A-ploeg morst met de punten!

Post date: 16-jan-2013 11:43:08

De A had de kortste verplaatsing van deze wintercompetitie op het programma, bij Sparta BW.

Al in de eerste minuut was het de thuisploeg die slecht (of helemaal geen) verdedigen kon afstraffen: 1-0!

Voorts was het de hele eerste helft al Stort wat de klok sloeg. De ene vlotte aanval werd gevolgd door de andere.

Zo ging het ook met de kansen: "slechts" 2 ervan konden worden benut.

Aan de overkant slaagde Sparta BW er een 2e maal in tegen te scoren, na alweer matig verdedigen.

Zo stond de 2-2 ruststand op het bord.

Ook in de 2e helft zette dit scenario zich verder: Stort was de betere voetballende ploeg, maar Sparta scoorde!

Al bij al had Stort kansen genoeg om 3 matchen te winnen, en Joris gaf na de match ruiterlijk toe dat alleen hij al een 5 tal kansen de nek omwrong!

Het werd zo uiteindelijk 4-2, met kostbaar puntenverlies tot gevolg.

Warande staat nu alleen op kop, met 3 punten meer dan Stort en 4 meer dan Horst (dat met 4-1 verloor bij Kiebergen).

Het belangrijkste moest dan nog komen: dé derby der lage landen tussen Stort B en Stort veteranen.

De match waar heel Noord-Limburg het al weken over had!

De veteranen begonnen sterk aan de match en liepen simpel uit tot 0-3!

Daarna gingen ze wat losser spelen en de B-ploeg kwam terug in de match: 1-3 was de ruststand.

Na de rust namen de veteranen het wat te simpel op en de B nam meer initiatief.

Het spel ging vanaf dan meer op en neer en telkens de B tegenscoorde deden de veteranen dat ook.

Het werd in deze 'streektopper' (die overigens zeer sportief verliep) uiteindelijk een verdiende 3-5 zege voor onze veteranen.

Opvallendste was misschien nog dat enkele doelpunten werden gescoord door de namen die je niet direct zou verwachten.

Zo maakte Hugo Strackx (ja ja!) de eerste goal voor de veteranen (moet zo ergens van net na WOII geleden zijn).

Ook Erik Devrindt scoorde tegen "zijn" ex-ploeg met een heerlijke trap van buiten de rechthoek.

Meest verrassend was toch het doelpunt van Mario Vlassaks in de allerlaatste minuut!

Voor alle duidelijkheid: dit weekend was de veteranenploeg dus "dé ploeg van 't Stad"!