Schuldhulpmaatje Terneuzen
Schulden hebben is een last waar mensen niet makkelijk over praten, maar schulden verdwijnen niet als je erover zwijgt en groeien als je er niks aan doet. Schuldhulpmaatje is een vrijwilligersorganisatie met een effectieve aanpak voor begeleiding van mensen met financiële problemen. Schuldhulpmaatje geeft geen geld, maar begeleidt bij het oplossen van de problemen. Het gaat om een duurzaam effect.
Hulp nodig? Zoek contact via Uitdeschulden.nu
Schuldhulpmaatje Terneuzen, Hulst en Sluis werken samen en vallen onder het bestuur van Samen voor Zeeuws Vlaanderen.
SchuldHulpMaatje zoekt nieuwe maatjes
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in Zeeuws-Vlaanderen. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Sluis, Terneuzen en Hulst helpen om deze problemen op te lossen. We hebben op dit moment in Zeeuws-Vlaanderen in totaal 30 SchuldHulpMaatjes. Dat moeten er meer worden! Ben jij ons nieuwe maatje?
Wat doet een maatje?
Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp.
SchuldHulpMaatje worden
Na een driedaagse training kan je als SchuldHulpMaatje aan de slag. Je maakt deel uit van ons maatjesteam, wordt ondersteund door de coördinator en krijgt elk jaar bijscholing. Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren? Maak dan een afspraak voor een intakegesprek met coördinator Jaap Klok voor Hulst en Sluis (06-33580176) of coördinator Riny Dees voor Terneuzen (06-1961763)
Coördinator worden
De coördinator coördineert het werk van de maatjes, voert het intakegesprek met de hulpvrager, koppelt maatjes aan hulpvragers en ziet erop toe dat het begeleidingswerk zorgvuldig en tijdig wordt verricht. Ben jij iemand die dit ziet zitten, neem dan contact op met Jaap Klok. Hij kan je alles over de belangrijke rol van coördinator vertellen (06-33580176).
Over SchuldHulpMaatje
Volgens SchuldHulpMaatje Nederland heeft 10 procent van de Nederlandse huishoudens ernstige betalingsproblemen. Uit schaamte zoeken veel mensen (te) laat hulp. SchuldHulpMaatje zet zich vanuit christelijke naastenliefde in om mensen met financiële problemen zo vroeg mogelijk te bereiken en zonder verwijten te helpen. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staat daarbij centraal. Het doel is om de toenemende schuldenproblematiek terug te dringen.