. Biblioteca La teca de la mediateca de l'Escola Pia (Granollers, Barcelona).

Recomanacions amb aplicacions de veu:

  • Podcasts amb Ivox. Biblioteca de l'Escola Sant Jordi (Lleida).