Wie zijn wij

Hang naar het verleden: steeds vaker worden we als Stichting Oud Winschoten benaderd voor medewerking. Zo hebben we inmiddels meerdere keren deelgenomen met exposities voor verenigingen en scholen. Fotomateriaal wordt beschikbaar gesteld voor boeken, brochures en krantenartikelen. Als Stichting weten we altijd zeer te waarderen dat vervolgens ook een financiële bijdrage beschikbaar gesteld wordt. Gelukkig zien ook veel (oud) Winschoters het belang van behoud van Winschoter erfgoed. Bij het opruimen worden vaak, diep weggestopt, in kasten oude ansichtkaarten en foto’s, boeken en ook de meest bijzondere (gebruik) voorwerpen opgediept waarvan men zegt: wat moeten we er mee. Onze stichting roept dan ook iedereen op om dergelijke zaken af te geven en/of beschikbaar te stellen. Ze vinden dan een prachtig plekje in één van onze vele vitrines zodat het door iedereen te bewonderen is.


Stichting ' Oud Winschoten', stelt zich ten doel de belangstelling te wekken en de instandhouding te bevorderen voor alles wat betrekking heeft op de historie van Winschoten. Voorlichting geven aan een ieder die maar geïnteresseerd is in de historie van Winschoten, in de ruimste zin van het woord middels publicaties (half jaarlijks tijdschrift' Oud Winschoten') en het organiseren van bijeenkomsten al dan niet met sprekers.


“Het beste dat de historie ons nalaat, is het enthousiasme dat zij veroorzaakt” een zin opgetekend uit het oeuvre van de grote schrijver Goethe (1840). De zin die typeert al die diegenen die zich op de één of andere wijze verbonden voelen met Oud Winschoten. Stichting Oud Winschoten is opgericht in 1977 en houdt zich bezig  met de geschiedschrijving, de fundamenten en het erfgoed van het koopmansstadje Vinchotte, Winschoten ook wel als “Sodom” in het Oldambt betiteld.


Waar :       Johan Modastraat 5  (in de voormalige bibliotheek)

Open :       Laatste vrijdag van de maand

Tijd   :       14.00 uur t/m 16.00 uur

Contactgegevens :

Kloostergang   88 

9675RE Winschoten

tel 0597415444

@ oudwinschoten@gmail.com1999 


 2014
Vrijwilligersprijs
 
 
 
Op woensdag 26 november 2014 vond in de Sporthal aan de mr. D.U. Stikkerlaan het Vrijwilligers-feest voor Vrijwilligers in de gemeente Oldambt plaats. Naast muzikaal entertainment, hapjes en drankjes werden hier ook de Vrijwilligersprijzen in diverse categorieën uitgereikt. Onder de genomineerden ook onze Vrijwilligersgroep Begraafplaats Hofstraat.  Tot onze verrassing mochten wij de  Vrijwilligersprijs van de gemeente Oldambt in de categorie Maatschappij, Cultuur en Natuur in ontvangst nemen bestaande uit een oorkonde een geldbedrag van € 250,-. Een mooie waardering voor hetgeen we met elkaar daar  aan de Hofstraat proberen te  realiseren.