Viherkummun Viikonloppumaja Osuuskunta
Vantaanlaakson siirtolapuutarha

Siirtolapuutarha sijaitsee Silvolan tekojärven länsipuolella Vantaanjoen ja Vantaanlaaksontien välissä.

Katuosoite on Viherkummuntie 1, 01670 Vantaa. Matkaa Helsingin keskustaan on noin 14 km ja Martinlaakson asemalle vajaa 2 km.

Siirtolapuutarhapalstoja Viherkummussa on 126 kpl. Keskimääräinen palstakoko on n. 350 m2. Alueen kokonaispinta-ala on noin 6,5 ha.

Viherkummun siirtolapuutarha-alue on ostettu vuonna 1949 Vantaanjoen varresta Grönkulla-nimisen talon maista .Osuuskunnan perustamisasiakirjat allekirjoitettiin 24.5.1950. Siirtolapuutarhan nimeksi osuuskuntarekisteriin merkittiin "Viherkummun Viikonloppumaja Osuuskunta".

Siirtolapuutarhan isä ja perustajajäsen Alexis Kavaleff poistui keskuudestamme elokuussa 2009. Hän toimi osuuskunnan isännöitsijänä ja hallituksen puheenjohtajana osuuskunnan perustamisesta lähtien aina vuoteen 2004 saakka. Toimikaudella 2021-22 osuuskunnan hallituksen puheenjohtajana toimii Olli Saunanoja majasta 10. Isännöinnistä ja huollosta vastaa hallitus.

Talkootöitä tarjolla

Ne, jotka eivät pääse osallistumaan varsinaisiin talkoisiin, voivat suorittaa talkootöitä muuna aikana.

Viherpirtin ilmoitustaululla on vihko, johon voi merkitä tekemänsä talkootyöt.

Talkooasioissa voitte olla yhteydessä joko

isäntään tai hallituksen puheenjohtajaan.

Maapohjan Viherkummussa omistaa osuuskunta kokonaisuudessaan. Osuuksia on osuuskunnassa yhtä monta kuin palstojakin, eli 126 kpl. Yksi henkilö voi omistaa vain yhden osuuden. Puutarhapalstojen hallintaoikeudet osuuskunta on luovuttanut jäsentensä käyttöön ja hallintaan. Hallintaoikeus on vapaasti ostettavissa ja myytävissä. Kaikki puutarhapalstoilla olevat rakennukset ja rakennelmat ovat palstanhaltijain omaisuutta.

Myytävänä / vuokrattavana

Oletko myymässä tai vuokraamassa mökkiäsi?

Halutessasi voimme laittaa ilmoituksen tälle sivustolle.

Jäsenen asuinpaikka ei ole esteenä kesäpaikan hankkimiseen Viherkummusta. Tällä hetkellä useassa Etelä-Suomen kunnassa asuvalla henkilöllä on kesäpalsta Viherkummussa.

Kesällä 2015 viherkumpulaisten asuinpaikat jakautuivat seuraavasti: vantaalaisia oli 85, helsinkiläisiä 20, espoolaisia 14 ja loput olivat muilta paikkakunnilta.