Ensenyo, Escric... i Xerro!

Animació de la Fe en el Lleure, per a esplais, agrupaments, catequesis... 
i per a tots els educadors/es en el lleure!

Totes les cultures i civilitzacions han donat resposta a la dimensió transcendent humana amb els seus déus i la seva religiositat. La nostra, amb el progrés, ja no en necessita? O el nostre déu és el tenir i els avenços científics-tecnològics? Si ens aturem, respirem fons, contemplem tot tenint cura de la nostra interioritat, copsarem la nostra dimensió espiritual, ens n'adonarem que hi ha d'haver un més enllà. Si estem oberts a la proposta cristiana, podem compartir celebracions comunitàries i el missatge d'amor de Jesús de Natzaret, trobarem un major sentit a les nostres vides i la forma de construir un món més just.


Juanjo Fernández, amb uns dibuixos amables, amb uns esquemes i textos senzills alhora que profunds, ens apropa a la proposta cristiana. Resulta que, a més de la nostra consciència ecològica, dels nostres sentiments nacionals, de la sensibilitat per l'altre i les relacions, té sentit descobrir i viure la fe. L'esplai, l'escoltisme, les colònies i els grups d'infants i joves en són espais privilegiats. Endinsem-nos-hi!
Curs 18-19: XERRADES PER A FAMÍLIESALUMNESEDUCADORS I EMPRESES!

Ensenyo, Escric... i Xerro! Aquests tres verbs defineixen les meves activitats professionals: ensenyo (en diferents accions formatives, especialment adreçades a claustres), escric (ficció i no ficció)... i xerro (molt) impartint conferències i xerrades.

 
En aquest web podreu saber una mica de mide què parlo en les meves xerrades, què he escrit (i què penso escriure també), per on paro amb les meves activitats, les coses que penso i, si tot plegat no us desanima, potser voldreu posar-vos en contacte amb mi perquè us ensenyi, us escrigui... o us xerri!

En aquesta mateixa pàgina trobareu documents descarregables que us poden ajudar: Com Aconseguir les Millors Xerrades per al Nostre Públic, un document que he preparat amb molt carinyo, amb pautes i recursos per aconseguir, organitzar i realitzar les xerrades als vostres centres, Xerrades amb públic: 7 trucs... i una actitud! on descobrireu com fer que les xerrades que organitzeu llueixin amb la sala plena. També podeu accedir a les moltes i bones conferències del Servei de Conferències de la CCAPAC (entre d'altres hi ha les meves, esclar!). Bé, i no oblideu que teniu també els tríptics de les meves xerrades per a Famílies, per a Alumnes, per a Mestres i per a Empreses per aquest curs (que al cap i a la fi aquest és el meu web!)Un llibre divertit, agradable i ple de sentit comú
, que us ajudarà a entendre les dificultats de comunicació que poden sorgir quan els pares dieu "És que no ens explica res!" i en canvi l'adolescent pensa: "No paren de preguntar... No callen mai!".

30 manaments per tractar amb adolescents recull, esclar, manaments tan significatius com Comptaràs fins a 10... o fins al número que calgui, Evitaràs dir-li el que tu feies a la seva edat, si no és que t'ho pregunta, Recordaràs que l'adolescent fonamentalment menja, dorm i s'arrossega o el bàsic Recordaràs com et senties tu quan eres adolescent.

30 manaments per tractar amb adolescents inclou un munt d'il.lustracions, exemples, anècdotes i recursos que el converteixen en un llibre dinàmic i proper, perquè pugueu aplicar-ho tot, encara que sigueu papes-caixa-d'eines i mames-sismògraf!

Trobareu el llibre a les llibreries i també el podeu comprar per Internet, aquí.