Ukelelé, ukelelà! Cantem i toquem sense parar! (Violant Olivares i Eduardo Hernández)

Una proposta musical per a tots aquells que vulgueu aprendre a tocar l’ukelele sense necessitat de tenir coneixements previs, amb la finalitat d'acompanyar cançons i/o impulsar projectes orquestrals a l'escola. Aprendrem repertori a partir de diverses propostes didàctiques i materials i, per descomptat, les tècniques bàsiques i acords senzills perquè pugueu portar el vostre ukelele a tot arreu i acompanyar desenes de cançons!

La Percussió de So Indeterminat a l'Aula (Jordi Parés)

Taller dedicat al treball de la percussió de so indeterminat a l'aula. Una part del taller treballarem tècniques i ritmes bàsics d'arreu amb djembes, darbukes i cajons. Després ens dedicarem a fer ritmes amb estris de cuina i altres objectes. Finalment, dedicarem una tercera part del taller a treballar ritmes i activitats creats pels participants amb tot l'instrumental del que disposarem, de manera individual o en petits grups. Evidentment, a cada part del taller treballarem: el so de cada instrument o "estriment" o objecte; les tècniques bàsiques per a produir cada so; ritmes, patrons i com ensenyar-los; i jocs rítmics, improvisació i creativitat.

ABRACADABRA, la màgia del joc simbòlic (Ana Quílez)

A través de la màgia d’un encanteri musical donarem vida als MINI-ESPORTISTES, un nou projecte per treballar el sentit rítmic, l’expressió corporal i la creativitat. Partint dels principis bàsics de la pedagogia de la Rítmica Dalcroze i de l'Orff, el taller ofereix recursos pedagògics per aplicar directament a l'etapa infantil i primària. Vivenciarem la música a través del joc simbòlic proposant activitats que permetin nous estímuls en l'ensenyament musical desenvolupant la percepció, els reflexes, la coordinació i la imaginació. Les diferents activitats proposades es desenvoluparan a partir de la participació activa de l'alumnat, aprenent mitjançant la seva experiència i vivència personal.

Cançons per fer la volta al món (Oriol Castanyer)

Treball de repertori format per cançons populars o d'autor d'arreu del món a una o dues veus, pensat per poder utilitzar a l'aula amb o sense acompanyament instrumental, i recursos que ens ajudin a aprofundir en el treball de les peces.

TOT TOCANT DANSA (Carme Nájera)

El treball està enfocat des del moviment de tu mateix, descobrint la teva pròpia dansa i observant la dels altres, passant pel contacte físic, visual i energètic. Prendre consciència de l'espai, utilitzant els moviments bàsics: a dalt, a baix, davant i darrere. El treball tindrà dues parts molt definides. La primera serà molt dirigida a adquirir eines molt diverses per després posar-les en practica. La segona part aprofundirem en la improvisació. Aquest és un dels espais meravellosos per descobrir la màgia de la dansa i que tothom, des de les seves aptituds, pot gaudir del moviment. Al final farem observacions analitzant l'experiència individual o de grup, tant des de la mirada com des de la realització. Per tant podem TOCAR, VEURE, OLORAR. La respiració sempre serà present des del començament fins al final.

El Flabiol a l'Escola (Cristina Colls i Ferran Miquel)

Us proposem conèixer de manera pràctica bases pedagògiques per a utilitzar el flabiol i el tamborí com a instrument de treball i aprenentatge a l'escola també amb una mirada interdisciplinar. Tocar, ballar i fer música a través d'un repertori variat tant a nivell d'èpoques com d'estils.

Musicalitat, Boomwhackers i Drum Circle (Santi Carcasona)

Mitjançant jocs i dinàmiques musicals, i utilitzant boomwhackers, tambors i altres instruments de percussió, ens endinsarem en aquest viatge per explorar i descobrir noves maneres de compondre, entendre, escoltar, interpretar i sentir la música.

L'acordió diatònic: de cap a cap a través del to (Georgina Fàbregas)

És acordió; és lleuger; te'l poses, te'l treus; te l'emportes; acompanya, t'acompanya; afina, desafina; et sociabilitza; fa cantar i fa ballar. Us presentaré aquest curiós instrument, aprenent-ne els seus secrets bàsics per a fer-lo sonar. També treballarem exemples pràctics de com fer que els alumnes toquin a l'aula, tot fent-los participar en petites intervencions, sovint de caràcter rítmic i de poca exigència melòdica, amb els instruments de què disposem.

De l'escenari a l'aula (Anna Vega)

Taller de propostes pedagògiques per a viure, emocionar-se i gaudir amb la música, el moviment i la dansa amb infants de 0 a 5 anys. Aquestes propostes estan basades en dos espectacles participatius que la Companyia Bada Botó ofereix dins el servei educatiu del teatre Kursaal de Manresa. Per tant les propostes estan pensades perquè els infants siguin part activa de l'espectacle i puguin gaudir d'una experiència artística en tots els sentits. En aquest taller intentarem portar a l'aula part d'aquesta experiència escènica, donant un gran ventall de recursos i material, i posant especial atenció a l'educació en el valor de les coses petites, l'educació emocional, l'estima a la natura i la relació amb la cultura popular i tradicional de la nostra terra.

Carles Belda & Càntut: 'De qui són les cançons? Teves!' (Carles Belda)

De qui són els canelons? De tothom, com les cançons. I com s'han de fer? Cadascú al seu aire, oi? Prenguem el magnífic patrimoni del Càntut, absorbim-lo amb oralitat contemporània, gaudim-ne i servim-lo sense complexos als nostres alumnes.