Com ens imaginem una bona proposta STEAM?

Global i transversal, que intenti trobar una possible solució a una situació problemàtica real.

Significativa i contextualitzada, en quan a que parteix de la realitat de l’alumnat i dels seus coneixements i experiències prèvies.

Crítica, ja que promou que l’alumnat analitzi situacions per poder posicionar-s’hi i prendre decisions al respecte, tot avaluant les conseqüències de les seves decisions

Activa, ja que fomenta la proactivitat de l’alumnat en la consecució dels seus objectius, és a dir: ser investigador, creador, cercador de solucions, dissenyador, avaluador... i, per això, es treballen i desenvolupen aspectes com la curiositat, la formulació de preguntes, el “tinkering“, la gestió de l’error i de la frustració...entre altres.

Centrada en l’alumne, ja que proposa un canvi de paradigma, on el docent passa a ser un acompanyant de l’alumne en el seu procés d’aprenentatge, un facilitador de bastides, alhora que l’alumnat es fa responsable de la realització (consecució, …) de la seva feina i n’és el seu propi avaluador (i co-avaluador en cas de les tasques realitzades de forma cooperativa i/o col·laborativa)

Sostenible, ja que es promou que les metodologies emprades puguin reproduir-se en diferents situacions, temes, moments….de la manera més sostenible possible

⇨ Implica realitzar tasques a partir del treball cooperatiu i col·laboratiu de l’alumnat (incloent el treball en xarxa), alhora que també individual.

Inclusiva i integradora en un sentit ampli , atenent a diferents escenaris i realitats relacionades amb els agents del procés d’aprenentatge, tenint en compte la perspectiva de gènere i l'equitat social.