Ons verleden

ONTSTAAN EN GROEI

In het begin van 1969 had KWB Lutlommel een voetbalploeg. Deze dreigde echter uiteen te vallen omdat men geen terrein meer had.

Op aanraden van Jan Maes werd een voetbalterrein aangelegd tegenover het ouderlijke huis van de familie Maes.

"Aangelegd" wilde eigenlijk zeggen; "gezuiverd van rommel", want het was daar een stortplaats.

Een nieuwe voetbalploeg was geboren; STORT-SPORT.

Enkele sfeerbeelden:

"Straatvoetbal anno 1970"

1970: Let ook op de (voor die tijd) perfecte staat van de grasmat!

1970: er werd ook toen al gestreden op leven en dood.

1970: blije gezichten na het behalen van een (eerste?) grote trofee!

Waarschijnlijk durfde toen niemand denken aan een 40-jarig jubileum, een groot tornooi met 50 ploegen, helikopterdopen en andere luchtballons.

En toch… 13 voorzitters later is het zover (nl. Jan Devriendt, Adriaan (Jûn) Maes, Jos Willekens, Bert Maes, Jean Devriendt, opnieuw Bert Maes, Walter Aarts, Pierre ­Michiels, Thieu Verhoeven, Yvo Michiels, Jean Pouders, Theo Mannaerts en huidig voorzitter Frank Jansen (alias Boei).

Stort-Sport is in al die jaren gegroeid. In het begin vergaderde men twee maal per jaar rond het biljart van Zjang van de Krol.

In 1994 telde het bestuur 17 leden die maandelijks vergaderden.

Men begon indertijd met 1 ploeg.

Na een half jaar werden er dat al 2. Er werd ook gestart met 2 miniemenploegen in een kompetitie met oa CSC Barrier, Blauw-wit en Motorclub.

Deze miniemenploegen vielen later weer weg, maar in 1977 werd er gestart met een veteranenploeg.

Noodgedwongen moest men weer naar een A- en B-ploeg, maar sinds 18 augustus 1987, (nadat Hulp en Vermaak aansloot), tellen we weer drie ploegen.

Deze ploegen vertegenwoordigen maar liefst 70 actieve voetballers.

INFRASTRUCTUUR

Ook de infrastructuur veranderde in al die jaren. In het begin lag het terrein nog in Oost-Westrichting. De kantine was in het magazijn van Jan Maes.

Jan moest 's maandags echter teveel en te lang opruimen. Daarom werd er besloten een kantine en kleedkamers te bouwen aan het terrein.

De kantine was al snel te klein, en men zette er nog maar een stukje bij. Het oude gedeelte werd omgetoverd in kleedkamers.

In 1985 was het volgens het bestuur hoognodig om alles af te breken (op de kantine na natuurlijk!).

Er werden plannen gemaakt én uitgevoerd, en zo ontstonden er 4 prachtige kleedkamers met douches, een kleedkamer voor de scheidsrechter, een ruime berging en een keuken.

In 1990 onderging de kantine een grondige facelift. Men installeerde nieuwe “oude” toog van Café Welkom", de muren werden met hout bekleed en er kwam een nieuw plafond.

1992: juist ja, keuken te klein. Wat nu? We zetten er toch een stuk bij zeker.

1995: 's avonds donker? We doen de terreinverlichting aan, op 13-10-1995 officiële inwijding door de pastoor EH Van Roey.

1998: een overdekte staantribune voor onze trouwe supporters.

2000: we bouwen er een overdekt terras bij, waardoor we 's zomers (nog) langer kunnen blijven.

2007: we zetten er nog een stuk keuken bij en intussen is heel het gebouw voorzien van façadesteen.

2012: er wordt besloten alles, behalve onze kantien, tot op de grond af te breken. In een ijltempo verrijst een prachtig nieuw complex.

De meeste clubs van ons kaliber zullen hier, met recht, jaloers op zijn.

Zo kwam er een volledig nieuwe sanitaire blok met alle moderne voorzieningen.

4 prachtig ingerichte kleedkamers, en ééntje voor de scheidsrechter. Allemaal voorzien van vloerverwarming en verlichting met sensoren!

Een mega-grote bergruimte, en een overdekte wandelgang naar de ingang zorgen ervoor dat het geheel 'af' is !!

SPORTIEF

We willen het natuurlijk ook wel even hebben over het sportieve reilen en zeilen van onze club.

Naar 't schijnt was Stort-Sport in de beginjaren een van de meest gevreesde ploegen op diverse tornooien. Dikwijls haalde men de finale en werd er gewonnen ­en werd er gewonnen.

In 1977 startte de A-ploeg in de N.L.V.V., waar men onmiddellijk Vicekampioen werd en promoveerde. Ook de B-ploeg speelde er een paar jaar.

Sinds 1982 speelt onze A-ploeg in de AVVV-competitie. Ze werden er weer onmiddellijk vicekampioen. Sinds 1985 komt ook de B-ploeg uit in die competitie.

Ze wonnen in hun eerste jaar de beker van sportiviteit, wat werd overgedaan in 1986, 1988, 2002, 2005, met als klap op de vuurpijl de supercup-sportiviteit in zowel 2003 als 2008!.

Hun grootste succes kende men in 1992, met het behalen van de titel van vicekampioen.

De A-ploeg deed hen dit na in 1993, en promoveerde naar de 2° afdeling. In 2000 werd er kampioen gespeeld in de 1e afdeling van de zomercompetitie KAVVV-Kempen.

Na een degradatie werd er in 2004 terug kampioen gespeeld in 2e.

Daarna werd er bij de eerste deelname aan de wintercompetitie meteen kampioen gespeeld in de eerste reeks in 2007-2008. De daaropvolgende zomercompetitie van 2008 werd er eveneens kampioen gespeeld in 1e afdeling.

En alsof dat nog niet volstond, werden ze ook de bij volgende wintercompetitie 2008-2009 als kampioenenploeg gevierd. Dat kan geen toeval meer zijn!!!

De Pastercup (het officieuze Wereldkampioenschap van de Barrier) lijkt ook een kolfje naar de hand van de club. In 1973 wonnen we voor het eerst. Dit werd nog eens overgedaan in 1995 en 2005.

Het strafste kwam echter in 2007 van de B-ploeg die het klaarspeelde iedereen in doekjes te doen en de Pastercup te winnen. Straffe kost!