CONFERÈNCIA INAUGURAL

L'educació com a motor de transformació social (Guillem Riba Gauxachs)

Entendre que l'educació és un motor de transformació social és prendre consciencia de la capacitat, però també la responsabilitat, que tenim com a docents d'afavorir a través de les nostres pràctiques pedagògiques uns models d'aprenent, ciutadà, presa de decisions, identitat col·lectiva, etc., que siguem coherents amb els nostres propis valors i principis. La xarrada intentarà desvetllar alguns dels significats ocults darrere d'allò que fem a l'aula, amb la intenció de prendre una major consciència de cap on volem dirigir la nostra acció docent.

GUILLEM RIBA GAUXACHS: Mestre d'educació primària a qui li agrada experimentar i aprendre diàriament al costat dels seus alumnes. A banda de dins l'àmbit educatiu, m'he format també en antropologia, especialitzant-me en estudis ètnics i moviments migratoris, crec que la comprensió de la societat i l'educació és complexa i, per tant, requereix d'un exercici constant d'indagació entorn d'allò que fem i observem com a docents i ciutadans. D'aquest exercici personal de reflexió ha sorgit "L'escola en construcció", el meu primer llibre. Crec que l'educació ha d'estar al servei de la formació integral de les persones i també de la millora de la societat. @escolaconstru www.lescolaenconstruccio.com

GRAN TALLER

Agafem una coctelera i hi afegim unes quantes cançons populars catalanes, unes gotes de ritmes diversos emulsionats amb boowhackers i altres percussions, uns tocs de Pësh... i ens deixem portar pels suggeriments de l'Oriol Castanyer i en Santi Carcasona. El resultat? Un gran taller molt suggerent que combina ritme i veu i traspua vitalitat per tots costats


CONCERTS:

Dimarts, 2 de juliol a la plaça Josep Pla

CARLES BELDA

Vet ací un bard del País, que tomba amb les cançons que duem dins, uns i altres, que venen i marxen, que resisteixen i s’afegeixen. Cants que ens alliberen de la pesantor hipotètica i que ens agermanen amb el veïnat. Si cal fer un fragment de sarsuela o un romanç antiborbònic, es fa. Si cal gaudir d’un rocanrol actual o d’un cuplet picant, es fa. Cantem, ballem i viurem.

Dijous, 4 de juliol a la plaça Josep Pla

PËSH

Després de WHERE THE SIDEWALK ENDS (Petits Miracles, 2016), Pësh, l’alterego del torellonenc Santi Carcasona, presenta TOO MANY UNIVERSES BUT MINE (Petits Miracles 2018), un àlbum que ha estat composat entre Barcelona, Edinburgh i Helsinki. El segon treball de Pësh es pot interpretar com un viatge, un viatge on les experiències personals i professionals porten cap al nord, a explorar l’univers de Pësh. Les lletres parlen de les històries de l’autor, de les relacions, l’amistat, l’amor, la mort i de la vida mateixa. Relats d’històries que defneixen cadascú tal com és i que diferencien les persones i els seus universos propis de la resta.

Pësh-guitarra acústica i veu; Sergi Riera - baix; Oriol Pidelaserra - teclats; Nil Bribian - bateria; Marcos Deker - guitarres.