Noțiuni elementare

Page start up on 08.12.2014_00.48 (UTC+1 / Paterna, España)

Incercarea de a populariza "cunostinte, din cunostintele acumulate", defineste autorul acestei pagini.

Autorul incearca a populariza "cunostinte de gen si de nivel enciclopedic", incercand sa indice ori de cate ori ii este posibil, "radacina"/ sursa, din care provin informatiile respective.

"Cunostintele, din cunostintele acumulate" ce incearca autorul a le populariza, vin dinspre un nivel de "amator de cunostinte eciclopedice" si sunt destinate unor eventuali amatori de astfel de cunostinte.

Autorul incearca sa aduca in pagina cele mai bune argumente de care are cunostinta, si se inclina cu consideratie in fata oricaror contra-argumente care depasesc calitatea argumentelor prezentate.

Cu acestea spuse, autorul doreste oricarui cititor ce isi rataceste pasii prin aceasta "biblioteca", lectura placuta, dar mai ales utila.

1) Orice "ființă" este "lucru", dar nu orice "lucru" este "ființă";

2) Orice "ființă umană" este "ființă", dar nu orice "ființă" este "ființă umana";

3) Orice "fiintă umană" este "individ", si orice "individ" este "fiintă umană";

4) Orice "om" este "ființă umană", dar nu orice "ființă umană" este "om";

5) Orice "persoană" este "om", dar nu orice om este "persoană".

1) Cualquier "ser" es "cosa", pero no cualquier "cosa" es "ser";

2) Cualquier "ser humano" es "ser", pero no cualquier "ser" es "ser humano";

3) Cualquier "ser humano" es "individuo", y cualquier "individuo" es "ser humano";

4) Cualquier "hombre" es "ser humano" pero no cualquier "ser humano" es "hombre";

5) Cualquier "persona" es "hombre", pero no cualquier "hombre", es "persona".

Fiecare dintre noi (oamenii) avem un mod propriu de "a vedea lucrurile".

Acest "mod propriu", are "linii mari" dupa care se regaseste (ca in cazul zodiilor, ca in cazul "grupelor sanguine") in "grupari politice".

Ratiunea de a fi a acestei pagini, este de a prezenta "lucruri" (de fapt, "rationamente") in modul de a vedea lucrurile ale mele, ca autor.

In mod normal, in viata omeneasca lucrurile se petrec (sau, ar fi ideal sa se petreaca), ca in ceea ce cunoastem drept "gestiune".

Viata este ca si scoala.

Si, dupa cum stim, ca elevi nu invatam toti elevii dintr-o tara intr-o singura scoala, ci invatam fiecare in scoala relationata cu al nostru "domiciliu legal", iar acest simplu fapt, face ca . . . asa cum nu toate localitatile sa aiba un acelasi nivel (social), nici scolile sa nu se afle situate la acelasi nivel.

Campionii insa, cand sunt nascuti spre a fi campioni, remonteaza (precum campionii din atletism) diferente pe care le gasesc la intrarea lor in joc, indiferent de scoala din care vin.

Unii dintre oameni au inteles ca sunt "fiinte sociale" si ca "fiinta umana" este o echipa, si ca importanta primordiala o are scorul pe echipa si nu scorul la nivel individual.

In cifre, importanta scorului pe echipa este de 7.500.000.000 : 1 in timp ce a scorului individual este de 1 : 7. 500. 000. 000.

Considerand viata o infinita ecuatie, ecuatie a carei rezolvare o preluam ca la alergarea de stafeta, generatie de la generatie (descendent direct de la ascendentul sau direct),

Calatorul care isi va rataci pasii pe aici, v-a gasi astfel un "sablon", un sablon cu care, auto-masurandu-se, isi va gasi (sau nu) compatibilitati.

Timp de pierdut nu este.

Asa cum ouale se identifica unui sablon sau altul (ca in video-ul acesta de mai jos), si se duce fiecare la "clasa" lui, asa e normal ca si oamenii, cel putin in plan rational, sa se identifice sablonului reprezentativ lor si sa mearga la clasa (amfiteatrul, aula) corespunzatoare "dimensiunii" lor.

