METODE SSM (PRI-SEC). LA PERCUSSIÓ CORPORAL COM A RECURS PEDAGÒGIC. Santi Serratosa.

Aquest mètode s’acosta, mitjançant la percussió corporal, a mètodes pedagògics que donen molta importància a la improvisació, creativitat i el llenguatge rítmic expressat amb el nostre cos. És en aquest escenari de tu a tu amb els alumnes, on el Mètode SSM té el joc, l’expressió i la creativitat com a bases d’un abordatge psicosocial d’un alt valor en salut.


Des del Mètode SSM, basant-nos en els recursos sonors i musicals, es pretén facilitar l’aparició de diferents processos sensorials, cognitius, emocionals i vinculants. Promou experiències creatives que enllacen els interessos de les persones amb les seves capacitats tant físiques com intel·lectuals.


PER QUÈ SSM?

Senyalització: Les sessions d’aquesta metodologia són eminentment pràctiques i desenvolupades amb indicacions a temps real.

Seqüenciació: Tots els exercicis i activitats estan rigorosament sistematitzats. La seqüenciació en estructures constants i regulars, tant per l’aprenentatge, com en el seu resultat estètic final, és fonamental pel control, planificació, execució i assoliment dels objectius musicals i extra musicals.

Música: L’objectiu general més important. És el llenguatge amb el qual ens expressarem, crearem i sentirem durant tot el procés d’aprenentatge o durant l’ experiència lúdica.

TALLER BASICS HIP HOP (PRI-SEC). Berta i Clara Pons (Brodas Bros).

Les danses Urbanes són un element més dins del moviment cultural del Hip Hop, on la seva evolució és associada directament amb l’evolució musical.

Gaudirem dels diferents estils i músiques que engloben les danses urbanes amb activitats que ens demostraran com el cos humà pot interpretar a través dels seus moviments la música.

UKELELÉ, UKELELÀ! CANTEM I TOQUEM SENSE PARAR! (PRI-SEC). Violant Olivares i Eduardo Hernández.

Ukelelé Ukelelà! és un taller adreçat especialment per a tots aquells i aquelles que vulgueu engegar o impulsar un projecte d’ukelele a l’escola, escola de música o institut, però també si voleu iniciar-vos en l’instrument d’una manera graduada o millorar la vostra tècnica.

Farem un recorregut en el qual aprendrem repertori en català i recursos metodològics a partir de diverses propostes didàctiques seqüenciades i inclusives, jocs rítmics i motrius i arranjaments originals per a orquestra d'ukeleles.

TOCA AL TO QUE TOCA. (PRI-SEC) Santi Carcasona.

No passarem pel "tubo"!

Seran els tubs qui passaran per les nostres mans, i els descobrirem com a eina didàctica, pedagògica, performàtica, i com un recurs per entendre, aprendre i gaudir de la música quan els utilitzem en grup, col·lectivament.

LA QUADRATURA DEL QUADRAT: 4 TAMBORS x 4 RITMES x 4 MOVIMENTS x 4 ELEMENTS DE LA. "TERA = JAM (EI-PRI-SEC). Neus Fernández, Gerard Massip, Ona Marco.

Proposem activitats de formació interdisciplinària a través dels "Jocs Rítmics de PerkImBa" on viurem la metodologia i didàctica de PerkImBa des de dins, on puguem compartir una experiència divertida, lúdica i alhora obrir camins creatius i artístics a través del ritme.

Treballarem 3 propostes, cadascuna aplicada desde l'etapa infantil i evolucionant-les a primària i a secundària.

El Joc de Ta i en Ki.

PerkImBa Words Maker.

Ritme i moviment amb PerkImBa Kids

Conèixerem i practicarem els jocs rítmics de perkImBa utilitzant l'espai, el moviment, la interacció, el cos, la veu amb instruments de percussió combinats i de manera poc freqüent i singular, sempre amb la intenció de potenciar l'expressió artística.

Donarem un ús musical a diferents objectes, alguns quotidians i altres reciclats, i instruments musicals utilitzats de forma original.

Desenvoluparem la percepció auditiva i l’observació.

Improvisarem, crearem ritmes i moviments espontanis.

I, sobretot, elaborarem propostes de creació.

RECURSOS A SAC! (EI-PRI). Anna Vega

Pluja de recursos didàctics per a compartir la música amb infants de 3 a 7 anys aproximadament. Partint de la pedagogia de la rítmica i el moviment, en aquest SAC de recursos hi trobarem una barreja de percussió corporal, dansa, cançó, una mica de literatura (contes, petits poemes, cantarelles...), jocs rítmics i molta creativitat.

Treballarem amb diferents materials complementaris, així com també amb diferents estils musicals que ens permetran ampliar el ventall de recursos a l'aula, tant per a infants sense dificultats d'aprenentatge com per a col.lectius amb necessitats educatives especials (deficiències auditives, deficiències visuals, diversitat funcional etc...).

FEM UN MUSICAL. (EI-PRI-SEC) ESTRATÈGIES, EINES I PLANIFICACIÓ. FRANCESCA MASCLANS

Coneix quines estratègies pots seguir, quines eines pots utilitzar i la planificació que has de tenir en compte, per tal de poder muntar un musical amb el teu alumnat.

Sigues tu mateixa alumna de Teatre Musical, en la part pràctica del taller!

MM: MÚSICA MÒBIL (PRI-SEC). ANTONI MIRALPEIX

En aquest taller explorarem recursos musicals al núvol d'Internet, aplicacions d'intel·ligència artificial i apps per a telèfons mòbils i tauletes digitals.

Veurem un munt de possibilitats per aprendre i fer música a qualsevol lloc i en qualsevol moment, d’una manera lúdica.

ACTIVITAT COMUNA. EVA MARTÍNEZ I FRANCESCA MASCLANS

Activitat col·lectiva per a la preparació de l'estrena a Calella durant la 16a Escola d'Estiu de la cantata que Marc Parrot ha composat per encàrrec de l'AEMCAT. Amb la Direcció Musical d'Eva Martínez i Direcció Escènica de Francesca Masclans.