FORMADORS

SANTI SERRATOSA: Graduat en música moderna per L'Aula de Música Moderna del Conservatori del Liceu l'any 1999. Va continuar els seus estudis superiors com a bateria al Drummers Collective de Nova York, l'any 2001. Màster en Musicoteràpia per l’UPF. Professor col·laborador del Màster de Musicoteràpia de la UB i formador en els cursos de formació continua de la UVic. Actualment en actiu com a músic professional amb els grups Astrio, combina la seva professió amb la musicoteràpia i la percussió corporal, disciplina amb la qual dirigeix una big band, la SSM BigHand

VIOLANT OLIVARES QUESADA: Mestra de Música i Moviment a l’escola Fluvià (Barcelona). Llicenciada en Guitarra, Postgrau en Comunitat Sorda, en Treball Corporal Integratiu i mòdul d'EducArt. Formadora i creadora de projectes pedagògics al Servei Educatiu de L'Auditori i del Palau de la Música. Ha estat professora de Didàctica de la música a la FUB i a la UAB. Formada en metodologies actives i impulsora de projectes interdisciplinaris de transformació a través de les Arts, com el projecte artístic de l’escola Pepa Colomer (El Prat de Llgat.) o el projecte Gall de foc - Et toca a tu 2019 (amb Apropa Cultura, L’Auditori-OBC). Creadora del projecte Elasticat i del projecte d’Ukeleles a l’escola. Formada en mètode I. Segarra i certificada en Orff-Schulwerk a San Francisco (Califòrnia) i en Educació musical primerenca segons la MLT d’E. Gordon. Combina la seva tasca docent amb cursos de formació de formadors i tallers en família.

EDUARDO HERNÁNDEZ PADILLA: Llicenciat en Guitarra, Màster en Pedagogia musical per a les escoles de música i certificat en Mètode Suzuki 1. Multiinstrumentista, arranjador, productor i especialista en música tradicional mexicana. Membre de l’Orquestra de Guitarres de Barcelona, l’Ensamble En Clave de Son, Tente en el aire i el Mariachi México Folklórico. Co-director de Cuicacalli Espai de Música, combina la seva activitat concertística amb la docència, amb cursos de formació de formadors i tallers en família.

SANTI CARCASONA: Músic polifacètic, facilitador de Drum Circles (és un dels impulsors d’aquest moviment al sud d’Europa) i especialista en Boomwhackers i dinàmiques musicals per a grups. La seva metodologia es basa en l’aprenentatge que va recollir dels mestres de la facilitació als USA i que ha anat moldejant, amb el temps i la pròpia experiència, fins a convertir-la en una metodologia única que contempla la part pedagògica i musical com a valors fonamentals. És conegut, entre altres, per haver creat i dirigit l’EPP! (Espectacle de Percussió Participativa - estrenat al CaixaForum l’estiu de 2017), pel seu arranjament del Clapping Music d’Steve Reich -per a 5 performers (vídeo a YouTube amb més de 500.000 reproduccions), per les seves Masterclasses a Operación Triunfo (edicions de 2017 i 2018) i per ser el líder del grup d’indie-rock Pësh.

ESTÊVãO MARQUES FERREIRA ROCHA: Graduat en Música, a la Facultad de Sao Paulo, Brasil, Investigador del folclore i la cultura popular brasilera. Professor en el Curso Internacional The San Francisco Orff Course en EEUU. Ha impartit tallers arreu del món: Turquía, Colombia, Uruguay, Holanda, Italia, Tailandia, Finlandia, Noruega, Taiwan, España, Argentina i per tot Brasil. Va ser director del programa de ràdio “Muitas coisas poucas palavras, a arte de ensinar e aprender” de Francisco Marques (Chico dos Bonecos). Investigador de les culleres percussives arreu del món i autor de “Colherim” , un llibre que enseny a tocar ritmes brasilers convertint la cullera en un instrument de percussió. Autor del llibre “Brasil for Children” (llibre+CD amb 30 cançons) i autor de la col·lecció “Historias que cantam” (Cuentos cantados) guanyadora del premi del Departamento de Educación del Ayuntamiento de la ciudad de Sao Paulo. Coautor dels 9 llibres “Brincadeiras e Brincadeirinhas Musicais Palavra Cantada”, va obtenir el reconeixement per les seves idees innovadores en el món de l'educació artística. Membre del grup infantil “Grupo TRIII”. Com a músic ha tocat amb el grup infantil “Palavra Cantada”, Chico César, Antonio Nobrega i amb el grup de percussió corporal Barbatuques. Des de l'any 2001 ha estat professor de l' “Instituto Brincante” de Sao Paulo i de diverses escoles d'aquesta ciutat.

