Acces Aplicații

Platformă informatică folosită pentru derularea programelor de calificare  (acces permis doar personalului CENAFER)


Soft folosit pentru gestionarea examenelor de absolvire a programelor de formare profesională (acces permis doar personalului CENAFER)


Soft folosit pentru gestionarea examenelor de autorizare a personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei (acces permis doar personalului CENAFER)


Platformă informatică folosită pentru derularea programelor de perfecționare (acces permis doar personalului CENAFER)


Soft folosit pentru activitatea de instruire profesională teoretică, evaluare curentă, autoinstruire și autoevaluarea personalului cu responsabilități în siguranța circulaţiei 

(accesul este permis personalului de instruire şi persoanelor fizice pe baza de abonament)


Portal folosit pentru gestionarea activităţii de evaluare a competenţelor profesionale ale personalului cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei.

(accesul este permis personalului agenţilor economici cu drept de acces în portal, desemnaţi prin contract)


              

 Centrul Național de Calificare si Instruire feroviara - CENAFER este preocupat permanent pentru sporirea CALITATII serviciilor oferite. Direcțiile multiple de activitate în care ne-am implicat sunt complexe, dar toate axate pe profesie. Dezideratul nostru rămâne acelaşi: INOVAȚIE permanenta în predare şi învăţare, calitate şi dimensiune europeană bazându-ne pe disciplină, rigurozitate, programare şi seriozitate.

                Preocuparea nostra principala este satisfacerea nevoilor cursantilor nostri. Ca rezultat al activităților de cercetare și studiere a mediului de afaceri românesc, a sistemelor de e-learning existente pe piața şi a tehnicilor moderne de pedagogie, Centrul Național de Calificare si Instruire feroviara - CENAFER a realizat acest serviciu NOU orientat spre nevoile clientului, special creat pentru a răspunde nevoilor de perfecţionare actuale.

                Aplicațiile on-line sunt un supliment al informației scrise și o complementare metodelor clasice de învățare, încadrându-se într-un nou sistem de tip constructivist deoarece actul de însusire a cunostintelor si deprinderilor presupune eforturi proprii ale fiecarui cursant pe baza unui material interactiv.

”INOVAȚIE IN PREDARE & INVATARE !”

Timpul înseamna bani. Cursanții noștri își stabilesc programul de învățare oricând doresc, indiferent de loc, zi sau ora, economisind astfel mult timp și bani. Ne adaptam astfel timpului si disponibilității persoanei angajate in procesul de învățare.

Costurile sunt semnificativ mai mici fata de un învățământul tradițional, eliminându-se costurile legate de deplasări, cazări, închirieri de săli si toată logistica aferenta. S-a ajuns astfel in timp la concluzia ca varianta de blended learning (combinația de metode tradiționale de învățare si e-learning) este cea mai eficienta pentru fixarea si valorizarea informației.

Eficienta. Permite participarea unui număr nelimitat de cursanți, ajută la reducerea cheltuielilor, oferă acces rapid şi controlat, permite auto planificarea, programarea şi sincronizarea instruirii, necesita nivel minim de cunoștințe de operare pe calculator, angajații nu trebuie scoși din activitatea de producție, instructorii nu trebuie să se deplaseze la centrele de instruire.

Flexibilitatea. Aplicațiile on-line pot foarte ușor fi combinate, funcționând simultan, pentru a spori eficienta. Testele de verificare pe care le oferim pot fi parcurse in etape, oferă posibilitatea reluării modulelor dorite sau neclare, adaptându-se ritmului individual și particularităților de învățare. S-a demonstrat științific că instruirea fără instructor reduce stresul cursanților.

Accesibilitate sau Oriunde & Oricând. Aplicațiile on-line nu presupun deplasarea. Totul se afla acum la o distanta de un click, stimulând curiozitatea naturală, competiția, lucrul individual şi de echipă.

Interactivitatea. Maniera de prezentare a informațiilor este una moderna, dinamica. Informațiile principale sunt scoase in evidenta, memorarea lor fiind mai ușoara. Cu o structura modulara, un program E-learning poate fi adaptat în funcție de tipul de informație transmisa si de nivelul de cunoștințe al auditoriului (prin selectarea doar acelor secțiuni identificate ca relevante in urma unui proces de pre-testare a cunoștințelor).

Echitabile. Aplicațiile on-line dau foarte puțin loc de interpretare neexistând diferențe de tratament sau de calitate. Atât angajatul din sediul central cat si cel din teritoriu beneficiază de aceleași programe, trebuie sa parcurgă aceleași cursuri și sa răspundă acelorași testări.

                Ca in orice aspect legat de oameni, si in utilizarea aplicatiilor on-line si a programelor E-learning, Centrul Național de Calificare si Instruire feroviara - CENAFER are in vedere justa masura. Specialistii spun ca solutia este amestecul tehnicilor de instruire in clasa cu cele de e-learning. Se asigura astfel o adresare mai eficienta a nevoilor individuale de invatare (prin oferirea de stimuli si de contexte variate) si implicit un beneficiu mai consistent al invatarii pe termen lung.

                Astfel, CENAFER respecta Comunicatul de la Bruges din 7 decembrie 2010 privind revizuirea abordării strategice a procesului Copenhaga pentru perioada 2011-2020 cat si a Strategiei de dezvoltare a invatamantului pe anii 2013-2020: