Home

 

GRATIS STEPPEN IN AMERSFOORT e.o

 STEPCLUB AMERSFOORT: GRATIS SPORTclub!!

Step mee,
geniet en verbeter
 steppenderwijs
 je conditie!!
 Wekelijks steppen we in een groep in en rond Amersfoort, elke dinsdagavond om 19.30 uur. Als u een keertje mee wilt steppen, kom gerust langs. Mail ons wel vooraf als u komt meesteppen voor de eerste keer.
De trainingen starten om 19.30 uur aan de Schothorsterlaan op de parkeerplaats tegenover de Atletiekbaan. (Stadspark Schothorst).
Kom langs en step vrijblijvend een keertje mee om het uit te proberen.
Stuur een mail aan stepclubamersfoort@gmail.com en meldt svp even van te voren als u komt, dan  staat er een leenstep voor u klaar. Zie verdere informatie Meesteppen?
(Als u voor een proefles niet op dinsdag kunt, maar toch kennis wilt maken met de stepsport, meldt u dan toch aan. Dan wordt bekeken of er een  passende datum / tijdstip is).


NIEUWE LEDEN
We zijn nog actief op zoek naar nieuwe leden. Vindt u het leuk om sportief bezig te zijn met een leuke groep mensen en tevens op een niet alledaagse wijze? Probeer dan eens de step. Een total-body-sport.
U kunt het gewoon eens proberen. Laat wel van tevoren even weten als u een keer op de trainingsavond wilt meedoen. Dit kan uitsluitend via de mail aan Henk Roelofs van de Stepclub Amersfoort:
Er is altijd wel een leenstep beschikbaar, maar die moet je dan wel reserveren. De eerste proefles is gratis, daarna kost een avondje meesteppen € 5,00 per keer voor het gebruik van de leenstep. Als het  U bevalt, kunt u tot aanschaf van een step overgaan.Wij willen u met alle plezier daarbij adviseren.
Wilt U uitgebreid het steppen uitproberen, dan kunt U ook een step huren voor een hele maand voor
€ 50,00. Dan heeft U de hele maand de step thuis en kunt U net zoveel oefenen als U wilt.
AFVALLEN 
ÓF 
OP GEWICHT BLIJVEN!
Een stepper gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie. Dat maakt steppen ontzettend breed. In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën.

Steppen doen we om in conditie te blijven of op te bouwen, maar ook vooral vanwege het plezier en het genieten van de omgeving. En wat natuurlijk ook heel belangrijk is: er worden veel calorieën verbruikt waardoor afvallen of op gewicht blijven steppenderwijs wordt gerealiseerd.

Steppen is niet zwaar belastend voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sporters niveau
!

LENTE TOCHT ZATERDAG 25 MAART
Noteer deze datum alvast in je agenda. Een mooi begin van het nieuwe seizoen. 
Op zaterdag 25 maart starten we stipt om 9.30 uur vanaf de P-plaats aan de Schothorsterlaan 80 in Amersfoort. (tegenover fitnesscentrum Be Fit).
Er zijn 3 afstanden van circa:  30, 45 of 60 km (enigszins afhankelijk van het aantal deelnemers). We steppen door de prachtige omgeving van Amersfoort, die zich kenmerkt door bossen, duinen en unieke weidegebieden.
Ook leden van andere stepclubs zijn van harte welkom om mee te steppen. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Bij iedere afstand is een begeleider die de route kent. Iedereen stept voor eigen risico (zie voetnoot Eigen risico). Onderweg is eventueel de mogelijkheid van een horecastop. Verder moet iedereen zelf zorgen voor zijn eigen eten en drinken.
Hou facebook of deze site in de gaten, want met slecht weer wordt de tocht gecanceld.
 
LANDELIJK 
PLATFORM TOERSTEPPEN
Steppen is een heerlijke sport. Begin 2017 is dit landelijke platform voor toersteppen opgezet. Doel is om zoveel mogelijk personen kennis te laten maken met de stepsport, zonder de verplichtingen van een vereniging Evenals bij Stepclub Amersfoort zijn er in Nederland diverse mogelijkheden op gratis kennis te maken met de recreatieve stepsport.
Op dit landelijke platform staat onder andere een stepkalender. Daar is te zien welke steptochten in het land worden georganiseerd. 
Zin om een toertocht te gaan steppen ergens in het land? Of wil je informatie delen. 
Klik dan op onderstaande site:
033 SKATE GAAT WEER VAN START
Noteer deze data alvast in je agenda. Een mooi begin van het nieuwe seizoen.
Vanaf half mei wordt weer ieder vrijdagavond 
033 SKATE georganiseerd. Ook steppers zijn van harte welkom.
Onderstaande data:
12, 19 en 26 mei
2, 9, 16, 23 en 30 juni
7 juli