Home

 

GRATIS STEPPEN IN AMERSFOORT e.o

 STEPCLUB AMERSFOORT: GRATIS SPORTclub!!

Step mee,
geniet en verbeter
 steppenderwijs
 je conditie!!


Wekelijks steppen we in een groep in en rond Amersfoort, elke dinsdagavond om 19.30 uur. Als u een keertje mee wilt steppen, kom gerust langs. Mail ons wel vooraf als u komt meesteppen voor de eerste keer.
De trainingen starten om 19.30 uur aan de Schothorsterlaan op de parkeerplaats tegenover de Atletiekbaan. (Stadspark Schothorst).
Kom langs en step vrijblijvend een keertje mee om het uit te proberen.
Stuur een mail aan stepclubamersfoort@gmail.com en meldt svp even van te voren als u komt, dan  staat er een leenstep voor u klaar. Zie verdere informatie Meesteppen?
(Als u voor een proefles niet op dinsdag kunt, maar toch kennis wilt maken met de stepsport, meldt u dan toch aan. Dan wordt bekeken of er een  passende datum / tijdstip is).
NIEUWE LEDEN
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Vindt u het leuk om sportief bezig te zijn met een leuke groep mensen en tevens op een niet alledaagse wijze? Probeer dan eens de step.
EEN TOTAL-BODY-SPORT !!!
U kunt het gewoon eens proberen. Laat wel van tevoren even weten als u een keer op de trainingsavond wilt meedoen. Dit kan uitsluitend via de mail aan Henk Roelofs van de Stepclub Amersfoort:
Er is altijd een leenstep beschikbaar, maar die moet je dan wel reserveren. De eerste proefles is gratis, daarna kost een avondje meesteppen € 5,00 per keer voor het gebruik van de leenstep. Als het  U bevalt, kunt u tot aanschaf van een step overgaan.Wij willen u met alle plezier daarbij adviseren.
Wilt U uitgebreid het steppen uitproberen, dan kunt U ook een step huren voor een hele maand voor
€ 50,00. Dan heeft U de hele maand de step thuis en kunt U net zoveel oefenen als U wilt.
AFVALLEN 
ÓF 
OP GEWICHT BLIJVEN!
Een stepper gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie. Dat maakt steppen ontzettend breed. In vergelijking met fietsen bent u veel actiever aan het bewegen en verbruikt u meer calorieën.

Steppen doen we om in conditie te blijven of op te bouwen, maar ook vooral vanwege het plezier en het genieten van de omgeving. En wat natuurlijk ook heel belangrijk is: er worden veel calorieën verbruikt waardoor afvallen of op gewicht blijven steppenderwijs wordt gerealiseerd.

Steppen is niet zwaar belastend voor uw spieren en gewrichten. Mede hierdoor is het een ideaal trainingsmiddel voor alle leeftijden en elk sporters niveau
!


EEN "KEI" VAN EEN STEPTOCHT OP ZONDAG
29 MAART 2020.
Stepclub Amersfoort organiseert ook weer dit jaar de KEIENTREKKERS
LENTE STEPTOCHT.  Deze prachtige tocht wordt in de directe omgeving van Amersfoort gestept met een zeer afwisselend landschap. Er zijn twee afstanden, namelijk ca. 30 en 45 km. Voorsteppers zorgen ervoor dat deze routes makkelijk in groepsverband kunnen worden gestept met een gemiddelde snelheid van ca. 15 à 17 km p/u. De routes gaan over verharde wegen en goede bospaden.
Deelname aan deze tocht is GRATIS en geheel voor eigen risico (Stepclub Amersfoort kan niet aansprakelijk gesteld worden).
Onderweg is er ongeveer halverwege een koffiestop voor eigen rekening. Iedere deelnemer wordt geacht z'n eigen drinken en eten voor onderweg mee te nemen. 
Vertrek is gepland om 10.00 uur. Startplaats: Parkeerplaats bij Schothorsterlaan 76, 3822 NB Amersfoort.
Vooraf aanmelden noodzakelijk i.v.m de organisatie en de koffiestop onderweg. 
Stuur dan een mailtje naar stepclubamersfoort@gmail.com
Een helm is niet verplicht, maar wel erg verstandig: 
WEES ZUINIG OP JE KOP, ZET EEN PASSENDE HELM OP.
Het doorgaan van de steptocht is afhankelijk van de weersomstandigheden. Hou daarom deze site in de gaten voor actuele informatie.
Let op: 29 maart is 's nachts de zomertijd ingegaan. Wekker verzetten, anders ben je een uur te laat !!!!

Klein rondje 
Lipno-meer  in Tsjechië
In Tsjechië hebben Franchien en Martijn, leden van Stepclub Amersfoort, een step gehuurd en hebben rond het Lipno-meer gestept.
Lees het verslag over hun belevenissen in het land waar de stepsport zéér populair is op onderstaande link: 
Rondje Kootwijk zéér geslaagd!!!
Op zondag 10 juni hebben leden van Stepclub Amersfoort een steptocht georganiseerd op de Veluwe in de omgeving van Radio Kootwijk.
Klik op onderstaande link voor de route.
Ga naar onderstaande pagina voor het complete verslag.
KIJK HOE LEUK STEPPEN IS!!!
RTV Utrecht heeft een item gemaakt over de stepsport en in het bijzonder Stepclub Amersfoort
Margreet van Gils neemt het leven door met mensen die zich op een bijzondere manier door de regio bewegen. Wekelijks op stap met "Gewone mensen met een bijzonder verhaal" 
Klik op onderstaande link:
LANDELIJK
PLATFORM TOERSTEPPEN

Steppen is een heerlijke sport. Begin 2017 is dit landelijke platform voor toersteppen opgezet. Doel is om zoveel mogelijk personen kennis te laten maken met de stepsport, zonder de verplichtingen van een vereniging Evenals bij Stepclub Amersfoort zijn er in Nederland diverse mogelijkheden op gratis kennis te maken met de recreatieve stepsport.
Op dit landelijke platform staat onder andere een stepkalender. Daar is te zien welke steptochten in het land worden georganiseerd. 
Zin om een toertocht te gaan steppen ergens in het land? Of wil je informatie delen. 
Klik dan op onderstaande site: