Publikationer

Fordele ved at inddatere dine publikationer i UC Viden

Når dine publikationer vises på UC Viden portalen kan forskere, professionsudøvere og studerende hurtigt finde frem til dem. Potentielle samarbejdspartnere kan finde dig og få overblik over dit fagområde og din ekspertise. Publikationslisten udgør sammen med dit CV din faglige profil udadtil. 

Desuden indgår dit forsknings- og udviklingsarbejde i professionshøjskolernes Videnregnskab og i afrapportering ifm. din institutions udviklingskontrakt, hvorfor alle medarbejdere er forpligtet til at inddatere deres publikationer.


Hvorfor dele din publikation i UC Viden portalen?

Hvis du uploader din publikation på UC Viden portalen, får du flere læsere, og dit forsknings- og udviklingsarbejde kommer til at gøre mere nytte. Det bliver også nemt og hurtigt at inkludere din artikel i pensumlister til studerende eller dele den med samarbejdspartnere og andre.
Du kan se downloadstatistik (gældende fra juni 2020) for dine uploadede publikationer på UC Viden

UC Viden er et institutionelt repositorium (eng. Institutional repository), dvs. et ikke-kommercielt online arkiv for professionshøjskolernes forskningsaktiviteter.
De danske professionshøjskoler og DMJX har tilsluttet sig den nationale strategi for Open Access (Hensigtserklæring  vedr. Open Access). Læs mere om Open Access på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside: Om Open Access.

 

Det er i UC Viden muligt at importere publikationer fra store tidsskriftdatabaser – herunder Bibliotek.dk, PubMed, Mendeley, CrossRef og WorldCat, hvilket kan spare dig tid i forhold til manuel inddatering.

Se vejledning til import fra online kilder her

 

Har du tidligere været ansat på et universitet eller en anden professionshøjskole, kan du, evt. med hjælp fra en bibliotekar, importere dine publikationer til UC Viden.

Se vejledning til import fra professionshøjskole eller universitet

 

For manuel inddatering af publikationer klik på nedenstående link.

Manuel inddatering af publikationer i UC Viden