Een step verzekeren

(bron: NAF Autoped Magazine nr 4 -2005, bewerkt door HR)

Een fiets is overal te verzekeren, maar voor een step ligt dat toch wel anders. Uit verschillende hoeken werd de vraag gesteld, waar een step verzekerd kan worden. Daarna is geïnformeerd bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Blijkbaar is het verzekeren van een step ook voor verzekeringsmaatschappijen geen dagelijkse kost. Alleen de ANWB geeft aan geen steppen te verzekeren (en dat terwijl ANWB Algemene Nederlandse Wielrijders Bond betekent). Vier maatschappijen zijn zich op dit moment nog aan het beraden. Bij twee maatschappijen is verzekeren mogelijk. Bij Helepolis Verzekeringen BV uit Grootebroek, op het Internet te vinden onder www.helepolis.nl is een drie jarige fietsverzekering af te sluiten, indien de step voorzien is van een framenummer en een ART goedgekeurd slot.

De verzekering van een step van ongeveer 320,- kost bij de Europeesche ca. 50 per jaar.

Ook bij de Europeesche verzekeringen, is je step te verzekeren via een doorlopende fietsverzekering , geef wel bij de tussenpersonen aan, dat het om het verzekeren van een step gaat, zodat er in het contract een clausule opgenomen wordt dat het in plaats van een fiets om een step gaat.

Bij de Europeesche dient je step te zijn voorzien van een ART goedgekeurd slot, of dienen er bij diefstal braaksporen te zijn bij je deugdelijk afgesloten ruimte. Ook moet het frame een framenummer hebben. Meer informatie over de Europeesche verzekeringen is te vinden op het internet www.europeesche.nl

Ook bij Helepolis verzekeringen kan de step worden verzekerd. De kosten zijn vergelijkbaar met de Europeesche. Rekenvoorbeelden zijn te vinden op de respectievelijke websites van de verzekeringsmaatschappijen. Wil je weten welke sloten ART goedgekeurd zijn kijk dan op www.stichtingart.nl

Er bestaan zowel ringsloten voor vaste montage (niet zo handig op je step), als losse sloten. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van stepverzekeringen dan houden we je op de hoogte. Voor meer informatie over sloten kijk ook op www.fietsslot.com Hier vind je ook tips over hoe je Chinese namaak van echte merken kunt onderscheiden.

Ook interessant, maar niet ART gekeurd, was het nieuwe slot bij onze standbeuren van Lock Alaram tijdens de Bike MOTION beurs. Dit alarm is geschikt voor het zekeren van ook andere zaken als steps. Het bestaat uit een lange kabel met een plastic slothuis. Het ziet er niet solide uit maar schrikt zeker af, want zodra er aan het slotkastje opengebroken wordt of de kabel doorgeknipt gaat er een luid alarm af. Dit staat ook met grote letters op het kastje vermeld. Maar goed zet uw step in een gebied zonder mensen dan heeft zo'n alarmslot weinig zin. Het is wel een interessante ontwikkeling.

www.lock-alarm.nl

Voor méér informatie ga naar http://www.autoped.nl/home.htm#bieb