Arxiu


CLIQUEU EL CARTELL PER ANAR A L'AVALUACIÓ DE L'ESCOLA D'ESTIU DE TREMP 2017. TENIU POCS DIES PER RESPONDRE ELS DOS FORMULARIS I ÉS IMPRESCINDIBLE PER A CERTIFICAR L'ACTIVITAT. 
QUE TINGUEU UN BON ESTIU!

TREMP 2017

Notícia de l'EE a Pirineus TVVALORACIÓ DE L'ESCOLA D'ESTIU DE CARDEDEU
https://drive.google.com/file/d/0Bz-5yUYADU9dZTZvcTc1MU1Wb0E/view?usp=sharing
Novament els assistents i les assistents han valorat molt positivament la nostra oferta formativa. Com cada any hem tingut pros i contres que valorem i revalonem per poder millorar-la. El proper curs ens veiem a Tremp! Trobareu la informació de l'Escola d'Estiu a la pàgina de l'escola 2016 clicant al cartell!


JORNADES D'EXPERIÈNCIES 2015-2016
Ha estat un any de Jornades amb molt d'èxit! Els materials han tingut una gran acollida i s'han repartit més de 100 exemplars dels materials que quedaran repartits per les quatre demarcacions territorials .

Tot i així, queden anul·lades les jornades de Manresa per falta d'inscripció. Si es dóna el cas que ja heu fet el pagament rebreu el reemborsament al vostre compte.
A l'Escola d'Estiu de Cardedeu farem un taller de 6 hores dedicat específicament al material dels gots musicals. Si us heu quedat fora de les Jornades us animem  a participar-hi! 
Vídeo amb l'estrena mundial de la cantata "La Clàudia Sol té un do" a Sant Feliu de Guíxols!
ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
Convoquem tots els associats i associades a l'Assemblea Anual Ordinària que tindrà lloc a Girona, a l'Aula 36 (3a planta) de l'edifici de la Facultat d'Infermeria de la UDG. Carrer d'Emili Grahit, 77. Rebreu aquesta convocatòria amb l'ordre del dia a la llista de correu del grup AEMCAT.


10a ESCOLA D'ESTIU 2015
Escola d'Estiu 2015
INSTANTÀNIES DE L'ESCOLA D'ESTIU 2015
ESTEM OMPLINT POC A POC LES CARPETES DEL BOX AMB NOUS MATERIALS I PROPOSTES, TINGUEU PACIÈNCIA, A LES NOSTRES DESTINACIONS DE VACANCES NO TOTHOM TÉ INTERNET PER PODER FER LES ACTUALITZACIONS AMB PROU VELOCITAT...


LLIURAMENT 2ns PREMIS AEMCAT
Foto de família amb les guanyadores dels 2ns premis d'educació musical, Àgata Medalla i Teresa Malagarriga. Ha estat un matí molt musical! Moltes gràcies a L'Auditori de Barcelona i a tots els assistents a l'acte. Us penjarem en breu el reportatge fotogràfic que hem fet.

ASSEMBLEA ANUAL ORDINÀRIA
Benvolgut/da associat/da a l'AEMCAT:
Quedeu convocat a l'ASSEMBLEA ANUAL ORDINÀRIA  de l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya, el DISSABTE, 13 de desembre de  2014, a les 12 del mati a la facultat d'infermeria de Girona C/Emili Grahit 77
Com arribar-hi

ORDRE DEL DIA
1. Lectura i aprovació, si s'escau, de l’acta anterior
2. Presentació de les activitats i gestions realitzades durant el curs 2013/2014
3. Aprovació, si s’escau, de la liquidació del curs 2013/2014
4. Aprovació, si s’escau, del pressupost del curs 2014/2015
5. Valoració de la novena escola d’estiu
6. Proposta de la 10a escola d’estiu
7. Proposta de la junta per agafar un alliberat unes hores a la setmana
8 Proposta per fer-nos de l'Associació Europea de mestres de música ISME
9. Presentació de la segona edició de premis Aemcat
10. Altres assumptes
11. Torn obert de paraula

*Si teniu a bé presentar alguna proposta d'escrit, us agrairem que ens el feu arribar al mail aemcat@aemcat.org per tal de poder-lo debatre a l'assemblea.


