Stepclub

Amersfoort


GRATIS STEPPEN IN AMERSFOORT e.o.

STEPCLUB AMERSFOORT

GRATIS SPORTCLUB!!

Step mee,

geniet en verbeter

steppenderwijs

je conditie!!

Wekelijks steppen we in een groep in en rond Amersfoort, elke dinsdagavond om 19.30 uur. Als u een keertje mee wilt steppen, kom gerust langs. Mail ons wel vooraf als u komt meesteppen voor de eerste keer.

De trainingen starten om 19.30 uur aan de Schothorsterlaan op de parkeerplaats tegenover de Atletiekbaan. (Stadspark Schothorst).

Kom langs en step vrijblijvend een keertje mee om het uit te proberen.

Stuur een mail aan stepclubamersfoort@gmail.com en meldt svp even van te voren als u komt, dan staat er een leenstep voor u klaar. Zie verdere informatie Meesteppen?

(Als u voor een proefles niet op dinsdag kunt, maar toch kennis wilt maken met de stepsport, meldt u dan toch aan. Dan wordt bekeken of er een passende datum / tijdstip is).

Stepclub Amersfoort start iedere dinsdagavond om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Schothorsterlaan.

Stepclub Amersfoort wordt gesponsord door Multikozijn uit Spakenburg.

Dé specialist in kunststofkozijnen!!!

Kijk op onderstaande site

Multikozijn

NIEUWE LEDEN

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Vindt u het leuk om sportief bezig te zijn met een leuke groep mensen en tevens op een niet alledaagse wijze? Probeer dan eens de step.

EEN TOTAL-BODY-SPORT !!!

U kunt het gewoon eens proberen. Laat wel van tevoren even weten als u een keer op de trainingsavond wilt meedoen. Dit kan uitsluitend via de mail aan Henk Roelofs van de Stepclub Amersfoort:

stepclubamersfoort@gmail.com

Er is altijd een leenstep beschikbaar, maar die moet je dan wel reserveren. De eerste proefles is gratis, daarna kost een avondje meesteppen € 5,00 per keer voor het gebruik van de leenstep. Als het U bevalt, kunt u tot aanschaf van een step overgaan.Wij willen u met alle plezier daarbij adviseren.

Wilt U uitgebreid het steppen uitproberen, dan kunt U ook een step huren voor een hele maand voor € 50,00. Dan heeft U de hele maand de step thuis en kunt U net zoveel oefenen als U wilt.

AFVALLEN ÓF OP GEWICHT BLIJVEN!

Een stepper gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie. Dat maakt steppen ontzettend breed. In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën.

Steppen doen we om in conditie te blijven of op te bouwen, maar ook vooral vanwege het plezier en het genieten van de omgeving. En wat natuurlijk ook heel belangrijk is: er worden veel calorieën verbruikt waardoor afvallen of op gewicht blijven steppenderwijs wordt gerealiseerd.

Steppen is niet zwaar belastend voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sporters niveau!

LAVUELTA033 GROOT SUCCES !

Op 27 september 2020 werd in Amersfoort LaVuelta033 georganiseerd. Een prachtige klimtijdrit op de Hugo de Grootlaan van zo'n 600 meter voor alle fietstypen, steps en skeelers.

Ook Stepclub Amersfoort nam met 3 leden deel aan deze tijdrit. Niet om te winnen, maar vooral voor de fun. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 4,7% (het steilste stuk maar liefst 7%) was het een ware uitdaging. Zwoegend bereikten we de top en hadden last van het zogenaamde "1500 meter kuchje". Onze tijden lagen tussen de 2 à 3 minuten met een gemiddelde snelheid oplopend van zo'n 12, 14 tot 16 km p/u.

Het was een geweldige ervaring.

© Rodney Photograph

Steppen is een heerlijke sport. Begin 2017 is dit landelijke platform voor toersteppen opgezet. Doel is om zoveel mogelijk personen kennis te laten maken met de stepsport, zonder de verplichtingen van een vereniging Evenals bij Stepclub Amersfoort zijn er in Nederland diverse mogelijkheden op gratis kennis te maken met de recreatieve stepsport.

Op dit landelijke platform staat onder andere een stepkalender. Daar is te zien welke steptochten in het land worden georganiseerd.

Zin om een toertocht te gaan steppen ergens in het land? Of wil je informatie delen. Klik dan op onderstaande site:

Toersteppen

© Harry van 't Veld