Wie zijn wij?

EEN GRATIS SPORTCLUB!!

Stepclub Amersfoort is een enthousiaste en gezellige club met ongeveer 40 leden in de leeftijd van 20 tot 65 jaar. Er wordt door de leden lekker getraind door prachtige routes te steppen in de directe omgeving van Amersfoort.

Zo steppen wij bijvoorbeeld door het prachtige landschap van Hoogland-West om uit te komen bij de Eem.

Maar ook routes via de nieuwbouwwijk Vathorst richting Spakenburg. Na deze nieuwbouwwijk, via de authentieke Duisterweg, valt een oase van rust over je heen als wij in de polders zijn.

Wat te denken van een route door de prachtige Soestduinen of langs het Valleikanaal via het fraai aangelegde fietspad.

De ligging van Amersfoort is bij uitstek geschikt om een grote variatie aan te brengen in de routes.

Afhankelijk van de conditie variëren de afstanden per avond tussen de 15 en 30 km. Er wordt gestart in twee groepen (A en B) van verschillend niveau.

Zie onder een informatief filmpje van Stepclub Amersfoort.

www.youtube.com/watch?v=cxFVitDOykI&feature=related

In de B groep rijden we gemiddeld 15 km per uur. In de A groep wordt maximaal tussen de 17 en 20 km per uur gestept. Wie even goed wat aan de conditie wil werken, mag uiteraard flink hard gaan steppen, maar wij wachten altijd weer op elkaar.

Ons motto is hoe dan ook:

"Samen uit en samen Thuis"

Steppen doen we om in conditie te blijven of op te bouwen, maar ook vooral vanwege het plezier en het genieten van de omgeving.


Het doel van Stepclub Amersfoort is om een recreatieve en gezellige groep op de step te hebben. Inmiddels zijn we al met zo'n 50 leden en steppen we wekelijks met flinke groep. Gezamenlijk recreatief steppen, voor de mensen die lekker willen touren, en wat fanatieker voor die degenen die zichzelf sportief willen uitdagen.

Steppen is erg leuk, maar ook erg gezond. De meest veilige en leuke manier om je conditie op te bouwen of op conditie te blijven. Met steppen kunt u moeiteloos afvallen, want er bijna 800 Kcal per uur verbrand. Dat is bijna net zoveel als bij hardlopen. Bovendien geen belasting op de gewrichten en is de kans op een blessure heel erg klein. Veel spieren worden gebruikt (van voetzool tot en met nek), waardoor automatisch aan een goed figuur wordt gewerkt.

We hopen dat veel inwoners uit Amersfoort e.o. (jong en oud) wekelijks mee komen steppen. Mensen worden zich steeds bewuster van het feit dat hun gezondheid in relatie staat met regelmatig of méér bewegen. En je beweegt méér door een bewegingsvorm of sport te kiezen die vaak en overal kan worden beoefend. Steeds meer personen zien we op de step. Steppen is laagdrempelig, kent weinig blessures en is betaalbaar om te beoefenen, want Stepclub Amersfoort vraagt geen contributie.

Is dus GRATIS!!

Steppers gebruiken veel spiergroepen en verbruiken best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen ontzettend breed voor jong en oud!! Er zijn mensen met een respectabele leeftijd die nog elke week 15 km steppen. De step is tegenwoordig een perfect vervoer om in je dagelijks leven in te passen. En ook als sport neemt het steppen toe. Meer dan 60 steptochten worden er in Nederland georganiseerd.

Een lekke band onderweg kan, maar dan wordt ie even snel verwisseld, zodat we weer verder kunnen. Dus het meenemen van een reserveband is niet overbodig.