L'AEMCAT AL JAPÓ!
Aquests dies l'Anna, la Presidenta de l'AEMCAT és al Japó per fer una conferència sobre el projecte del seu centre. També parlarà als professionals del Japó sobre l'AEMCAT, sobre el nostre funcionament i la nostra organització.FIRA DE RECURSOS DE PEDAGOGIA MUSICAL
Avui dia 4 d'octubre som a Granollers, a la sala La Nau 1 de la fàbrica de les arts Roca Umbert. Hi hem de ser per mirar d'aconseguir fer créixer una mica més la llarga llista de socis i sòcies i especialment per donar informació de les activitats formatives que duem a terme . Avui ha tocat matinar! Hi serem des de les 9 del matí a les 7 de la tarda. Hi trobareu un díptic informatiu.JORNADES ICE
Amb la finalitat que serveixin d’espai de reflexió i intercanvi d’experiències, investigacions i projectes que fonamentin aquest argument, es presenten les IX Jornades de Música, dins del Programa d’Educació Musical de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona. Per conèixer experiències, afavorir la reflexió i propiciar el diàleg i l’intercanvi, es presentaran diverses ponències i comunicacions, i per aterrar en el  vessant més pràctic del caràcter socialitzador de la música, s’oferiran diferents tallers de temàtiques diverses i un exemplificatiu concert de cloenda.  CLIQUEU EL LOGOTIP SI VOLEU MÉS INFORMACIÓ    

II EDICIÓ DELS PREMIS AEMCAT

L'AEMCAT convoca els 2ns Premis d'Educació musical en les categories: a la trajectòria musical i també la de projectes, experiències i activitats en el camp de l'educació musical. Us animen a participar-hi!
Cliqueu el logotip per accedir al programa i les bases.S'HA ACABAT L'ESCOLA D'ESTIU!
Ara toca reposar i fer vacances però nosaltres seguim treballant el la que  ha de ser la 10a edició, probablement a Sant Feliu de Guíxols. A la foto una bona part de les més de 150 persones que hi vam participar! Recordeu omplir les enquestes de valoració que trobareu a l'enllaç clicant el cartell que hi ha més avall o a la pestanya de les escoles d'estiu, clicant a la 9a.Crònica de l'escola d'estiu a Canal Reus TV
http://www.canalreustv.cat/new/el-centre-de-lectura-acull-lescola-destiu-deducacio-musicalESCOLA D'ESTIU 2014!
 
Ens plau i ens plau molt fer-vos arribar tota la informació de la que serà la 9a Escola D'estiu de l'AEMCAT 2014 i que portarà per títol "Un toc modern". US RECORDEM QUE CAL DESCARREGAR I PORTAR IMPRESES LES PARTITURES DE CANT COMÚ.
ENS VEIEM A REUS!
Cliqueu el cartell per anar a la pàgina de l'Escola d'Estiu.

L
'AEMCAT ha estat present a l'acte de commemoració dels 100 anys d'Escoles d'Estiu. A la foto l'Anna, la Presidenta i la Rosa, la vicepresidenta amb el President Molt Honorable Sr. Artur Mas.
Programa a Vallès Oriental Televisió

En aquest enllaç podeu veure el programa "Taula cívica" de VOTV sobre l'educació musical, amb la participació d'Anna Farrés, Presidenta de l'AEMCAT.


Gràcies per col·laborar!
Ja han començat les Jornades d'aquest 2014. Amb la participació com a ponent del Dr Patrick Freer les jornades que aquest any porten per títol "El cant coral a l'Adolescència s'estan desenvolupant amb normalitat a la ciutat de Barcelona.Per tal de fer més
pràctiques les jornades, un grup d'una vintena de joves ha col·laborat amb l'AEMCAT fent de coral d'assaig.


