Keientrekkers steptocht

Post date: Apr 8, 2013 3:11:17 PM

Ik heb meegedaan aan deze steptocht, welke voor mij grensverleggend is geweest, een kleine 60 km. Zoveel kilometers aan een stuk heb ik niet eerder gedaan.Vanuit Amersfoort door de bossen en langs de stuifduinen van de Utrechtse heuvelrug, over vliegbasis Soesterberg naar de polders langs de Eem richting randmeren. Op een stuk van een voormalige IJsselmeerdijk zag je links over het water Flevoland liggen met haar windenergie molens en rechts over de polders in de verte de Utrechtse heuvelrug. Tot mijn verrassing hielden wij een korte rustpauze in de haven van Spakenburg, kijkend naar de Zuiderzee botters die daar nog steeds in leven gehouden worden.

Met de step aan de hand liepen we over de markt waar nog enkele mensen in klederdracht gehuld waren. Onze weg vervolgend naar Amersfoort. De cirkel is rond en ik weet nu van mezelf dat ik meer kilometers aan kan. Stepclubamersfoort zijn keien in gezelligheid en het onderhouden van de mens.

met stepgroetjes Riek Sinia

Een super prestatie is er geleverd door de steppers van de bijna 60 km lange Keientrekkers steptocht.

Dat geldt echter ook voor de steppers van de bijna 30 km lange tocht. Ook die voerde door de bossen rondom Amersfoort en het prachtige duinengebied van de Soesterduinen.

Op een prachtige locatie in de Soesterduinen was een uitstekende verzorgingspost ingericht met drinken, cake en een banaan voor iedereen. Vandaar de unieke Eempolder in en vervolgens weer naar Amersfoort, waar een heerlijk kop erwtensoep of tomatensoep klaar stond in de pan op het gasfornuis.

Ook de steppers van deze verkorte tocht waren zeer voldaan en voor een paar steppers was het tevens een grensverleggende uitdaging.

En daar gaat 't om, lekker recreatief steppen, jezelf uitdagen en vooral veel plezier beleven aan de stepsport.

Namens Stepclub Amersfoort dank ik iedereen voor deelname aan deze gratis tourtocht.

Wij danken jullie tevens voor de gezelligheid die wij mede door jullie deelname aan deze dag hebben beleefd.

Henk Roelofs