Onze gebouwde omgeving Nieuwe concepten en Uitdagingen

Mensen hebben behoefte aan tal van zaken. Een dak, warmte, beschutting, ruimte voor afzondering of specifieke activiteiten. In onze samenleving hebben wij geleerd hoe een huis er ongeveer uitziet of moet zien. Welstand en tal van andere instanties doen daar uitspraken over. Veel mag niet want het moet bijvoorbeeld passen in het straatbeeld. Buiten enkele vrije locaties waar naar eigen inzicht gebouwd mag worden is er weinig innovatie. Zo worden huizen eng eenvormig en wordt creativiteit geremd.

Kan het ook anders?

Wat willen wij eigenlijk? Zaken als een toilet, een douche, een eettafel, een plek om te koken en zo nog enkele zaken als slapen. Menselijke behoeften die vragen om een creatieve behuizing. Met een stijgende wereldbevolking en meer behoefte aan vrijheid en vooral ook duurzaamheid een enorme uitdaging. Ja het kan zeker anders. Denk eens aan ronde huizen, tiny houses, kleurrijke en inspirerende woningen die je uitdagen om anders te kijken.

Ons initiatief vraagt om ruimte voor die andere aanpak. Een aanpak waarbij gezondheid, welbevinden, diversiteit en nul energiegebruik centraal staan. Kunt u ons daaraan helpen?!

Huizen naar behoefte, groot of klein die mooi zijn. Die niet vervuilen en alles in zich hebben.

Kan dat? JA dat kan! ecovredeaarde at gmail.com

Deze pagina is een uitnodiging tot het ontwikkelen van een nieuwe kijk en een nieuwe werkwijze in onze samenleving.

Als eerste kijken wij graag met u naar onze gebouwde omgeving Link


Er zitten een aantal interessante aspecten aan. Mooie gebouwen geven energie en inspiratie. Veel meer als huidige - moderne gebouwen dat vaak doen. Tegelijkertijd is de feitelijke energie, en dan hebben wij het over het gebruik, nogal eens mis. Een enorm hoog verbruik en bijvoorbeeld een verbod om zonnepanelen of iets anders te plaatsen vanwege de monumentale status. Gelukkig zijn er tegenwoordig folies en dakpannen die energie kunnen opwekken. Wij zijn op zoek naar panden waar wij onze maatschappelijke functie in mogen uitoefenen en tegelijkertijd onderhoud plegen. Zijn daar ingangen voor bij u? Dan horen wij dat graag. Dat is een vorm van sociale energie. Op dit moment zijn wij werkzaam in de regio Arnhem. Andere plaatsen zijn welkom. www.evsgebouwbeheer.nl www.ecovrede.nl Met vriendelijke groet !


Enkele bijzondere voorbeelden van Tiny Houses

1: How High Can we Build? Youtube

2. Covid19-verspreiding in zieke gebouwen - Maurice de Hond

Make cities more creative, liveable, sustainable, inspirational and .. futureproof!

Onze oude locatie - de begane grond van dit pand:

Al in het begin van de vorige eeuw wisten wij dat het anders kon;

How is your area cleaning its Air? The WEF animation above film gives some examples

Cars now take to 70% of the city free space. That must be reduced, found by resarch, because of deads and air polution, to a maximum of 25%. That means; working on complete other concepts in building up cities, more trees, less cars, and a complete mind shift. Free public transport is also an important aspect into these changes.

Plant nut and fruittrees, herbs and flowers, make roofgardens and more. Our healthy future is possible!

#mindset #cities #future #health #environment #cars #airpolution #buildingup #future #mindshift #innovation