Materials del curs
Jornades 2014: Clica per anar a inscripcions (aviat)
Cliqueu aquí per anar a la carpeta de materials i les partitures del curs "El cant coral a l'adolescència". Cal que tots els assistents i les assistents les porteu mirades i que us les imprimiu per poder-les treballar durant el curs.

Descarregueu-les i imprimiu-les amb temps, un cop acabat el termini les desarem al REPOSITORI de l'àrea restringida. Hi ha un document afegit amb l'horari traduït.


L'Educació Musical a Catalunya i la llei Wert

Declaracions de la Presidenta de l'Aemcat a Catalunya Ràdio sobre la llei Wert i l'Educació Musical.

Jornades d'Educació musical 2014

Jornades 2014: Clica per anar a inscripcions (aviat)

CLICA AQUÍ PER ANAR AL FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
L'AEMCAT organitza aquest 2014 les 7es Jornades d'Educació Musical, enguany  amb el títol "El cant coral a l'adolescència". Cliqueu el cartell si voleu veure el programa complet. Aquestes les ja setenes jornades no tindran el mateix format que les anteriors, gaudiran d'un únic formador de renom internacional: El Dr Patrick.K. Freer:
Professor de didàctica del cant coral i Director del Departament d’Educació Musical a la Georgia State University d'Atlanta, als Estats Units. Cliqueu a la foto per a més informació. Us comunicarem el període d'inscripció quan tinguem tancat el tema de les aules. Places limitades!!!


Assemblea anual 2013

Trobareu sencer el vídeo de l'assemblea al repositori
del BOX de l'Aemcat.

DISSABTE, 23 DE NOVEMBRE DE 2013
a les 12h del migdia
a Utòpic (C. Montmany, 14 Barcelona).
https://www.google.es/maps?daddr=Carrer+de+Montmany,+14,+08012+Barcelona&sll=41.69224839999999,1.7458673999999996&sspn=3.1556479088599585,5.640134774953233&t=m&z=16
CLICA PER VEURE COM S'HI VA

ORDRE DEL DIA:
1. Lectura i aprovació, si s'escau, de l’acta anterior
2. Presentació de les activitats i gestions realitzades durant el curs 2012/2013
3. Aprovació, si s’escau, de la liquidació del curs 2012/2013
5. Aprovació, si s’escau, del pressupost del curs 2013/2014
6. Valoració de les 6es Jornades d'Experiències Musicals de Granollers
7. Valoració de la vuitena escola d’estiu
8. Proposta de la novena escola d’estiu
10. Proposta d'accions previstes pel curs 2013/2014
11. Aprovació de canvis en els càrrecs de la junta
12. Altres assumptes
13. Torn obert de paraula


Si hi voleu afegir cap proposta de tema per tractar envieu-la a aemcat@aemcat.org per tal d'afegir-la amb prou temps.

Del pensament a la pràctica
Curs de 30 hores certificades, coordinat per Teresa Malagarriga, dins el projecte REMIS de recerca en educació musical i interacció social i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat.
Reunió de la Junta a Reus per a la preparació de l'Escola d'Estiu i les Jornades de formació 2014!
Aquest cap de setmana la Junta de l'Aemcat s'ha reunit a terres tarragonines, o millor dit reusenques, per a la preparació de les Jornades: aquest any prometen molt! També hem fet vista i contactes dels espais de formació i allotjament per al proper mes de Juliol!
 Reunió de la Junta a Riumors (comarca de l'Alt Empordà)
Us fem cinc cèntims d'aquest diumenge 21 de juliol. Ens hem reunit a Riumors per acabar de tancar les valoracions i la documentació de l'escola d'estiu de La Seu. Tenim força feina enllestida però els tràmits administratius ens fan perdre un munt de temps i de paciència...
Les primeres valoracions ens fan estar contentes i contents d'aquesta 8a edició: estem en valoracions mitjanes de 4,5 sobre 5!

En aquesta reunió gairebé s'ha tancat el tema de l'escola d'estiu de Reus de l'any vinent però encara ens falta el títol!
D'altra banda hem començat a traçar algunes línies mestres del que serà la del 2015, que ja serà la 10a i que volem que sigui molt especial en molts aspectes...

