Quickguide til Open Access

Følgende quickguide viser, hvordan du inddaterer som Open Access i UC Viden. Husk at du skal have en kopi af pre-print eller post-print inklusiv et eventuelt DOI og/eller link.

Pre-print

Pre-print versionen er det originale manuskript, der er sendt til forlaget. Artiklen har som pre-print endnu ikke gennemgået peer review (fagfællebedømmelse). Der vil derfor være forskel på en pre-print version og den endelige version, der bliver udgivet.

Post-print

Et post-print er den udgave af artiklen, der er accepteret til udgivelse. Indholdet i en postprintversion svarer til det, der vil blive publiceret i tidsskriftet. En post-print version af artiklen har gennemgået peer review (fagfællebedømmelse). Dog vil artiklen ikke være sat op med tidsskriftets professionelle layout.

DOI

Digital object identifier (DOI) er en permanent identifikation, som tildeles et elektronisk dokument, så dette altid kan findes, selvom internetadressen forandres.

1. Importér eller lav en manuel inddatering af den pågældende publikation i UC Viden.

2. Ved valg af tidsskrift vil forlagets betingelser for Open Acces blive vist. Nedenstående eksempel viser betingelserne for tidsskriftet Biogeochemistry. Her fremgår det af den grønne RoMEO-farve, at tidsskriftet tillader parallelpublicering af både post-print og pre-preprint. Efter 12 måneder ophører embargo typisk. Er du i tvivl, så tjek tidsskriftets hjemmeside.

3. Klik på 'Tilføj elektronisk version (fil, DOI eller link)...'

4. Vælg type.

5. Under dokumentversion væles 'pre-print' eller 'post-print'. Se hvordan du tjekker dine rettigheder her.

6. Klik på ‘Opret’.