Nieuws


DE KONINKLIJKE LENTE STEPTOCHT 25 MAART 2017

Geplaatst 29 mrt. 2017 23:56 door Henk Roelofs

Slaperig kijk ik ’s morgens vroeg uit mijn slaapkamerraam. De zon gloort in het ochtendlicht. Nog een sprankje nevel hangt er over de weiden.

Natuurlijk, ik wist het wel. De weerman had het al voorspelt. Het zou een superdag worden. Maar ja, je weet het nooit, want ze zitten er nog wel eens naast.

Haastig sta ik op, want vandaag laat Stepclub Amersfoort weer eens zien hoe prachtig de omgeving van deze middeleeuwse stad is. Vlug in de stepkleren en een ontbijt dat ik normaal niet naar binnen kan krijgen.

Bandjes opgepompt, bidon erin, teller op nul, genoeg eten mee en de zonnebril niet vergeten.

Om half tien zullen we vertrekken, dus zorg ik ervoor dat we ruim op tijd op het vertrekpunt staan.

En wie schetst mijn verbazing, ongeveer 27 deelnemers. Niemand hoefde zich vooraf in te schrijven. Gewoon vrijheid, blijheid. Wie er is, doet mee. Wie niet, ook goed. Uit alle windstreken staan er steppers. Geweldig!! Geen reglement, noch voorwaarden. Iedereen kan bij de plaatselijke atletiekbaan of korfbalvereniging naar de wc. Achteraf douchen is voor niemand een issue. Zelf eten en drinken meenemen. Geen verzorgingspunt onderweg. Wel de gelegenheid om lekker onderweg bij een horecagelegenheid wat te drinken of te eten. Want de deelname aan deze unieke lente steptocht  is gewoon GRATIS.

Helaas gaat de 60 km 11 dorpen steptocht, een alternatieve Elfstedentocht langs 11 dorpen rondom Amersfoort, niet door vanwege onvoldoende belangstelling. Alleen onze leden Henk en Gerda, al ruim de 50 gepasseerd en met een positieve instelling waaraan iedereen een voorbeeld kan nemen, willen de 60 km (als begeleiders) steppen. Ze zijn de enigen en besluiten toch maar voor de gezelligheid van de 45 km.

Daar gaan we. Een colonne van 27 steppers als een lint door het prachtige weide landschap langs de Eem, die meandert van Amersfoort naar het Veluwemeer. Prachtig om te zien en we maken onze eerste stop bij een horeca gelegenheid Eenlust aan de Eem.

In de zon, achter het glas genieten van een kopje koffie, thee of flesje chocomel.

Daar splitst de groep zich. De meesten gaan voor de 45 km langs Paleis Soestdijk en Drakensteyn in de Lage Vuursche onder leiding van begeleider Wilco,  een zeer passionato  stepper van Stepclub Amersfoort. Gewoon ons even koninklijk voelen door te steppen door het kroondomeinen. Natuurlijk ook in de Lage Vuursche tijd voor een drankje. Via de Soesterduinen, evenals de 30 km stepgroep, weer terug naar de binnenstad van Amersfoort.  Uiteindelijk blijkt er 35 resp. 50 km op de teller te staan.

Een TOP-dag. Alles was geweldig. Het weer was perfect, maar ook het gevoel van: “Alles mag, niets moet” maakte deze tocht een groot succes.  

We  danken iedereen voor de deelname en we zijn ervan overtuigd dat  de wijze waarop wij deze “Vrijheid Blijheid”  Lente Steptocht hebben georganiseerd voor herhaling vatbaar is.

Nieuwsbrief Toersteppen April 2017

Geplaatst 2 mrt. 2017 02:04 door Henk Roelofs   [ 2 mrt. 2017 02:19 bijgewerkt ]

Wordt geplaatst begin april

Nieuwsbrief Toersteppen maart 2017

Geplaatst 1 mrt. 2017 13:21 door Henk Roelofs   [ 2 mrt. 2017 02:18 bijgewerkt ]Van de redactie…..
Onderstaand een link naar de nieuwsbrief van Toersteppen.nl, het platform voor en door toersteppers. We zijn nog zoekende naar een definitieve vorm van de nieuwsbrief. Uiteindelijk is het doel de maandelijkse opmaak eender te houden met een frisse inhoud. Dit kan alleen met hulp van onze lezers. Dus mocht je leuke ritten weten, of leuke wetenswaardigheden op step gebied, laat het ons weten.
Deze maand onder andere aandacht voor twee steppers die ieder voor hun eigen gekozen goede doel de uitdaging aangaan om op de step een ware killer te bedwingen. En een mooie rit voor het goede doel waar iedere stepper aan kan deelnemen.
In onze agenda de nodige aandacht voor toerritten die komende maanden verreden worden (we proberen ritten voor de komende drie maanden op de agenda te zetten)..
We staan altijd open voor op- aanmerkingen en frisse ideeën, laat het ons weten via een mailtje aan toersteppen@gmail.com
Veel leesplezier.