També hi haurà una proposta de curs i una altra de jornades de formació, a la primavera,  més enfocada a l'ESO i al batxillerat amb un formador de renom internacional que visitarà Europa per aquelles dates... Us n'informarem quan tot estigui tancat amb el seu mànager!

Hem fixat data per a l'Assemblea Anual de l'AEMCAT que aquest any serà a Granollers, però ens falta concretar el local. Aquesta vegada volem experimentar una assemblea que us faciliti la participació online i necessitem molt ample de banda!

Un cop més hem decidit millorar la nostra presència a les xarxes socials unificant totes les pàgines de facebook i twitter.
BON ESTIU!Recollida d'experiències
En el marc del  el Pla Nacional de Valors l'AEMCAT col·labora amb les universitats catalanes en la recollida d'experiències educatives en l'àmbit musical. Us preguem que ompliu aquest formulari. Procureu ser molt sintètics en la descripció. Clica aquí i participa-hi! Ben aviat tindreu més informació de les investigacions que volen portar a terme les diferents universitats i de com col·laborar-hi!Escola d'Estiu 2013

(recordeu que només els associats i associades teniu una carpeta amb box amb les partitures i tot el material recollit durant l'escola d'estiu 2013)J
unta de l'AEMCAT a Sabadell
Estem acabant de perfilar l'Escola d'Estiu del 2013. Ens hem reunit a Sabadell aquest dissabte dia 27. Tot o gairebé tot és a punt. Són dies de feina i corredisses però, com cada any tot ha de funcionar. Estigueu alerta perquè aviat s'obre el període d'inscripció i les places seran limitades!


Jornades d'Experiències 2013
El dissabte dia 6 d'abril, a l'Escola de Música Municipal de Granollers l'AEMCAT han tingut lloc les sisenes jornades d'experiències musicals amb l'assistència d'un bon nombre de mestres i professors. L'AEMCAT segueix portant les jornades a diversos punts de la geografia catalana per oferir-vos la possibilitat de tenir més a prop vostre activitats de formació i presentació. Cliqueu aquí per veure'n quatre instantànies o aneu al canal de Youtube a l'Àrea restringida i en podreu veure un vídeo!
Trobada d'Escoles d'Estiu al Departament d'Ensenyament
L'AEMCAT ha estat present a la trobada d'aquest més de març sobre el suport institucional a les Escoles d'Estiu d'aquest 2013. Constatem una nova retallada del suport públic a les Escoles d'Estiu. Enguany la pujada de l'IVA i els problemes per trobar suports económics tampoc no ens faran quedar enrere i, de fet, amb suport o sense l'Escola d'Estiu 2013 Música i cervell a la Seu d'Urgell, té la organització garantida. Seguiu-nos pels diversos canals habituals si en voleu estar al dia!
Lliurament dels 1s Premis AEMCAT

El 28 de desembre  l'AEMCAT ha fet el lliurament dels Primers Premis AEMCAT al museu del joguet de Figueres. Han estat guardonats Constantí Sotelo, a la categoria que reconeix la trajectòria professional i el projecte "La Plaça (en)cantada" de Manlleu.

A la pàgina de presentació hi podreu veure un vídeo amb el resum de l'activitat.
FIRA DE LA MÚSICA I L'EDUCACIÓ
Hem rebut aquesta informació de la fira.

"A tots els professionals que ser que estimeu el món de la música i l’educació: mestres, professors, musicoterapeutes, pedagogs, estudiants…a Taral·la tindreu l'oportunitat de veure treballar a grans professionals del món de l'educació musical i aprendre nous recursos i estratègies per a la vostra feina: Santi Serratosa, Estêvão Marques, Violant Olivares,... Aquests professionals faran tallers amb infants i famílies el dissabte, amb els que vosaltres podreu participar, fer observacions i també escoltar, preguntar i conèixer d’aprop a les xerrades que faran el diumenge.
A Taral·la també comptareu amb presentacions de materials, autors i expositors que presentaran els seus treballs. 
Esperem comptar amb vosaltres, perquè la fira és també una forma de reivindicar que la música ha de ser part essencial de l’educació de tots els infants i nosaltres que ho tenim clar, ens volem preparar, demostrar-ho i dir-ho ben alt!

