Üdvözöljük


a természetbarát erdőkezelés oldalán!


Honlapunkkal elő kívánjuk segíteni a közös gondolkodást erdőterületeink (térben és időben) minél folyamatosabb erdővel való borítottsága fenntartásának, kialakításának módszereiről, erdeink természeti állapotának megőrzése, javítása érdekében.

Alapvetésünk, hogy erdeink fennmaradását azzal segítjük leghatékonyabban, ha a Természet rendszer-szintű életfolyamatait minél jobban megismerve az erdők kezelését e folyamatokra alapozzuk, és élő rendszereink szerkezetét a természetes erdőhöz közelítjük.

Ennek érdekében honlapunk oldalai végigvezetik az olvasót a természetestől való eltávolodás történetén, a megmaradt őserdő-foltok tanulmányozásán, és a természetes folyamatokhoz és szerkezethez való visszatérés lehetőségein napjaink erdeiben és gyakorlatában.

Hisszük, hogy a Bioszféránál jobban senki nem ismerheti a módot a földi Élet megőrzésére, az ökoszisztémák egészségének helyreállítására. A mi felelősségünk, hogy megismerjük a rendszer működését, és mindennapi tevékenységünk során figyelembe vegyük igényeit.

A klímaváltozás kapcsán nem eléggé hangsúlyozott feladatunk az élő rendszerek változatos szerkezetének, valamint vizének és talajának megőrzése, ami a víz megőrzése és párologtatása révén a vízjárási és hőmérsékleti szélsőségek ellapításának is nélkülözhetetlen eszköze.

A bal oldali menüből kérjük, válassza ki a téma Önt leginkább érdeklő oldalát!