Home

 

GRATIS STEPPEN IN AMERSFOORT e.o

 STEPCLUB AMERSFOORT: GRATIS SPORTclub!!

Step mee,
geniet en verbeter
 steppenderwijs
 je conditie!!


Wekelijks steppen we in een groep in en rond Amersfoort, elke dinsdagavond om 19.30 uur. Als u een keertje mee wilt steppen, kom gerust langs. Mail ons wel vooraf als u komt meesteppen voor de eerste keer.
De trainingen starten om 19.30 uur aan de Schothorsterlaan op de parkeerplaats tegenover de Atletiekbaan. (Stadspark Schothorst).
Kom langs en step vrijblijvend een keertje mee om het uit te proberen.
Stuur een mail aan stepclubamersfoort@gmail.com en meldt svp even van te voren als u komt, dan  staat er een leenstep voor u klaar. Zie verdere informatie Meesteppen?
(Als u voor een proefles niet op dinsdag kunt, maar toch kennis wilt maken met de stepsport, meldt u dan toch aan. Dan wordt bekeken of er een  passende datum / tijdstip is).
NIEUWE LEDEN
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Vindt u het leuk om sportief bezig te zijn met een leuke groep mensen en tevens op een niet alledaagse wijze? Probeer dan eens de step.
EEN TOTAL-BODY-SPORT !!!
U kunt het gewoon eens proberen. Laat wel van tevoren even weten als u een keer op de trainingsavond wilt meedoen. Dit kan uitsluitend via de mail aan Henk Roelofs van de Stepclub Amersfoort:
Er is altijd een leenstep beschikbaar, maar die moet je dan wel reserveren. De eerste proefles is gratis, daarna kost een avondje meesteppen € 5,00 per keer voor het gebruik van de leenstep. Als het  U bevalt, kunt u tot aanschaf van een step overgaan.Wij willen u met alle plezier daarbij adviseren.
Wilt U uitgebreid het steppen uitproberen, dan kunt U ook een step huren voor een hele maand voor
€ 50,00. Dan heeft U de hele maand de step thuis en kunt U net zoveel oefenen als U wilt.
AFVALLEN 
ÓF 
OP GEWICHT BLIJVEN!
Een stepper gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie. Dat maakt steppen ontzettend breed. In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën.

Steppen doen we om in conditie te blijven of op te bouwen, maar ook vooral vanwege het plezier en het genieten van de omgeving. En wat natuurlijk ook heel belangrijk is: er worden veel calorieën verbruikt waardoor afvallen of op gewicht blijven steppenderwijs wordt gerealiseerd.

Steppen is niet zwaar belastend voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sporters niveau
!


KEIENTREKKERS LENTE STEPTOCHT
OP ZATERDAG
17 MAART !!!
Zaterdag 17 maart organiseert Stepclub Amersfoort de Keientrekkers Lente Steptocht.
Een toertocht van ca. 40 km. Halverwege een koffiestop voor eigen rekening. 
Deelname gratis. Voorinschrijven hoeft niet.
Iedereen betaalt zijn eigen kosten. Eten / drinken meenemen.
Rustig tempo, geen split. Geschatte tijdsduur 3 tot 4 uur (inclusieef koffiestop).
Vertrek 9.30 uur vanaf de P-plaats aan de Schothorsterlaan 78 (tegenover Be Fit en de atletiekbaan).
Bij de atletiekbaan mogelijkheid tot gebruik van toiletten.
Reserveer deze datum in je agenda!!
Uiteraard is de steptocht weersafhankelijk. Hou daarom de facebook pagina van Stepclub Amersfoort in de gaten.

KIJK HOE LEUK STEPPEN IS!!!
RTV Utrecht heeft een item gemaakt over de stepsport en in het bijzonder Stepclub Amersfoort
Margreet van Gils neemt het leven door met mensen die zich op een bijzondere manier door de regio bewegen. Wekelijks op stap met "Gewone mensen met een bijzonder verhaal" 
Klik op onderstaande link:

LANDELIJK
PLATFORM TOERSTEPPEN


Steppen is een heerlijke sport. Begin 2017 is dit landelijke platform voor toersteppen opgezet. Doel is om zoveel mogelijk personen kennis te laten maken met de stepsport, zonder de verplichtingen van een vereniging Evenals bij Stepclub Amersfoort zijn er in Nederland diverse mogelijkheden op gratis kennis te maken met de recreatieve stepsport.
Op dit landelijke platform staat onder andere een stepkalender. Daar is te zien welke steptochten in het land worden georganiseerd. 
Zin om een toertocht te gaan steppen ergens in het land? Of wil je informatie delen. 
Klik dan op onderstaande site: