Arkiv 2014

Mandag den 24. november 2014, kl. 14 - 16, Czarens Hus, Nykøbing F.Storfyrstinde Olga i eksil.Dansk-Russisk Forening i Region Sjælland i samarbejde med Museum Lolland-Falster inviterer til lanceringen af en ny bog om Storfyrsinde Olga. Bogens forfatter deltager med præsentationer af bogen og dens baggrund. Foreningen er vært ved et beskedent traktement

Torsdag den 07. november, Ruslandskonference, nr. 25Temaet for konferencen: "Godt naboskab og samarbejde på tværs af grænser"

Emnet belyses af danske og russiske eksperter.Simultantolkning. Tilmelding obligatorisk, af hensyn til de særlige regler som gælder på Christiansborg.

Konferencen afholdes både i i Næstved (senste æ punkt) og på Christianborg og støttes begges steder af Lannung Fonden

Torsdag den 6. november, kl. 09.50 - 11.25 og 12.00 - 13.35, Næstved Gymnasium, Nygårdsvej 43, 4700 Næstved. Gymnasiekonference med mulighed for ekstern deltagelse. Tema: "Godt naboskab og samarbejde på tværs af grænser"

Tirsdag den 7. oktober, kl. 19.00 biblioteket i Fensmark:Foredrag ved Niels Sveistrup Knudsen, Lokalhistorisk Forening for Høng, om landsretssagfører, politiker og FN-diplomat m. m. Hermod Lannung,i årene 1974 - 1996 også var formand for Dansk - Russisk forening. Hermod Lannung havde en livslang interesse for Rusland, som udsprang af hans arbejde ved det danske gesandtskab i Petrograd 1917 - 1919 og i Fridtjof Nansens hjælpeaktion under den russiske hungersnød i 20'erne.

23.-25. evt. 26. september: I forlængelse af konferencerne om "Grundtvig og Rusland I"(Udby Kro, 23. marts 2013) og "Grundtvig og Rusland II(Rønnebæksholm 24. august 2013) arbejder vi sammen med rAWE, den russiske afdeling af Association for World Education, på en "Grundtvig og Rusland III" - konference i Moskva. Konferencen bliver til noget,kun hvis vi kan opnå fondsstøtte både i Rusland og Danmark.Referater etc fra turen kan ses i et specielt afsnit under arkivet

Tirsdag den 2. september kl. 19.00 biblioteket i Fensmark. Jon Kyst - ph.d. i russisk, direktør i Akademisk Rejsebureau, tolk og forfatter - fortæller om "Mit liv med Rusland". Der sættes bl.a. fokus på Rusland som turistland.

Tirsdag den 1. april, kl. 19.00:Annie Christensen er pensioneret lektor i russisk på Aarhus Universitet, forfatter til "Russisk Gramatik" og "Russisk øvebog" (i samarbejde med Galina Starikova).Med udgangspunkt i sin bog "Letters from the Govenor's Wife of Russian Alaska 1859 - 1861" (2005) fortæller Anne Chrisstiansen om livet i det russiske Alaska, dvs. det område som Rusland i 1867 solgte til USA og som nu er den 49. delstat i USA. Den finske søofficer Joan Hampus Furuhjelm var i 5 år guvernør i dette område, senere krigsguvernør i Det Russiske Fjernøsten.

I Annie Christensens bog publiceres en række breve, som guvernørens unge kone.

Anna Christensens oldemor, skrev til sin mor under årene i Alaska. Det er disse breve, som danner grundlaget for aftenens foredrag.

Tirsdag den 25. februar, kl. 19.00:Lars P. Poulsen Hansen, mag. art, slavist, historiker, tolk, oversætter, Ruslandsekspert, tidligere universitetslærer, gennem en årrække seniorforsker ved Dansk Udenrigspolitisk Institut m. m. bruger sin pensionstid på at gøre russiske klassikere tilgængelige for et dansk publikum. Han har besøgt os i Fensmark flere gange og har fortalt om den russiske fabeldigter Ivan Krylov og om Rasmus Æreboes "Den Ryssiske Lov 1649". Denne gang vil han sætte fokus på om Mihhail Gorbatjovs selvbiografi, som han er i gang med at oversætte.

Tirsdag den 04.februar, kl. 19.00:Flemming Splidsboel Hansen, Ph.D.,er forskningskoordinator ved Forsvarsakademiet i København, og tidligere ansat ved universiteterne i København og Budapest. Han har tidligere besøgt os i Fenamark, hvor han fortalte om "Vladimir Putin - hans liv og politik". Han forsker i russisk udenrigspolitik og forholdet mellem Rusland og Vesten.I øjeblikket er han i gang med et projekt om "Magthavernes billede af Rusland i landets historiebøger", som også er emnet for hans foredrag denne gang.