Kerkdiensten

Dienstverloop

Wat handig is om te weten als je voor een eerste keer bij ons binnenstapt:

Iedereen is welkom in onze erediensten op zondagmorgen. Hieraan zijn geen voorwaarden verbonden. Dus stap met een gerust hart eens bij ons binnen. De diensten zijn elke zondagmorgen om 10.00 tot 11.00/11.30. Vanaf 09.30 is de kerk open. Het adres is Koestraat 2 (tegenover het Chinees restaurant Moy Fa).

We hebben geen vaste plaatsen, dus je kunt overal plaatsnemen. We zingen voornamelijk Psalmen en liederen uit het Nieuwe Liedboek. Maar met regelmaat klinken ook liederen uit de Evangelische Liedbundel, Johan de Heer, Sela etc. Alle liederen worden geprojecteerd met de beamer, dus dat is makkelijk. Soms hebben we een koor in ons midden, of een combo.

Tijdens de dienst vindt er ook een collecte plaats, dit zijn er twee. En ook nog eentje aan het einde van de dienst, bij de deur. Waarom zamelen we geld in? Er zijn eigenlijk 2 hoofddoelen: de kerk en onze naaste.

Om als kerkgemeenschap het gebouw te onderhouden, de voorganger te bekostigen en activiteiten te organiseren is geld nodig. Een gedeelte wordt hiervoor verzameld via de collecten. De andere collecte is er voor onze medemens die het nodig heeft. Dat kan zijn in Axel, Nederland of Wereldwijd. De specifieke bestemming wordt altijd genoemd. Meer weten? Neem eens een kijkje bij www.kerkinactie.nl

Voor de baby’s en peuters is er crèche. Meteen als je binnenkomt vind je door de linkerdeur de kinderoppas. Voor de kinderen van de basisschool is er kindernevendienst. Halverwege de dienst gaan zij mee naar een nevenruimte om daar het bijbelverhaal op hun eigen wijze te horen. Na de preek komen ze weer in de kerkruimte terug.

Elke week is er na de dienst koffiedrinken Onder de Toren. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en nader kennis te maken. Welkom!

Heb je specifieke vragen over hoe wij onze vieringen vormgeven, stuur dan even een mailtje naar onze dominee: ds.verlinde@pknaxel.nl