Klik op onderstaande link en ga naar de pagina Nieuwsbrief.


Kerstlichtjes Steptocht 20 december 2016

Geplaatst 17 dec. 2013 23:49 door Henk Roelofs   [ 2 mrt. 2017 02:10 bijgewerkt ]

Ook dit jaar stond de trainingsavond in het teken van de kerstverlichting. Totaal werd er 15 km gestept door het Soesterkwartier en de sfeervol verlichte binnenstad van Amersfoort.  Met de prachtige verlichting van de gevels, tuin, bomen, etc. Zoals gewend stak de wijk Soesterkwartier er weer met kop en schouders boven uit.
Het was een zeer gezellige tocht, die traditioneel werd afgesloten in de huiskamer bij een van de  stepleden met warme chocolade met slagroom, kerststol, kerstkransjes en glühwein.


Midwinter Tapas Steptocht 2013

Geplaatst 16 dec. 2013 01:42 door Henk Roelofs   [ 17 dec. 2013 03:32 bijgewerkt ]

Op zaterdagavond 14 december heeft de Midwinter Tapas Steptocht plaatsgevonden.
Stepclub Amersfoort heeft deze steptocht georganiseerd in samenwerking met partner XL Adventure and Events. Bijna 40 steppers hebben deelgenomen aan deze steptocht door de  prachtig verlichte binnenstad van Amersfoort.
De start was om 19.30 uur bij Zandfoort aan de Eem. De deelnemers kregen eerst een korte stepinstructie. Samen met leden van Stepclub Amersfoort werd er lekker vlot gestept. Eerst naar restaurant Boelis, waar de eerste tapas werd genuttigd op een sfeervolle binnenplaats. Men kon zich lekker verwarmen bij een gezellige vuurkorf. Vandaar werd er met een omweg gestept naar Hemels. Ook daar een overheerlijke wrap. Tenslotte werd de laatste tapas gegeten op het sfeervol verlichte O.L.V. Kerkhof. Een tapas die verzorgd werd door horecagelegenheid Lange Jan.
Terug naar Zandfoort aan de Eem. Daar werd bij de ijsbaan nog een drankje genuttigd. Men kon kiezen tussen warme chocolade met slagroom of een glaasje glühwein.
Een prachtige en vooral gezellige steptocht. Het was weliswaar fris, maar het steppen,  de hapjes en het drankje zorgden voor warme en tevreden gezichten.
Het was een zéér geslaagd evenement.

Keientrekkers steptocht

Geplaatst 8 apr. 2013 08:11 door Henk Roelofs   [ 8 apr. 2013 08:21 bijgewerkt ]

Ik heb meegedaan aan deze steptocht, welke voor mij grensverleggend is geweest, een kleine 60 km. Zoveel kilometers aan een stuk heb ik niet eerder gedaan.Vanuit Amersfoort door de bossen en langs de stuifduinen van de Utrechtse heuvelrug, over vliegbasis Soesterberg naar de polders langs de Eem richting randmeren. Op een stuk van een voormalige IJsselmeerdijk zag je links over het water Flevoland liggen met haar windenergie molens en rechts over de polders in de verte de Utrechtse heuvelrug. Tot mijn verrassing hielden wij een korte rustpauze in de haven van Spakenburg, kijkend naar de Zuiderzee botters die daar nog steeds in leven gehouden worden.

Met de step aan de hand liepen we over de markt waar nog enkele mensen in klederdracht gehuld waren. Onze weg vervolgend naar Amersfoort. De cirkel is rond en ik weet nu van mezelf dat ik meer kilometers aan kan. Stepclubamersfoort zijn keien in gezelligheid en het onderhouden van de mens.

 

met stepgroetjes Riek Sinia
 
Een super prestatie is er geleverd door de steppers van de bijna 60 km lange Keientrekkers steptocht.
Dat geldt echter ook voor de steppers van de bijna 30 km lange tocht. Ook die voerde door de bossen rondom Amersfoort en het prachtige duinengebied van de Soesterduinen.
Op een prachtige locatie in de Soesterduinen was een uitstekende verzorgingspost ingericht met drinken, cake en een banaan voor iedereen. Vandaar de unieke Eempolder in en vervolgens weer naar Amersfoort, waar een heerlijk kop erwtensoep of tomatensoep klaar stond in de pan op het gasfornuis.
Ook de steppers van deze verkorte tocht waren zeer voldaan en voor een paar steppers was het tevens een grensverleggende uitdaging.
En daar gaat 't om, lekker recreatief steppen, jezelf uitdagen en vooral veel plezier beleven aan de stepsport.
 