FRANCESCA MASCLANS: Cantant, actriu i directora d'escena. Llicenciada en Cant per l'Acadèmia Nacional de Música de Sofia, Bulgària, i en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha cursat els nivells I i II dels cursos de tècnica vocal Voice Craft. Cantant i actriu professional des del 1995, ha treballat en nombrosos espectacles musicals sota la direcció de Xavier Albertí, Calixto Bieito, Joan Lluís Bozzo, Paco Mir, Ariel Garcia Valdés, Pep Bou, Joan Grau, Jordi Purtí, Toni Albà i Josep Maria Mestres, entre d'altres. Ha intervingut en diverses òperes, operetes, sarsueles i recitals.Directora d'escena d'espectacles musicals: «Cançó d'amor i de guerra», «Comença l'estiu», «Plou Foc», «Viatge al Cor» i «West Side Story» i del videoclip «No som penjadors».

ANNA VEGA ALDRUFEU: Mare. Pianista (títol superior pla 66), clarinetista (grau professional LOGSE), pedagoga de la música i el moviment (Bachelor en a pedagogia Jaques-Dalcroze). Treballo com a professora de Música per a nadons i família, llenguatge musical i clarinet al conservatori Municipal de Manresa. Formo part de la companyia de Percussió Corporal SSMBIGHAND. Faig tallers de "Música compartida" amb diferents col.lectius (família, embarassades, persones amb diversitat funcional...) Imparteixo formació a diferents grups de professionals i docents (logopedes dels CREDA, professionals del servei social de l' Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra ONCA, llevadores, educadors de llar d'infants i educació infantil, primària i secundària...). Treballo pel Teatre Kursaal de Manresa dins el servei educatiu per les escoles bressol creant, codirigint i interpretant espectacles participatius. També he publicat juntament amb la Marta Canellas els conte-cd i materials de Propostes pedagògiques de "Bada Botó" i "Buffa!" amb Bellaterra Música Ed. (baixa)

BERTA i CLARA PONS: La seva passió pel ball comença des de petita amb la dansa clàssica, jazz i Claque. La seva formació professional en el camp del hip hop esdevé amb la estàncies de períodes llargs de temps a Los Angeles (U.S.A), Londres ( U.K ) i Paris (França). En la seva llarga experiència professional podem destacar: Professora de diversos stages de dansa nacional i internacionals: França, Alemània, Palestina, Holanda, Bèlgica, Amèrica llatina i Africa. Coreògrafa i ballarina en la cia. de dansa urbana catalana BRODAS BROS en diferents espectacles propis: Brodas Bros, Concierto Concepto, BR2 i Hipstory. Coreògrafa, ballarina i organitzadora en diferents pel·lícules, events, spots publicitaris i companyies de dansa ( Blanca li, Cobosmika, Cambuyon, Circ du Soleil, Sonar Kids, The Brandery, Barcelona Grec Festival, Chevrolet, Nike, Hipnotik Festival.…) Participant en diferents batalles de Hip Hop ( Justedebout, UK Championship, Eurobattle, Hipnotik Festival, React Festival...)

Co-fundadora, coreògrafa i Ballarina dels diversos espectacles de la Cia. BRODAS BROS, companyia de Barcelona reconeguda nacional i internacionalment amb més de 10 espectacles creats com: IVA inclòs, HIPSTORY, BRODAS BROS (de el carrer a al Teatre), CONCERT CONCEPTE, BR2, GERMANS, VIBRA, BLOCK PARTY, AROUND THE WORLD ... Companyia amb una trajectòria nacional i internacional. (Ámerica central, Orient Mitjà, Guinea Equatorial, Xile, Alemanya, Japó, Xina, Portugal, Estats Units, França, Suïssa ...) Ballarines de la Companyia CAMBUYON amb l'espectacle Cambuyón representat a Barcelona, ​​les illes canàries, Seychelles, Edimburg, Colòmbia i al New Victory Theater de New York. Nominada a "Millor ballarina femenina" en els Premis Max 2018. Espots publicitaris com: Aigua Fontvella, beguda energètica BURN, VODAFONE, CHEVROLET, FONZIES ... Llargmetratges: LA MÀQUINA DEL BALL i EL SEXE DELS ANGELES.

ESDEVENIMENTS: Nike, Adidas, Tricicle, mobile congress, share festival, canet rock ...

