Onze gebouwde omgeving Nieuwe concepten en Uitdagingen

Mensen hebben behoefte aan tal van zaken. Een dak, warmte, beschutting, ruimte voor afzondering of specifieke activiteiten. In onze samenleving hebben wij geleerd hoe een huis er ongeveer uitziet of moet zien. Welstand en tal van andere instanties doen daar uitspraken over. Veel mag niet want het moet bijvoorbeeld passen in het straatbeeld. Buiten enkele vrije locaties waar naar eigen inzicht gebouwd mag worden is er weinig innovatie. Zo worden huizen eng eenvormig en wordt creativiteit geremd.

Kan het ook anders?

Wat willen wij eigenlijk? Zaken als een toilet, een douche, een eettafel, een plek om te koken en zo nog enkele zaken als slapen. Menselijke behoeften die vragen om een creatieve behuizing. Met een stijgende wereldbevolking en meer behoefte aan vrijheid en vooral ook duurzaamheid een enorme uitdaging. Ja het kan zeker anders. Denk eens aan ronde huizen, tiny houses, kleurrijke en inspirerende woningen die je uitdagen om anders te kijken.

Ons initiatief vraagt om ruimte voor die andere aanpak. Een aanpak waarbij gezondheid, welbevinden, diversiteit en nul energiegebruik centraal staan. Kunt u ons daaraan helpen?!

Huizen naar behoefte, groot of klein die mooi zijn. Die niet vervuilen en alles in zich hebben.

Kan dat? JA dat kan! ecovredeaarde at gmail.comEnkele bijzondere voorbeelden van Tiny Houses