Els formadors 2018

XAVIER FORT MAURI

Titulat Superior en Jazz i música moderna (guitarra elèctrica) per l’escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC, Màster en Gestió Cultural (especialitat producció artística) Universitat de Barcelona. Professor de guitarra, llenguatge musical, harmonia i combo del Taller de Músics de Barcelona, professor i director del Seminari Internacional de jazz de Zarautz, professor de guitarra i conjunt instrumental a l’escola de música de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, professor d’història del Jazz i de la Música Popular a la Casa Elizalde i Casa Golferichs de Barcelona, professor del Postgrau en Coolhunting a Elisava, impulsor del Programa universitari de jazz i música moderna, amb la Universitat Politècnica de Catalunya i el Taller de Músics, col·laborador de l’àrea de música de l’ Institut Municipal d’Educació de Barcelona, músic freelance: Freekcio, Bossa-Nostra, col·laboracions amb David Mengual, Eladio Reinon, Ignasi Zamora, Emili Baleriola, PG Band, Cesc Miralta, Martí Ventura, Lluís Ribalta, Txell Sust, Pau Bombardó, Carmen Cuesta, Joan Rectoret, Xavier Garriga, Victor de Diego, Núria Tomás, Big Band de la Cava de Vic, Albert Moraleda,Tramvia Blanc, Anna Luna, Ricky Araiza, Big Band de Granollers, Combo de Professors del Taller de Músics, Jazz & Co...

MARC SIBILA VIDAL

Marc Sibila Vidal (Navàs 1978, fins a finals d'agost no en faig 40....): Pare, Professor, Formador, Músic i Maker. Pare de la Clara i el Martí, Professor de Tecnologia, Música i Robòtica a l'EDN de Navàs i de guitarra i conjunt instrumental a l'Escola de Música de Navàs. Formador en diferents cursos per a docents. Actualment formo part de la SSM Big Hand del Santi Serratosa i del grup Pocasolfes i faig tallers per les escoles del Bages de Percussió Corporal. I Maker del projecte educatiu Instròniks, del qual fem audicions i tallers en escoles, participem en diferents esdeveniments relacionats amb l'Art, la Tecnologia i el Moviment Maker i realitzem instal·lacions interactives en alguns festivals.

ESTÊVãO MARQUES FERREIRA ROCHA

Graduat en Música, a la Facultad de Sao Paulo, Brasil, Investigador del folclore i la cultura popular brasilera. Professor en el Curso Internacional The San Francisco Orff Course en EEUU. Ha impartit tallers arreu del món: Turquía, Colombia, Uruguay, Holanda, Italia, Tailandia, Finlandia, Noruega, Taiwan, España, Argentina i per tot Brasil.

Va ser director del programa de ràdio “Muitas coisas poucas palavras, a arte de ensinar e aprender” de Francisco Marques (Chico dos Bonecos). Investigador de les culleres percussives arreu del món i autor de “Colherim” , un llibre que enseny a tocar ritmes brasilers convertint la cullera en un instrument de percussió.

Autor del llibre “Brasil for Children” (llibre+CD amb 30 cançons) i autor de la col·lecció “Historias que cantam” (Cuentos cantados) guanyadora del premi del Departamento de Educación del Ayuntamiento de la ciudad de Sao Paulo. Coautor dels 9 llibres “Brincadeiras e Brincadeirinhas Musicais Palavra Cantada”, va obtenir el reconeixement per les seves idees innovadores en el món de l'educació artística.

Membre del grup infantil “Grupo TRIII”. Com a músic ha tocat amb el grup infantil “Palavra Cantada”, Chico César, Antonio Nobrega i amb el grup de percussió corporal Barbatuques.

Des de l'any 2001 ha estat professor de l' “Instituto Brincante” de Sao Paulo i de diverses escoles d'aquesta ciutat.

ALBADA BLAY LANERO

Titulada en grau professional en l'especialitat de violí i titulada superior de Pedagogia per a la Formació Bàsica i General per l'ESMUC . Màster en Teràpia Breu Estratègica.

Especialitzada en formació musical primerenca i en dinàmiques familiars.

Formació en mètode Dalcroze, Kodály, Orff, Suzuky i Gordoni estudis de cant, direcció coral, piano, flauta dolça i bateria.

És professora de música per a famílies a "minimusics.com" i forma part de diversos projectes educatius per a famílies i professorat: "Nascuts per llegir”(iniciativa de Biblioteques Municipals), “La música a l’escola bressol” (iniciativa de l’IMEB).

Ha col·laborat en diverses jornades de música i educació (a l’ESMUC, Centre de recursos pedagògics de Badalona, Universitat de Santiago de Compostela).

Imparteix cursos de formació per a mestres d'educació infantil (Centre de recursos pedagògics de Cornellà i Sant Joan Despí).

CARME NÁJERA MURGADELLA

Titulada en Dansa Contemporània per l´institut del Teatre 1989/92, Obté la Beca d´estudis que cursa a Viena. Ha estat ballarina del Ballet Contemporani de Barcelona BCB I Cia. Satsumas.

