02.05.2021

האם החיסון לקורונה הוא חיסון שמפיץ את עצמו?

למעשה, מסמך משנת 2018 של המרכז לביטחון הבריאות של בית הספר לבריאות הציבור של ג'ונס הופקינס בלומברג (Johns Hopkins), העלאה את הרעיון להשתמש בסוג זה של חיסון שמפיץ את עצמו לבד, בכדי להפיץ אותו במכוון לאחרים עבור "הגנה" מפני מחלות.

מתוך המסמך של ג'ון הופקינס בנוגע לחיסונים שמפיצים את עצמם

תחת הסעיף "חיסונים שמפצים את עצמם" (Self-Spreading Vaccines), נכתב במסמך של ג'ונס הופקינס, "חיסונים שמפיצים את עצמם מהונדסים גנטית כדי לעבור באוכלוסיות כמו מחלות מדבקות, אך במקום לגרום למחלות, הם מעניקים הגנה. החזון הוא שמספר קטן של אנשים באוכלוסיית היעד יוכל להתחסן, ואז זן החיסון יסתובב באוכלוסייה כמו נגיף פתוגני, וכתוצאה מכך מושגת חסינות נרחבת מהירה."

המסמך מציין כי שימוש בחיסונים שמפיצים את עצמם יביאו איתו אתגרים, כמו "הסכמה מדעת" ואפשרות של התוויות נגד שמסכנות חיים. "האתגרים האתיים והרגולטוריים סביב הסכמה מדעת, מניעה ומעקב אחר תופעות לוואי יהיו אתגרים קריטיים ליישום גישה זו גם במקרה קיצוני", נכתב במסמך. המסמך של ג'ונס הופקינס מציין גם כי "קיים סיכון לא מבוטל שהווירוס שבשימוש החיסון יחזור לארסיותו הפראית, כפי שקרה לעיתים בחיסון הפוליו במתן דרך הפה."

מאמר מספטמבר 2020 של החוקר הפוסט-דוקטורט גיא ריבס (Guy Reeves) וד"ר פיליפה לנצוס (Filippa Lentzos), מדענית חברתית בכירה מנורווגיה, שכותרו בסרקזם "מדענים עובדים על חיסונים שמתפשטים כמו מחלה. מה כבר יכול להשתבש?"

במאמר לנצוס מעלה את השאלה, "מה אם במקום להפיק קמפיינים מסובכים ועתירי משאבים לחיסון בני אדם כנגד מחלות זיהומיות מתפתחות כמו קוביד-19, נוכל לעצור במקום זאת את המחלות הזואוטיות שלעתים מזנקות מבעלי חיים לאנשים ישירות מהמקור שלהן?”

"מספר קטן אך הולך וגדל של מדענים סבור שאפשר לנצל את תכונות ההפצה העצמית של וירוסים ולהשתמש בהם להפצת חסינות במקום למחלות", כתבה לנצוס. לדבריה, מדענים מתנסים בחיסונים כאלו שמפיצים את עצמם כבר 20 שנה לפחות וכי המחקר הזה זכה לתשומת ליבו של צבא ארה"ב.

לפי לנצוס, לחיסונים שמפיצים את עצמם יש שורשים במאמצי צמצום האוכלוסייה שמטרתם דילול אוכלוסיות של חיות מזיקות.

חיסון בהפצה עצמית לעומת חיסון רגיל

"חוקרים אוסטרלים תיארו אמצעי מניעה שהתפשטו ויראלית, שחטפו את מערכות החיסון של בעלי חיים הנגועים - במקרה זה זן עכברים שאינם ילידי אוסטרליה - ומנעו מהם להפרות צאצאים", מסביר המאמר.

בהמשך, המאמר מציג שימושים מזיקים אפשריים בחיסונים שמפיצים את עצמם, למשל, "אתם יכולים להנדס טריגרים לוירוס שיגרמו לכשלים במערכת החיסון אצל אנשים או בעלי חיים נגועים, קצת כמו ש-HIV עושה באופן טבעי. או שאתם יכולים ליצור טריגרים בוירוס שגורמים לתגובה אוטואימונית מזיקה, שאז הגוף מתחיל לתקוף את התאים והרקמות הבריאים של עצמו."

אחת הסיבות לכך שהצבא מעוניין בטכנולוגיה היא שניתן להשתמש בה כדי ליצור נשק ביולוגי מסוכן. דוגמה אחת שניתנה היא חיסון אנושי נגד פוריות, רעיון שעלה ב"פרויקט חוף" (Project Coast) בדרום אפריקה.

כעת, עשרות אלפי נשים ברחבי העולם מדווחות על מחזור חודשי חריג, הפלות ועל בעיות בריאותיות אחרות לאחר שהיו ליד אנשים שחוסנו לאחרונה. האם זהו סימן לכך שהחיסונים הנוכחיים לקורונה מתפשטים וגורמים לתופעות הלוואי באוכלוסייה הלא מחוסנת, ואם כן, האם זה היה מכוון או מקרי?

סגן נשיא פייזר לשעבר וקצין המדע הראשי, ד"ר מייקל יידון (Michael Yeadon), אמר לאחרונה כי הוא חושב שחיסונים "ישמשו לדילול אוכלוסין המוני."

"זו דעתי השקולה כי יתכן לחלוטין כי הדבר ישמש לדילול אוכלוסין רחב היקף", אמר יידון.

בשיחה עם כתב חדשות LifeSite, פטריק דילייני (Patrick Delaney), יידון אמר, "אם הייתם רוצים להציג מאפיין שעלול להזיק ואף יכול להיות קטלני, ואפילו תוכלו לכוונן אותו לדוגמא 'בוא נשים אותו בגן כלשהו שיגרום לפגיעה בכבד בתוך תקופה של תשעה חודשים, או לגרום לכשל של הכליות, אך לא עד שתיתקלו באורגניזם מסוג זה [זה בהחלט אפשרי]. ביוטכנולוגיה מספקת לך דרכים בלתי מוגבלות, בכנות, לפגוע או להרוג מיליארדי אנשים.

עוד ראינו לאחרונה שאישה בשם ליילה סנטנר (Leila Centner) במיאמי, פלורידה ממייסדי בית ספר פרטי, שעלתה לכותרות ברחבי הארה"ב כשאמרה למורים שחוסנו לאחרונה לקורונה להתרחק מתלמידים משום שהם "עשויים להעביר להם משהו"...

מסמך של פייזר העוסק במחקר בטיחות מבוקר פלסבו לחיסון הקורונה מתאר באופן דומה את הפוטנציאל של הזריקה לגרום לתופעות לוואי אצל אנשים שבאו במגע קרוב עם אנשים שחוסנו לאחרונה. עם זאת, במחקר של פייזר הפצה עצמית נידונה כאפשרות לא מכוונת שעלולה לגרום נזק.

הכתבה עלתה לאתר infowars בתאריך 29.04.2021