Vogue Magazine
2002 yılında Vogue dergisi hakikatin efendisi ve kainatın rehberiyle bir röportaj yaptı. Genellikle popüler kültür üzerine sorulan sualleri cevaplayan iki felsefeci bu söyleşide geçmişte kalan ancak hala bizi etkilemeye devam eden ikonlar hakkında geniş bilgi verdi ve bunların ne denli önemli olduğunu açıkladı. Magazinin Avrupa baskısı için Fransız muhabir Madame Antoinette De'lemer onlara özellikle sinema ve televizyon kültürü hakkında ne düşündüklerini sordu ve kişisel tarihlerinde iz bırakan kahramanların iki bilim adamının kişisel gelişimlerinde ne gibi etkiler bıraktığını sorguladı. Her zaman olduğu gibi açık yürekli ve dürüst tavırlarıyla kendileriyle konuşanları etkileyen Eyüp Sabri Şokola ve Alaattin Özdübel 1960'lardan 1990'lara ve 2000'lere uzanan bir zaman dilimini geniş olarak analiz ettiler ve yeni kuşaklara paha biçilmez bilgiler ilettiler.
Eyüp Sabri Şokola 1969'da aya gidilmesinin kendisini ne kadar etkilediğini ve uzay konusunda kişiliğini şekillendirdiğini her zaman itiraf etmiştir.
Mukavvacılar Berkecan Mesnetsiz'in Retarder arazilerindeki köşklerine yerleşince daha rahat hareket olanağına kavuştular. Bu arada hem Mesnetsiz'in hem de Mahmut İshal'ın yurtdışından getirdiği dvdlerle eski yıllara ait sinema filmlerini ve dizilerini izleyen hakikatin efendisinin dava arkadaşları hatırlanacak ve yazıya dökülecek epey malzeme olduğunun farkına vardılar. Onları sürekli yazmaya teşvik eden kainatın rehberi hazırladıkları web sayfalarını fotoğraflarla süslemelerini rica etmiş ve internette bir bilgi denizi oluşturmak için elinden geleni ardına koymamıştır. İşte o günlerde topluluğun aralarında en sık konuştuğu yapıtlardan biri de 70'li yıllarda dünyaya açık deniz korkusunu zerk eden Jaws filmiydi.
Jaws filminin anısı için mukavvacılar küçük bir tiyatro gösterisi yapmışlardı