Guanyadores de Battles nacionals i internacionals com: Battle Ladies of hip hop 2016 (els angeles), Battle crews SDK 2014, Battle FLOOR WARS 5VS5 2014 (Barcelona), Battle havin 'FUNK Locking 2013 (França), Battle JUST4LADIES locking 2013 (Paris) , EUROBATTLE Hip Hop 2011 (Portugal) ... (baixa per COVID)


NEUS FERNÁNDEZ: Llicenciada en Rítmica Jaques-Dalcroze per l’Institut Dalcroze de Ginebra, Suïssa. Imparteix cursos de formació dirigits a mestres d’educació infantil i primària i a professors de música, dansa i teatre. Directora de la Companyia PerkImBa (Percussió-Improvisació-Ballet) www.perkimba.com. Dirigeix els projectes pedagògics dels tallers impartits als centres educatius i els cursos de formació PerkImBa adreçat a artistes i pedagogs en les Arts escèniques. Participa com a docent als cursos de Formació en Rítmica Jaques Dalcroze a l’Institut Joan Llongueres. Actualment és docent a les Escoles Superiors de l’Institut del Teatre CSD (Conservatori Superior de Dansa) i ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic), especialitzada en la Rítmica aplicada a les Arts escèniques.

ROSER NAVARRO: S’inicia en la dansa l’any 1983 a Gavà, formant-se en dansa clàssica i dansa estilitzada amb Maite Casellas i Yolanda Ramón. L’any 1992 comença la seva formació en dansa contemporània amb Gemma Calvet dins el projecte TECA a Castelldefels i posteriorment s’incorpora a l’escola Municipal de Dansa de Castelldefels com alumna becada i mestra. Després de treballar a diversos centres educatius com a mestra de dansa obre el seu propi centre a Gavà l’any 2000 . Realitza cursos de pedagogia de dansa fins a l’any 2005 que entra a l’Institut del Teatre de Barcelona i cursa Pedagogia de la dansa. Des de l’any 2009 i fins l’actualitat forma part de la companyia PerkImBa sota la direcció de Neus Fernández i Thierry Hochstätter on imparteix tallers i Jams de Dansa i percussió.


ACTIVITATS COMUNES

BASILIO ASTÚLEZ:

És professor del Conservatori Municipal de Leioa, fundador del cor infantil Leioa Kantika Korala el 2000 i director del cor juvenil SJB des del mateix any. Aquesta jove escola coral hi participen més de 250 cantants d'entre 7 i 25 anys i ha rebut el nombre de premis en certàmens espanyols i europeus.


El 1999 va fundar el grup de cambra femení Vocalia Taldea, guardonat en més de 20 ocasions en els certàmens de coral del circuit internacional.


Davant d’aquests grups ha realitzat 10 enregistraments i un gran nombre de concerts internacionals a Europa, Àsia i Amèrica i ha col·laborat amb importants solistes, orquestres, directors i grups.


Actualment ofereix ensenyament i formació per a entitats educatives, universitats i diverses federacions de coral dels Països Baixos i sovint se li demana participar com a jurat en diversos concursos de cant coral. Ofereix cursos i seminaris de cant de coral a tot el món. Des del 2018 també és professor de direcció de coral al Conservatori Superior Vasco Musikene.

ARNAU TORDERA I:

Compositor i cantant.

Artista polifacètic format a l'Escola Superior de Música de Catalunya i al Taller de Músics de Barcelona. També és llicenciat en Filosofia per la UAB.

És cantant, guitarrista i compositor del grup de música moderna "Obeses" amb el qual ha publicat cinc discos, ha estrenat un concert simfònic amb la Banda Municipal de Barcelona i cor a L'Auditori de Barcelona, un concert per a Cobla i cor mixt estrenat al festival "Amb so de cobla", pel qual se li va concedir el Premi Rotllana 2019,  i va compondre i protagonitzar l'òpera-rock "Verdaguer, ombres i maduixes".

El 2018 va guanyar el premi "Teresa Rebull" que atorga la Fira Mediterrània al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional gràcies al projecte "Les cançons seran sempre nostres".

És autor de la cantata infantil "La màquina del temps" el projecte conjunt del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya durant l'any 2019, editat en disc i partitura i Premi Josep Anselm Clavé del Cant Coral al millor espectacle del 2019.

En el terreny compositiu ha escrit rebut encàrrecs de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, Vespres d'Arnadí, el Cor de Cambra del Palau de la Música o el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados. Les seves obres s'han interpretat a L'Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu o al Palau de la Música Catalana, entre d'altres..

Actualment és col·laborador d'El món a Rac1 on ofereix una secció de divulgació musical i està immers en la creació de la seva segona òpera, que s'estrenarà al Gran Teatre del Liceu la tardor del 2022.