Consider ca pe piata politica romaneasca, este la ora aceasta (toamna 2015) o degringolada politica totala, si nu fac altceva decat sa incerc sa ofer un inceput, o "statie de auto-sortare si de auto-clasificare".

Astfel, scrierea mea pe aici, nu este literatura cat este . . . (un fel de) analogie cu ceea ce gasim ca ar insemna conceptul de "orientare in teren".

"Formatul web" este o forma semi-vie de informare, asezat la jumatatea distantei dintre "natura moarta" a "scrisului clasic" si "natura vie" a exprimarii in plan real.

"Capturand" (fotografiind) in vreo forma (prin screenshot sau prin imprimare clasica), o pagina in care exista inserate "link"-uri, si asezand apoi aceasta captura sub ochii vreunui potential cititor, trebuie sa fim constienti ca i-am oferit cititorului o "natura moarta" si nu una vie.

Una este acea uniune fizica rezultata din "hai sa dam mana cu mana" (asta presupune sa sa faca "act de prezenta", mai multe persoane, in acelasi timp si in acelasi spatiu.

Ca sa zic asa, aceasta este o forma mai "animala", o forma mai concreta, o forma "palpabila tie (simturilor tale)" la mana-ntai, cum se zice.

Cea mai evoluata forma de asociere a oamenilor in "multimi coezive", este uniunea ce se poate face (si se face) intre minti, intre minti conectate intre ele asa cum conectezi in actualitate , intre ele, "terminale", prin bluethoot sau prin wifi.

Ca sa inchei prelegerea, spun ca consider necesara aparitia unui partid (normal ca "politic") democrat, ai carui integranti chiar sa inteleaga in maniera (nu discut aci, buna sau rea) in care o inteleg si eu,

Cum . . . partide cu denumirea "partidul democrat" au mai fost in planul politicii romanesti, si au compromis (cel putin daca e sa ma iau si doar, numai dupa opinia mea) destul de iremediabil, sintagma asta, propun infiintarea unui partid al carui nume sa fie "Partidul Democrat Obiectivist".

In pagina aceasta, am sa incerc sa tratez cate subiecte am sa pot, relationate cu ce ar trebui sa aiba, drept continut partidul ce il imaginez.

Am sa raspund si la intrebari, de-or fi, dar pana apar, am sa monologhez aici, cum am mai monologat :)

Bun gasitul stimate cititor.

Te previn de la inceput ca "cititul" a ceea ce ai sa intalnesti in aceasta pagina este o treaba al naibii de anevoioasa.

"Scriitura pe suport electronic" are si ea (in raport cu clasica "scriitura pe suport material"), avantajele si dezavantajele sale si ma ajuta mai ales la a substitui, acel traditional "indice" care se foloseste in scriitura clasica cu ceea ce aici se numeste "link".

Astfel, daca in procesul asta de sortare, asemanator procesului de sortare a oualelor, ne introducem cei care in mod voluntar vrem sa ne cantarim, masuram, si apoi sa ne asezam acolo unde propria noastra dimensiune ne indica ca ne este locul, atunci, dupa o perioada de decurgere a acestui proces (de sortare), vom descoperi "multimea" careia-i suntem "asemanatori".

Cum nici pe oameni nu merge sa ii faci omleta fara sa le distrugi personalitatea (fizica, psihica sau fizico-psihica), si cum nici nu este permis in vreun fel asta de insasi comandamentul Vietii, atunci raman la dispozitie doua forme de "uniune" pe care fiinta umana le poate elabora, conserva, dezvolta.

Dupa cum se vede si in video, odata gasindu-si identitatea (dimensionala) fiecare ou se duce la "clasa" lui, si impreuna cu oua de aceeasi dimensiune cu el, formeaza o "multime" (aritmetica "multime") hai sa ii zicem . . . calificata, "multime calificata", o "multime calificata"formata din "unitati separate" care pot ramane "unitati separate" sau care pot forma uniuni.

Una din formele pe care o poate lua uniunea fizica a doua sau mai multe oua, se numeste . . . omleta, maioneza sau alta traznaie.

