Meesteppen?

Stepclub Amersfoort is een jonge en dynamische club en bestaat uit circa 50 leden.
Zowel jong als oud steppen recreatief in onze club. Met als belangrijkste doel de conditie te verbeteren.
 
Heeft u zin om een keertje mee te doen? Dat kan!!! Iedere dinsdagavond vertrekken we om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Schothorsterlaan (tegenover atletiekbaan Altis). U kunt  UITSLUITEND middels een mail aan Henk Roelofs stepclubamersfoort@gmail.com melden dat u een keertje mee wilt steppen. Dan wordt er door Stepclub Amersfoort éénmalig gratis een step ter beschikking gesteld*. Daarna kost het lenen van een step € 5,00 per trainingsavond.
Na ca. 4 weken kennismaking met de stepsport moet het duidelijk zijn dat de stepsnelheid (en afstand) van de B-groep zonder problemen kan worden gevolgd. Dus zonder aanschaf van een step kan worden ervaren of de stepsport de geschikte sport voor je is.
Er wordt gestart met 2 groepen (A en B) die een verschillend niveau hebben. 
Het eerste traject (ca. 6 km) wordt gestept in een tempo dat voor iedereen haalbaar is. Dan worden er rek- en strekoefeningen gedaan. Ook na afloop worden er rek- en strekoefeningen gedaan (voor wie daar behoefte aan heeft).
De trainingsroute van de B groep is korter en met een lager tempo. Er wordt dan ca. 15 à 20 km gestept in ca. 1½ uur. Dwz een stepsnelheid van gemiddeld ca. 15 km per uur. Zodoende kan iedereen meesteppen.
Om mee te kunnen steppen met deze B-groep moet een redelijke basisconditie aanwezig zijn en moet er geen sprake zijn van fysieke beperkingen/aandoeningen en/of blessures. Het doel is dat na de introductieperiode van enkele weken (maximaal ca. 4 stepavonden) de conditieverbetering ertoe heeft geleid dat de genoemde stepsnelheid kan worden bijgehouden en er kan worden meegestept in de
B-groep. En bij voldoende conditie kan later worden overgestapt naar de A-groep. 
Met beginnelingen wordt terdege rekening gehouden, echter.......................... voldoende doorzetingsvermogen en de mentale wilskracht moeten wél aanwezig zijn om (op recreatieve wijze) aan de conditie(verbetering) te werken.
Stepclub Amersfoort schrijft het begrip "vrijheid, blijheid" hoog in het vaandel. Iedereen maakt zelf de keuze om aanwezig te zijn op de trainingsavonden. Echter, de inzet op de trainingsavonden is minder vrijblijvend. We werken dan wel aan conditieverbetering, tenslotte zijn we een SPORTclub.
En minder trainen betekent toch achteruitgang van de conditie die is opgebouwd.
 
De trainingssroute van de A groep is langer en in een hoger tempo. Er wordt dan ca. 17 à 20 km per uur gestept met een totale afstand van 20 à 30 km.
Uit ervaring weten we dat de meeste nieuwe leden de trainingsafstand van de B groep met een beetje inspanning en doorzettingsvermogen kunnen steppen.
 
Sommige trainingsavond staan in het teken van een bepaald thema (zie pagina Kalender). Dan wordt er gezamenlijk gestept (A en B groep). Op zo'n avond wordt de stepsnelheid van de B-groep aangehouden.
Normale sportkleren en -schoenen zijn prima. Neem wel een bidon met drinken mee voor onderweg ( svp een échte bidon, want iedere step is voorzien van een bidonhouder).
Omdat steppen behoorlijk intensief is, leert de ervaring dat een relatief lichte maaltijd voorafgaand aan de trainingsavond het beste is.
 
Heeft U nog een andere vraag, neem gerust per email contact op met Henk Roelofs.
Stepclub Amersfoort is per email te bereiken via:

EIGEN RISICO
* Alle steppers steppen voor eigen risico. Stepclub Amersfoort kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel opgelopen voor, tijdens of na een (trainings) steptocht. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar draagt wel bij tot uw eigen veiligheid. Bovendien geldt voor alle leden dat een eigen WA verzekering verplicht is. Wanner je tijdens het steppen in groepsverband schade veroorzaakt aan een persoon of zaak, dan moet je zelf via je eigen WA-verzekering voor de kosten opdraaien. Stepclub Amersfoort aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid.
 
U kunt ook een step huren voor een hele maand voor slechts € 50,00. Dan heeft U een hele maand lang de step thuis tot Uw beschikking. Deze step kunt U dan tevens gebruiken voor het meesteppen op de trainingsavond (dinsdagavonden). Voor het huren van een step kunt U zich melden bij Henk Roelofs.