Van wie zijn de panden in Nederland?

Leegstand, bijvoorbeeld na failisement, geeft ruimte voor vernieuwing in de steden ... als er iets wordt gedaan aan de, kunstmatig, hooggehouden prijzen;

Uit het bovenstaande artikel; (januari 2020)

".... Hudson's Bay Nederland werd op de laatste dag van december failliet verklaard door de rechter. Vijftien locaties zijn gesloten. Vastgoedeigenaren die geld hebben geïnvesteerd in de winkelpanden, moeten proberen in Canada hun gederfde huurinkomsten terug te krijgen.

Een woordvoerder van Wereldhave, dat eigenaar is van het pand in Tilburg, zegt tegen RTLZ dat zijn bedrijf en andere investeerders huurgaranties hebben gekregen van het Canadese bedrijf. Wereldhave zegt 50 miljoen te hebben geïnvesteerd in het pand waar ook Hudson's Bay in zat. In ruil daarvoor werd afgesproken dat Hudson's Bay het pand tien jaar zou huren. ..."

De 'zelfde werkwijze' is toegepast om V&D op de knieen te krijgen. Maak de vastgoedmarkt en het beheer ingewikkeld en duur. Koop de panden op, doe een lucratief voorstel, verhuur het opnieuw en laat vervolgens de huren stijgen en sluit langdurige contracten af. Zo gaan bedrijven ten gronde aan de werkwijze van de vastgoedmarkt. Gemeenten, bedrijven, tal van partijen zitten in deze tang. De burger, de samenleving betaald.. tot aan haar failisement.

Het zicht op dit soort praktijken wordt afgeschermd.