Dar in asa caz, "personalitatea unitatii individuale" nu a fost "natural pastrata" ci "artificial distrusa".

Iesim din analogia "ou - persoana", pentru ca ouale nu au ratiune, ratiunea fiind apanaj doar al "fiintei umana"

Adica, mai pe scurt, una e sa dispunem de "desenul tehnic" al unui produs de realizat si alta e, si sa-l si proiectezi (mai intai) si abia mai apoi sa incerci sa-l executi.

Una e sa parcurgi, mental (adica imaginat) un traseu, (mergand cu degetul sau cu batul sau cu alt "cursor" pe o preexistenta si consacrata harta), si alta este sa parcurgi acelasi traseu in plan real si abia apoi sa generezi (daca poti) harta..

Adaug eu aici doua harti, cu un "punct A" desemnat ca exemplu de "punct de pornire" si o alta harta care are marcat vizibil in ea doua puncte ("punctul B" si "punctul C") pe care sa le putem exemplifica, cand o fi cazul, ca . . . exemple de "puncte de destinatie".

Ca sa existe suprapunere (cat de cat) asupra a ceea ce inseamna acest . . . "traseu de urmat", e bine

sa despartim din inceput lucrurile in doua diferite planuri (sectiuni):

- viata materiala (sau hai sa ii zicem "viata vizibila") si

- viata in-materiala (sau, "viata conceptuala")

Ca si la "orientarea turistica", te afli aici, calatorule, ca in fata unei "enigme de dezlegat" (asemanatoare conceptului "enigma" ce il intalniram prin diverse carti ale copilariei ("Testamentul incasului", Contele de Monte Cristo, Matias Sandorfi, etc) si doar daca faci deductiile corecte, daca interpretezi corect "nodurile", facand interconexiunea corecta intre toate datele, abia atunci atunci am avea speranta trecerii, de la "modul de gandire ne-sincronizat" de la care incepem, si am putea ajunge la un mod atat de sincronizat incat am putea sa parem asemeni a doua diferite "gps-uri", care, setate intr-un punct "A" . . . spre un punct de destinatie, ar indica un acelasi "traseu de urmat" pe un traseu care in circulatia rutiera se numeste "sens unic".

Aceste doua puncte din harta de mai jos (B si C) desemneaza doua diferite puncte, pentru ceea ce fiecare din noi denumim "acasa" ("acasa" care in marea majoritate a cazurilor se suprapune conceptului de "domiciliu legal"). Dupa cum stim, pentru fiecare om in parte , cuvantul "acasa" se refera la un alt "punct geografic". Nu locuim toti la o aceeasi casa, ci fiecare . . . acasa la el.

Hai sa pornim, in "ecuatia noastra" de la presupunerea ca eu am mai parcurs drumul de la "punctul de start "A" si pana "acasa la mine" (sa zicem in punctul "B") de vreo douazeci de ori in timp ce tu, stimate lector, te-ai trezi, parasutat asa, ca din senin, in acelasi punct A, si odata dezmeticit din cadere ai da sa o iei, la randul tau, spre acolo unde tinde sa mearga (in mod normal) orice om de pe lumea asta, adica . . . spre casa (spre "acasa la tine") si presupunem, noi aici, ca acest al tau "acasa" ar corespunde pe aceste harti aci prezente

"punctului "C").

Si hai sa mai zicem ca "punctul A" ar corespunde "punctului geografic" 37º 16" N/ 8º 33" W , punctul B = 47º 32"N / 25º 33"E iar punctul C = 45º 76"N / 27º 26"E.

Acum la asta coroboram acea vorba mare care spune:

"Cand te afli intr-un loc, te afli doar in acel loc, si nu in altul".

Adica, gandindu-ne la "biletele cu loc" (in avion, in stadion, in autobuz, la rand la dentist sau la aprozar) cat ocupi un loc (sa zicem "un scaun in avion") te afli in acel scaun si nu in alta parte.

Un om nu poate fi in acelasi timp, in doua locuri diferite.

Asa e de ne-uitat, pentru ca are mare importanta in orice viitoare ecuatie.

Si-apoi, om mai vorbi :)