Steptocht Kootwijk zéér geslaagd!!!

Post date: Jun 11, 2018 7:30:14 AM

De Bloesemtocht in Tiel afgelopen april beviel zo goed dat we een rondje op de Veluwe wilden steppen. Zondag 10 juni was het zover. Met acht steppers en een fietser verzamelden we om half tien in de ochtend bij het Uddelermeer.

Het beloofde een prachtige dag te worden, toch durfde niet iedereen jasjes achter te laten, dus die fietstassen bleken enorm handig, ook voor plakspullen, een te warme stadshelm en reservewater. Vanaf het startpunt hadden we een knooppuntenroute uitgezet van 42 kilometer (https://www.route.nl/fietsroute/837027/steprondje-kootwijk). Die begon helaas met een onverhard pad en dat liep fors omhoog. Na vier kilometer sloeg het noodlot toe en liep een voorband in enkele tellen leeg.

We waren heel blij dat we alle plakspullen mee hadden genomen. Het was wel even prutsen, want het ventiel van de reserveband ging kapot, maar gelukkig konden we de oude binnenband plakken. Ondertussen werden we wel ingehaald door de wandelaars die we al een tijd geleden voorbij hadden gereden. De route leidde ons over het heuvelachtige landschap tussen Uddel en Kootwijk, langs Hoog Soeren en Assel naar Radio Kootwijk.

Bij De Garage, vlak naast Radio Kootwijk, hielden we een verdiende pauze en overtuigden we een fietser op het terras dat steppen zoveel leuker is. (Stepteam Apeldoorn, we hebben het graag gedaan!) Bij Radio Kootwijk namen we nog een groepsfoto

waarna we de route vervolgden. Via Kootwijk kwamen we in een prachtig bosgebied en stepten langs Ouwendorp, op weg naar Garderen. In Garderen bleek elk horecapunt open, wat tot een acute ijsbehoefte leidde bij enkelen van ons. Vanuit Garderen was het nog een kort stukje naar het startpunt en zo kwamen we na ongeveer vier uur steppen voldaan terug bij de auto's. De tocht op de Veluwe beviel goed - volgend jaar weer! - het landschap blijft veranderen, elke bocht lijkt iets nieuws te bieden. De Veluwe blijkt een heerlijk stepgebied!!

Martijn ten Heuvel