No us ho perdeu! Espero poder-vos veure a tots i compartir junts, aquests dos dies de formació!"

Taral·la és una activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Reserva la teva entrada i els tallers que més t’interessin aquí:
CURS INTERNACIONAL "MUSICOMÀTICS"

Es tracta del curs “Integrant matemàtiques i música: propostes des del projecte EMP-M” que oferim juntament amb Rosa Sensat. I a part de comptar amb formadors tant catalans com d’altres països (Anglaterra, Suïssa), entre els mestres participants també hi haurà mestres d'Alemanya, Grècia, Suïssa... Per aquest motiu, serà impartit en anglès.

El curs té 15h de durada, distribuïdes entre els dies 5, 7, 9 de setembre (de 15h a 19h) i el 10 de setembre (de 10h a 13h). El PROGRAMA el trobareu aquí.

El curs es farà a la seu de l’Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. Drassanes, 2, Barcelona)

Per a INSCRIPCIONS i més informació: http://www.rosasensat.org/cursos/180/110:30/ (busqueu el curs “Integrant matemàtiques i música: propostes des del projecte EMP-M” – Ref. 251611).

ENS VISITA DE NOU EL DR. PATRICK FREER

Ens arriba la convocatòria d'una nova formació organitzada per la UDG. Després de l'èxit de les Jornades de l'AEMCAT a Barcelona el curs passat ens sembla bé fer-vos arribar aquesta informació
"Ens plau informar-vos que el dimarts 23 de febrer de 2016, a les 17:30h, a
la sala d’actes de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG (plaça Sant
Domènec), hi ha prevista la conferència-taller “Tècnica vocal amb veus
adolescents”, a càrrec de Patrick K. Freer, professor de didàctica del cant coral a la Universitat de Geòrgia i dipositari d’una prestigiosa línia d’investigació nord-americana sobre la veu en l’adolescència".

POSTGRAUCURS DE SENSIBILITZACIÓ WILLEMS
Barcelona i Salamanca

Ens ha arribat aquesta informació. (cliqueu per engrandir)Ens ha arribat aquesta informació (cliqueu per engrandir)
CURS ORFF
CLICA AQUÍ PER ANAR A LES INSCRIPCIONS!


AUDICIONS
Ens han arribat aquests enllaços. Es tracta d'una sèrie d'audicions

JORNADES DE PRESENTACIÓ "No hi ha educació sense música"

Cliqueu el logo per accedir al pdf amb el programa de les jornades. Hi ha activitats, especialment taules rodones molt interessants!


Canvi d'adreça del Calaix de Músic
L'Antoni Miralpeix informa que ha canviat els seus materials de Calaix de músic  a un nou espai col·laboratiu 2.0. Cliqueu la foto per anar-hi!"Cançons de Rotllana"
Després del volum "Cançons de Primavera" que completa la col·lecció de llibres sobre el curs de l'any, Noè Rivas presenta el nou llibre-disc. Balls de rotllana per a petits i grans. El llibre ha estat il·lustrat novament per Mercè Arànega. Cliqueu la portada per accedir al seu web.
El teler de música
És una iniciativa per fer sostenibles projectes comunitaris d'educació musical. En el marc de la 8a Escola d'Estiu "El teler de música" ens va presentar la seva experiència. Clica el logotip i accedeix al seu lloc a internet. Descomptes per a les sòcies i socis de l'AEMCAT!