Namens Stepclub Amersfoort dank ik iedereen voor deelname aan deze gratis tourtocht.
Wij danken jullie tevens voor de gezelligheid die wij mede door jullie deelname aan deze dag hebben beleefd.
 
Henk Roelofs
 
 

Midwinter Steptocht 2012

Geplaatst 21 dec. 2012 22:25 door Henk Roelofs   [ 16 dec. 2013 01:28 bijgewerkt ]

De Midwinter steptocht, die op 21 december werd gehouden, was leuk en vooral erg gezellig. Zo'n 30 steppers hebben een mooie steptocht gemaakt door het fraai verrlichte centrum van Amersfo
ort, die tot stand is gekomen door een samenwerking van Stepclub Amersfoort rn XL Adventure and Events.
Gestart werd bij Zandfoort aan de Eem. Na zo'n 5 km was er een stop voor heerlijke warme choco
lade met slagroom bij Grand Café Figi op de hof.
Het was lekker warm bij de vuurkorven. Daarboven konden de steppers ook marshmallows aan een stok laten bakken
. Vervolgens werd er nog eenzelfde afstand gestept om te eindigen bij Zandfoort aan de Eem, waar een rijkgevulde kop erwtensoep voor iedereen werd opgediend.
Een geweldige avond waar weer veel personen op een leuke en gezellige wijze kennis hebben gemaakt met de stepsport.

SNERTTOCHT 2012

Geplaatst 10 dec. 2012 06:07 door Henk Roelofs   [ 10 dec. 2012 06:10 bijgewerkt ]

Helaas kon d
oor weersomstandigheden de Snerttocht van Mijnten niet doorgaan. De wegen en fiestpaden waren onbegaanbaar voor de skaters/skeeleraars.
Maar...........voor steppers is sneeuw geen probleem. Daarom heeft een aantal leden van Stepclub Amersfoort toch de step gepakt.
Door het winterse landschap hebben zij een steptocht gereden van ca. 25 km. In Spakenburg smaakte de eigen gemaakt erwtensoep bij restaurant de Mandemaaker buitengewoon goed. Het was heerlijk om bij deze weersomstandigheden, strak blauwe lucht, te steppen.
 

Klavertje Vier 26 mei

Geplaatst 31 mei 2012 01:34 door Henk Roelofs   [ 22 dec. 2012 23:32 bijgewerkt ]

Tien leden van Stepclub Amerfoort deden mee aan Klavertje Vier in Hoevelaken, gorganiseerd door Mijnten, schaats- en skeelersport. Met de groep
hebben we de Flevoroute gestept van 44 km. De langste van de 4 routes die waren uitgezet met een gezamenlijke lengte van 111 km. Het weer was geweldig. Er werd gestart bij Mijnten aan de Oosterdorpstraat in Hoevelaken. Na de inschrijving bijde aanmeldtafel stonden we om 10.15 uur op de step. Eerst goed de route bestuderen, hoewel dat niet nodig was omdat de gehele route gepijld was
. Eerst richting Nijkerk, waar we bij de sluis een kopje koffie hebben gedronken. Vervolgens richting Huinen. Onderweg konden we rusten bij de boerderij Kleine Hell
van de familie van de Pol, die tevens dienden als stempelpost. Met een voldaan gevoel kwamen we weer via Voorthuizen, Appel en Zwartebroek terug bij Mijnten, waar de poffertjes goed smaakten en  o.a. Arno, 13 jarige zoon van Mijnten, een optreden verzorgde. Een zeer geslaagd event, perfect georganiseerd en als aandenken een mooi Klavertje Vier speldje.

OPSTEPDAG GROOT SUCCES!!!

Geplaatst 15 apr. 2012 00:16 door Henk Roelofs   [ 15 apr. 2012 05:18 bijgewerkt ]

Voor de tweede maal heeft Stepclub Amersfoort op 14 april de Opstepdag georganiseerd. Op deze dag konden belangstellenden kennis maken met de stepsport. Mede door de goede samenwerking met XL Adventure and Events, die o.a. de steps verzorgde, konden meer dan 50 personen kennis maken met het steppen. De opstepdag werd gehouden op de parkeerplaats van park Schothorst.  Een unieke locatie, want vanaf daar konden mooie routes
worden gestept door stadspark Schothorst en Hoogland West.
Iedereen heeft genoten. Het weer was prachtig. De jongste deelnemer was 3 jaar, maar de oudste deelnemer liet zich niet uit het veld slaan met z'n 86 jaar op de teller.Voor alle deelnemers was er een uitgebreide informatie-set, een drankje, een versnapering en een appeltje voor de dorst. Het was goed toeven bij de camper die als Opsteppunt fungeerde. Duidelijk herkenbaar met het grote spandoek aan de luifel.
De leden van Stepclub Amersfoort hebben van deze dag een groot succes gemaakt.

1-10 of 26