Welkom bij de Stichting Oud Winschoten
De Stichting Oud Winschoten is een ANBI Stichting

Tonnis Post in Museum de Oude Wolden op 12 november speciaal voor onze donateurs 


Speciaal voor donateurs van SOW wordt de gelegenheid geboden om voorafgaand aan de donateursavond, maandag 12 november tussen 15.00 en 17.00 uur, de tentoonstelling "Fotografen van de vooruitgang" in museum de Oude Wolden, Hoofdweg 161, 9695 AE Bellingwolde te bezoeken. Fotograaf Dirk Kome haalde meer dan 1000 foto’s van de Winschoter fotograaf Tonnis Post (1877-1930) boven water. Een groot aantal (portret) foto’s van Winschoten zijn hiervoor beschikbaar gesteld door St. Oud Winschoten.
U kunt zich hier voor donderdag 8 november per mail opgeven: info@museumdeoudewolden.nl 
De kosten bedragen €. 4,00 incl. koffie/thee die U contant (museumkaart) ter plaatse kunt voldoen.


NAJAARSBIJEENKOMST  / DONATEURSAVOND 12 november 2018

Op MAANDAG 12 NOVEMBER 2018, aanvang 20.00 uur organiseert Stichting "Oud Winschoten" (SOW) de Najaarsbijeenkomst/Donateursavond  in Cultuurhuis De Klinker. Op deze jaarlijkse bijeenkomst, traditioneel op de 2e maandag in November (Leutje Adrilln) krijgt de historie van Winschoten weer ruimschoots aandacht.  
Voorzitter Trijnko Pelgrim verwoordt de activiteiten die de stichting dit jaar heeft ontplooid en maakt melding van de recentste aanwinsten 'Winschoter Erfgoed'. Aansluitend de  presentatie van de 41e uitgave historisch Tijdschrift “Oud Winschoten”, in een gloednieuwe opzet als magazine in kleurenprint. Dan volgt de presentatie van het boek over Greeth Smit, voormalig persfotograaf van de Winschoter Courant. Alle donateurs van de Stichting Oud Winschoten krijgen het boek gratis aangeboden door de Stichting Johan Poppen Fonds. Aandacht voor het Sint Lucas ziekenhuis, in meerdere opzichten een belangrijk object voor SOW. 

Na de pauze genieten van films over (Oud) Winschoten uit de collectie Winschoter Stadsjournaal
Donateurs hebben gratis toegang, andere belangstellenden zijn eveneens van harte welkom echter voor hen bedraagt de entree € 7,50. Kaarten alleen 's avonds 12 november aan de zaal verkrijgbaar.