FORMADORS I FORMADORES

ANNA ROIG CASTELLVÍ

Anna Roig (Sant Sadurní d’Anoia. 1981). Diplomada com a Mestra especialitzada en Educació Musical (UAB) i com a Musicienne intervenante dans les écoles (Université Lyon II), va ser a França on va descobrir la seva passió per la cançó com a estil musical i va decidir formar-se en aquest àmbit al Departament de Cançó de l’École National de Musique de Villeurbanne, creant allà les seves primeres cançons i el seu primer espectacle en solitari com a resultat del treball fet en aquesta escola.

Al tornar a terres catalanes va fundar el grup L’ombre de ton chien, amb qui va versionar cançons franceses durant 3 anys, fins que van decidir fer un canvi de repertori, interpretant cançons creades per ella, i la formació es va passar a dir Anna Roig i L’ombre de ton chien. Amb aquest projecte va publicar tres discs - Anna Roig i L’ombre de ton chien (Satélite K. 2009), Bigoti vermell (Satélite K. 2011) i Un pas i neu i un pas (Satélite K. 2014) -, amb els seus corresponents espectacles, actuant en els auditoris, teatres i festivals més reputats del país.

Des del 2019 fins el 2022 ha fet gira juntament amb l’Àlex Cassanyes Big Band Project amb l’espectacle de cançó francesa “La tendresse. Hommage aux belles chansons” i recentment ha publicat un nou disc de creació pròpia, Aportar bellesa al món (Satélite K. 2023), amb el que està fent gira de presentació.

També és autora del llibre de petits relats “Tant de veritat com les coses que penso, les coses que m’invento i les coses que he somiat” (Columna Edicions. 2012), així com de cançons per a obres de teatre (“Trau” de Guillem Albà, “Vilafranca, Un dinar de Festa Major” de Jordi Casanovas, “La parada dels somriures” d’Ohissa Teatre), anuncis publicitaris o mètodes per a aprendre francès (“Cap sur” de Éditions Maison des Langues).

En paral·lel a la seva carrera artística ha seguit sempre en contacte amb el món de la pedagogia musical, especialitzant-se en la sensibilització musical dels més petits i en l’àmbit de la cançó, realitzant nombrosos tallers de composició i de cançó com a eina pedagògica.

MARC SIBILA VIDAL

Pare de la Clara i el Martí, Professor de Tecnologia, Musica i Robòtica a l'EDN de Navàs, al Màster de Professorat de la UPC (Tecnologia) i a l'Escola de Música de Navàs. Músic en diverses formacions (duets acústic, animació infantil/familiar i SSM BigHand), tallerista de Percussió Corporal i de Música amb Tecnologia i Maker al projecte Instròniks on participem en formacions, festivals, fires, events i intentem compartir tot el que fem i sabem.

VIOLANT OLIVARES QUESADA I EDUARDO HERNÁNDEZ PADILLA

Mestres de música, Llicenciats en guitarra i apassionats de l'ukelele, toquem plegats a l'ensamble de música llatinoamericana En Clave de Son, a l’Orquestra de Guitarres de Barcelona i co-dirigim Cuicacalli Espai de Música. Combinem la nostra tasca docent amb tallers de música en família, formació de professorat i cursos d'ukelele.

Junts hem creat el projecte Ukeleles a l’escola!, premiat per l’AEMCAT el 2021, que s’està estenent a Catalunya, Espanya, Mèxic, Colòmbia i Costa Rica. També hem publicat diversos materials de didàctica de l’ukelele, com el conte Amb el cor content (Ed. Harmony Games), el cançoner Ukelele per a mans menudes (Ed. Capa Publisher), les formacions online Ukelelé, ukelelà, cantem i toquem sense parar! (www.music.cat) i la plataforma Kunde School (www.kundeschool.com), per a impulsar la pràctica de l’ukelele a l’Educació Primària i Secundària.

La nostra il·lusió és poder acompanyar el professorat en la seva introducció als centres educatius i fer que l’ukelele sigui una eina inclusiva d’aprenentatge globalitzador de la música. 

XAVI MANYOSES ROCAMORA

Format en Magisteri Musical i especialitzat en l'enfoc pedagògic Orff-Schulwerk, sóc fundador i coordinador de la branca educativa de l'associació La Batuescola, on treballem amb el conjunt instrumental de percussió de forma comunitària i no professional.

Sóc també responsable de diversos projectes educatius interdisciplinars, participo en diversos cursos online sobre didàctica musical i sóc membre de l'equip docent de la formació certificada en Orff-Schulwerk a Finlàndia i a Catalunya.

Les meves grans passions són viatjar, escriure poesia i no deixar mai d'aprendre. 

ELI PUJOL MAYANS

Eli Pujol Mayans és pianista, pedagoga, musicoterapeuta i psicopedagoga. Graduada en Pedagogia per l’Escola Superior de Música de Catalunya; en Musicoteràpia per les universitats Pompeu Fabra i Ramon Llull; i màster en Psicopedagogia per la Universitat Oberta de Catalunya.

Va ampliar la seva formació als Estats Units, al Gordon Institute for Music Learning, interessant-se per la Music Learning Theory d'Edwin Gordon, essent la primera persona de l’Estat Espanyol que obtingué les certificacions en Early Childhood Music i en Elementary General Music.

