Presentació

El 2008 vam anar a Tàrrega. La veritat és que de bon començament patíem una mica per si l'Escola d'Estiu cobriria les places però per sorpresa, tot ple! L'escola d'estiu de Tàrrega va voler tractar el tema dels instruments a les escoles i els instituts. Vam desplaçar tot el que vam poder i vam organitzar tallers creatius i de construcció d'instruments. Tot plegat a la ciutat coneguda especialment per la seva Fira del Teatre.

Valoracions

Novament excel·lent valoració dels assistents tot i les dificultats d'allotjament i la distància massa gran entre els espais de formació i els serveis d'allotjament i restauració. Els formadors mantenen una mitjana molt alta i es valoren molt positivament els concerts - realment vam encertar-la -

Recull de premsa

"El passat dia 11 de Juliol de 2008 es va clausurar la tercera edició d’escola d’estiu d’educació musical a Tàrrega, on ens hem trobat els mestres i professors de música de primària i secundària de Catalunya i país Valencià. El curs va començar el 8 de Juliol i es va organitzar per l’AEMCAT en format de tallers , tastets i postres , així com activitats de trobades musicals dels participants ( sorbets ) i Concerts gratuïts a 2/4 d’onze de la nit a la plaça dels comediants per part d’alguns dels formadors dels tallers. Els tallers i tastets dels tres primers dies varen incorporar figures reconegudes en les seves especialitats musicals com: Xabi Lozano (atrapassons TV3) , Ester Bonal, Josep Manel Vega, Oscar Boada , Cristina Fuertes, Pep Gol , Carmen Nájera … els quals treballaren : moviment, cant, instrument, informàtica musical, construcció d’instruments, percussió, …

La participació ha sobrepassat els 120 previstos inicialment fins els 152 sense contar les baixes d’última hora, per la qual cosa es pot considerar un èxit per a l’organització , la qual ha estat molt respectuosa en puntualitat i molt satisfactòria en la rebuda, allotjament , dietes alimentàries i distribució d’activitats que s’han realitzat tant a l’escola de música de Tàrrega com en el Ceip Jacint Verdaguer i Teatre Ateneu. Aquest tipus d’escoles d’estiu , no veig tant important el fet d’aprendre habilitats o adquirir nous coneixements com el fet de reconèixer recursos puntuals , noves tendències, intercanvi d’experiències que tenen sortida en les realitats particulars del nostre país . Bàsicament aprenem a conèixer les realitats educatives del nostre territori i reconèixer la nostra pròpia , des les terres de l’ebre , país Valencià , fins les terres de l’alt Empordà , passant pel Vallès , Anoia o Andorra .

Aquestes trobades ens donen força i energia per a començar el curs pel que té d’engrescador el contacte entre participants que tenen i comparteixen destins , alegries i dificultats comunes , pel que sempre cal agrair i disculpar-se pels dies de teràpia col·lectiva que suposa compartir 4 dies conjuntament el gremi de mestres de música tant ben tractats per la Societat de començament del Segle XXI. Voldria mostrar una petita representació auditiva de l’escola : ” Una de les obres del cant comú de les nou del matí” i una de les “audicions” tractades en el taller de les 3 i 1/2 de la tarda del dimecres i dijous ".