Creadora de diversos espectacles presentats als Festival Grec i Festival de Sitges. Anys més tard és una de les fundadores de la Cia. Un i Un fan Tres. Co-Dirigeix amb diferents Cia de Teatre 4x4, Bruixes Teatre, a Dirigit a la Cia. Polifònica de Granollers l'espectacle SARAU

Actualment està en plena creació de la Cia. Colectivo-nájera “ HORA 81” essent Cia resident dels espais d'arts en moviment.

En l'àmbit de la pedagogia, i després d'un llarg recorregut, actualment és professora de dansa dins del projecte Carles Riera a l´escola Pereantón de Granollers, a INS Celesti Bellera dins de la modalitat d'arts escèniques del Batxillerat Artístic i al Projecte Educatiu del Tots Dansen del Mercat de les Flors. En aquesta línia, destaca la seva formació en estudis superiors a efectes de docència en coreografia i tècniques de la interpretació de la dansa i l'actual procés de formació en el Postgrau en Moviment i educació de l'Institut del Teatre de Vic.

ELISA SEPPÄNEN

Elisa Seppänen és una educadora musical de Finlàndia que té un Màster en Estudis Pedagògics Musicals per la Universitat

Metropolitana de Ciències Aplicades (Helsinki). Està especialitzada en educació musical en infants i en pedagogia Orff.

Actualment, Elisa Seppänen està treballant com a professora d’educació primària per alumnes de 6è en l’especialitat de música. D’altra banda, dirigeix tallers d’especialització en música i moviment per a aquells que estan interessats en aplicar la música com a part de la seva professió, incloent els mestres de música a nivell nacional i internacional.

L’Elisa és músic i compositora i té interessos personals des dels col·lectius rítmics i la música folk o ethno fins als estils de música tradicional i clàssica.

La seva passió és ensenyar en entorns diferents i aprofundir en els processos col·lectius i creatius amb els quals es troba.

És coneguda per ser una persona oberta de ment i sempre preparada per a una aventura. Està compromesa amb la seva feina amb cos i ànima –de tot cor- i amb una inspiració infinita cap a l’ensenyament i la pedagogia.

Podeu trobar més informació de la seva feina a www.nordicsounds.info

ALBA PUJOL CAMINS

Titulada Superior en Pedagogia musical a l’ESMUC, Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la UAB i títol de professora de piano al Conservatori Isaac Albéniz de Girona.

M’he especialitzat en l’educació musical primerenca i la Music Learning Theory de E. Gordon als Estats Units. També m’he certificat al San Francisco International Orff Course (Level 1), i sóc Facilitadora de Cant Prenatal i de Community Drum Circles.

Com a formadora, imparteixo cursos i conferències al voltant de l’educació musical en la primera infància per Catalunya i Amèrica Llatina (Colòmbia, Perú, Costa Rica i Brasil).

Exerceixo la docència a l’EMM de Mataró i sóc sòcia treballadora de Musicop, i professora col·laboradora d’IGEME (Instituto Gordon de Educación Musical España), amb qui produeixo i publico materials educatius. Formo part de la cia. Abiabaï amb l’espectacle Concerts per a Nadons (per a infants de 0 a 3 anys).

M’apassiona seguir formant-me, compartint, creixent i (des)aprenent.

FRANCESCA MASCLANS

Cantant, actriu i directora d'escena.

Llicenciada en Cant per l'Acadèmia Nacional de Música de Sofia, Bulgària, i en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha cursat els nivells I i II dels cursos de tècnica vocal Voice Craft.

Cantant i actriu professional des del 1995, ha treballat en nombrosos espectacles musicals sota la direcció de Xavier Albertí, Calixto Bieito, Joan Lluís Bozzo, Paco Mir, Ariel Garcia Valdés, Pep Bou, Joan Grau, Jordi Purtí, Toni Albà i Josep Maria Mestres, entre d'altres.

Ha intervingut en diverses òperes, operetes, sarsueles i recitals.

Directora d'escena d'espectacles musicals: «Cançó d'amor i de guerra», «Comença l'estiu», «Plou Foc», «Viatge al Cor» i «West Side Story» i del videoclip «No som penjadors».

ORIOL FERRÉ

Titulat superior en Jazz i Música Moderna a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i diplomat pel San Francisco Orff Schulwerk Certification Program. Imparteix cursos dirigits a professors de música i persones interessades en l'educació musical: cursos i tallers sobre materials didàctics, jocs rítmics i harmònics, percussió corporal i pedagogia de grup. Creador de la col·lecció de materials didàctics Harmony-Games. És professor de música de l'EMM Miquel Blanch de Castellbisbal on realitza el projecte de bandes “Pim Pam Brass Band” als instituts del municipi IES Castellbisbal i IE Les Vinyes (vídeo del projecte https://bit.ly/2EFHV2o)