27.12.2021

חיסוני הקורונה יכולים לגרום לשינוי במחזור
כך עולה ממחקר גדול בנורבגיה

נשים צעירות חוות שינויים במחזור החודשי שלהן, כולל דימום כבד יותר, לאחר שקיבלו את הזריקה נגד הקורונה ראשונה וגם שנייה, כך עולה ממחקר אוכלוסין גדול שנערך על ידי המכון הלאומי לבריאות הציבור בנורבגיה (NIPH).

נשים בגילאי 18 עד 30 שהשתתפו במחקר אוכלוסין גדול שנערך על ידי ה-NIPH השנה, דיווחו על עלייה בשכיחות של שינויי המחזור החודשי. 39.4% מהנשים דיווחו על אי סדירות אחת לפחות במחזור החודשי לאחר מנת החיסון הראשונה ו-40.9% לאחר המנה השנייה. אי סדירות יכולה להיות דימומים כבדים, וסת ממושכת או קצרה באופן חריג, מרווחים ארוכים בין הווסת, דימומים בלתי צפויים בין הווסת וכאבי מחזור ללא דימום.

"נשים רבות דיווחו על מחזור כבד מהרגיל לאחר מנת החיסון הראשונה והשנייה", אמר המחקר שפורסם השבוע. בעוד שכ-7.6% מהמשתתפות חוו דימום כבד יותר לפני החיסון, מספר הנשים שדיווחו על מחזור כבד יותר לאחר המנה הראשונה עלה ל-13.6%. לאחר המנה השנייה, הוא גדל עוד יותר ל-15.3%.

השינויים לאחר המנה הראשונה הם "זמניים", על פי המחקר, שטוען שהדימום חזר לרמות נורמליות בסביבות חודשיים עד שלושה לאחר הזריקה. עם זאת, בקרב אותן נשים שחוו שינויים לאחר הזריקה הראשונה, כמעט שתיים מכל שלוש דיווחו על כך שוב לאחר המנה השנייה.

ל-NIPH אין עדיין נתונים לגבי משך השינויים במחזור לאחר מנת החיסון השנייה.

מנהיגת פרויקט ה-NIPH, ליל טרוגסטאד (Lill Trogstad), ציינה ששינויי מחזור הם "שכיחים מאוד" באופן כללי, אך האחוזים גדלו בעקבות החיסון. טרוגסטאד אמרה כי הממצאים הראשוניים מצריכים ניתוח נוסף כדי להבהיר האם המחזור החודשי אכן מושפע מהחיסונים. התוצאות עדיין לא עברו ביקורת עמיתים.

שאלות לגבי שינויים במחזור נוספו על ידי ה-NIPH למספר מחקרים לאומיים מתמשכים לאחר שהתקבלו דיווחים ראשוניים על תופעות לוואי אפשריות כאלה מוקדם יותר השנה. יותר מ-60,000 נשים בגילאי 12 עד 80 השתתפו עד כה במחקר על הקשר האפשרי בין שינויים שונים במחזור לבין חיסון הקורונה.

בהתבסס על הממצאים בנשים צעירות, ה-NIPH בחרו לצאת בהמלצה פומבית: "עם דימום כבד ומתמשך לאחר מנה מוקדמת יותר, מומלץ לדחות את החיסון עד לבדיקת הסיבה או עד לחלוף התסמינים". עם זאת, תופעת הלוואי הפוטנציאלית "לא צריכה למנוע מנשים [להגיד] כן לחיסון נגד נגיף הקורונה", אמרה טרוגסטאד, והצביעה על כך שהשינויים הם זמניים "עבור הרוב".

הפרעות במחזור החודשי שעלולות להיגרם על ידי חיסונים דורשות מחקרים נוספים לפני יצירת קשר חד משמעי, אמר הרגולטור על התרופות של האיחוד האירופי לאחר פרסום המחקר של ה-NIPH, כך מדווחת רויטרס. ראש מעקב התרופות בסוכנות התרופות האירופית, גאורגי ג'נוב (Georgy Genov), אמר שדרושות בדיקות אחרות "כדי לקבוע זאת באופן מלא".



  • הכתבה מבוססת על הכתבה שפורסמה באתר RT בתאריך 23.12.2021 ועל הכתבה שפורסמה באתר sciencenorway בתאריך 22.12.2021

  • לפרסום הרשמי של המכון הלאומי לבריאות הציבור בנורבגיה (NIPH) [לינק] שפורסם בתאריך 22.12.2021

עוד כתבות וסרטונים שקשורים לנושא