Actualment imparteix docència musical al departament de Didàctica de les Arts i les Ciències de la Universitat de Vic. A I’Escola de Música i Conservatori de Vic combina tasques de gestió amb la docència, treballant amb alumnat d’entre 0 i 11 anys. Des de la seva fundació el 2015, és sotsdirectora i professora formadora de l’Institut Gordon d’Educació Musical a Catalunya i a Espanya.

ANNA AGUDO LLOBERA

Diplomada en Magisteri Musical, realitza una estada en el “Centre de Formation du Musicien Intervenant à l’école” ( Université Lumière-Lyon 2), França. Es llicencia en “Història i Ciències de la Música” a l’UAB cursant el darrer curs a “Université París IV- Sorbonne”, França. Cursa diverses metodologies actives i impulsa projectes interdisciplinars de transformació a través de les Arts, com el projecte artístic de l’escola “Sant Eugènia” de Girona. Ha impartit cursos de formació del professorat en diversos projectes de l’Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, escoles d’estiu, campus de cultura popular i jornades “repensem l’escola”.

És coautora del llibre “Guia didàctica: El flabiol a l’Escola 1”del projecte “El flabiol a l’escola” publicat pel Departament d’Ensenyament (Generalitat de Catalunya). També és cocreadora del projecte Didàctic “Dacatrà” (Dansa i Cançó Tradicional) entre d'altres.

Diplomada en Rítmica Jaques-Dalcroze per l’Institut Joan Llongueres, Barcelona. S’ha format sobretot en danses tradicionals i populars dels Països Catalans, Occitània i França.

Formada en direcció coral a través de nombrosos cursos, ha format part de la junta directiva del SCIC i ha dirigit diverses corals al Vallès, Barcelona i Girona. També ha estat cantant de grups de polifonia vocal i diverses corals com “Cantiga” a Barcelona.

Actualment és professora a la facultat d’Educació i Psicologia de l’Universitat de Girona i mestra de Música i dansa a l’escola “Nou de Quart”. Combina la seva tasca docent amb cursos de formació a docents i tallers de dansa.

MIREIA CADEVALL

ABEL CASTILLA

GEMMA RUIZ

CLARA SUNYER

MIREIA CADEVALL: Sóc mestra i directora de corals infantils. Actualment sóc mestra de música a l’escola de Rellinars i he dirigit els cors infantils VINE de Terrassa i el Cor Sant Esteve de Castellar del Vallès.

ABEL CASTILLA: Professor de piano, llenguatge musical i cor a l’EMM can Ponsic de Barcelona. També he dirigit 21 anys el cor infantil l’Esquitx i des de en fa 14 el Cor Jove, ambdós de la Família Coral Sant Jordi.

GEMMA RUIZ: Sóc mestra de música de primària però actualment sóc professora a l’Escola Municipal de Música d’Arenys de Mar, de Sant Vicenç de Montalt i l’Aula de Música de Calella i hi imparteixo classes de llenguatge i sensibilització musical, flauta de bec i directora de les corals infantils.

CLARA SUNYER SALA: Mestra d’educació musical i musicoterapeuta. A part del món coral que m’acompanya fins a l’actualitat, amb més de 15 anys d’experiència en docència i pedagogia musical, treballant en diferents escoles de música. Actualment, impartint classes i com a co-directora, en el projecte artístic-musical de l’Escola Pia Balmes de Barcelona i realitzant tallers de música per a la primera infància i en família.

ANTONI TOLMOS

Antoni Tolmos, Lleida, 1970. Pianista, compositor i conferenciant. Titulat Superior en Piano, Llenguatge Musical i Teoria de la Música. Doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació. Expert en creativitat i improvisació musical. Coach Professional Certificat especialitzat en rendiment artístic. Professor a la Universitat de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Director i mentor d'artistes com la Mariona Escoda, recent guanyadora del programa Euforia o Gisela Quirós semifinalista de Got Talent Espanya. Director Musical del "No surrender Festival" dedicat a Bruce Springsteen  i de l'espectacle "Mamapop" en les seves primeres quatre edicions. Fundador de l'Orquestra Music Down integrada amb persones amb capacitats diverses. Creador del documental "identitat sonora" i del programa per a televisió "a 4 mans". Creador del projecte "Nadales Tolmos" i de la música de desenes d'obres de teatre.

 

Ha obtingut guardons com el primer Premi de composició coral "Ciutat de Reus" 1999 i l'accèssit el 1997, Premi Batec 2007 pel seu projecte "Improvisació musical, crear i gaudir en temps real", Premi Extraordinari de Tesis Doctoral el 2006, Premi "Gran persona de Lleida 2018″. Realitza regularment concerts i conferències presencials en països com Espanya, Andorra, França, Hongria, Polònia, República Txeca, Àustria, Dinamarca, Anglaterra, Itàlia, Estats Units i Japó. I de forma virtual a Argentina, Xile, Veneçuela, Mèxic i Colòmbia.

 

Ha estat en Festivals de Jazz com el de San Sebastian (2010), Festival de Jazz de Granollers (2009) i Festival de Jazz de Lleida (2007/2010). Té editats 15 treballs discogràfics, publicades obres per a piano, per a cors i per a diferents formacions instrumentals, llibres, i articles presentats a Congressos Internacionals. Autor dels llibres "Crear i gaudir en temps real" (Ed. Pagès 2008) i "Tu mejor escenario" (Ed. Milenio 2022).

www.antonitolmos.com