TALLERS MUSICALS A AVINYÓ
A Avinyó (Bages) organitzen els XII Tallers Musicals d'Avinyó del 4 al 26 de juliol. Cliqueu el logotip dels tallers!
http://tallersmusicalsavinyo.com/
Persona de contacte: Dolors Arnaus
Associació d'Amics de la Música d'Avinyó
Tel. 93 838 72 28

Seminari Créixer cantant
Prop de 700 visites a un dels vídeos del canal Youtube
El vídeo d'una de les cançons del concert de l'Escola d'Estiu de la Seu ja s'acosta a les 700 visites! Recordeu associats i associades que teniu les partitures d'aquesta i de les altres cançons del concert i molts altres materials de l'Escola d'Estiu 2013 a la carpeta de l'àrea restringida de l'AEMCAT! Si no hi podeu accedir demaneu invitació a l'adreça del  moderador: moderadoraemcat@gmail.com. Cliqueu a la miniatura per accedir al canal de youtube.


Brain Gym Blog
Ens acaben d'enviar aquest enllaç per si és del vostre interès. Hi ha un recull de recursos sobre Brain Gym i també una proposta de grup de treball. Cliqueu a la foto per anar-hi!
Ens ha deixat Joan Serra
Joan Serra, mestre de mestres, coreògraf i formador de l'Aemcat a l'Escola d'Estiu d'Olot ens ha deixat aquest dijous al vespre. Des de l'Escola d'Estiu de La Seu d'Urgell li hem dedicat el concert de cant coral que podeu veure al nostre canal de Youtube i una dansa a l'acte de cloenda.


Joan Serra va ser professor associat al departament d'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, com a professor d'expressió corporal i dansa.

Expert en llenguatge del moviment i de la dansa, i alhora membre i fundador d''El Sac de Danses', Joan Serra havia assumit la direcció artística i pedagògica del Dànseu, l'escola d'estiu de dansa tradicional del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que durant uns quants anys es va gestionar des de la Fundació Mediterrània de Manresa. També havia estat membre del Consell de Cultura Popular del mateix departament.Manual d'iniciació a la glosa
http://www.cordecarxofa.cat/search/label/Recursos
Molts de nosaltres ja hem treballat la cançó improvisada a l'escola. Des d'aquest bloc us podeu descarregar molt material, inclòs aquest manual d'iniciació. Cliqueu el manual per anar al lloc que la gent de "Cor de carxofa" estan estrenant. L'associació treballa per al foment de la glosa: un molt bon material per a treballar per Sant Jordi!Bicentenari de Wagner
Espai que destina el diari El País al 200 aniversari de Wagner amb materials de tota mena
El flabiol a l'escola

El col·lectiu "La riscla" presenta la guia didàctica "El flabiol a l'escola 1". Cliqueu la portada si voleu més informació sobre aquesta publicació.
"La riscla" va ser fundada per un grup de mestres especialistes de música de la comarca del Vallès Occidental que es dedica a difondre aquest instrument. La riscla, que ja disposava d'un model d'instrument i d'abundant material, ara us presenta la primera part d'aquesta guia didàctica. Per a més informació adreceu-vos al lloc web de la riscla a Internet www.flabiol.com.
 
"Com sona l'eso 2014!"Dóna la nota
Iniciativa del Camp d'Aprenentatge Pau Casals per a la interpretació comuna d'una cançó. Inclou la cançó, partitura i base instrumental. Cliqueu el logo per accedir al lloc web.Setmana Cantant a Tarragona
Us fem arribar informació de la Setmana Cantant d'aquest mes de juliol

Cliqueu el logotip per accedir al PDF amb més informacióCom fer la inscripció a COM SONA L'ESO

L'organització ens fa arribar aquesta presentació amb les instruccions per si us heu d'inscriure a aquesta interessant convocatòria per a tots els alumnes i les alumnes d'ESO
Trobada de corals infantils
http://www.reus.cat/serveis/trobada-de-corals-infantils
Amb la finalitat de facilitar un punt de trobada entre corals i donar oportunitats d’actuar en públic us presentem aquesta convocatòria. Cliqueu el logotip si us hi voleu inscriure o si voleu més informació.


"Com sona l'ESO 2014" a Torroella de Montgrí

http://www.comsonaleso.com/home/comsonaleso2014
Ens arriba la convocatòria d'aquest curs. Cliqueu el logotip per veure'n tota la informació. Ben aviat hi trobareu tota la informació. Hi teniu també el mail de contacte. Us animem a participar-hi!


Comments