Trasee turistice pe Muntele Tâmpa din Postăvarului, în Brașov


Treptele lui Gabony (drumul treptelor, drumul scărilor) încep de pe Strada Dobrogeanu Gherea din Brașov. După 30 minute ajungem la o bifurcație cu stâlp indicator (660 m altitudine). Aproape de stâlp este o bancă de piatră (Banca lui Oscar Alesius) de unde încep de fapt Treptele lui Gabony (nobil maghiar foarte bogat care a făcut multe donații caritabile orașului), marcaj triunghi galben, 167 trepte construite între anii 1930-1931.

Drumul Serpentinelor construite în anul 1837, marcat cu triunghi roșu pornește din Aleea Filimon Sârbu. Sunt 25 de serpentine lungi de 3 km care trec pe sub telecabină.

Drumul Cavalerilor, marcat cu bandă albastră, începe de pe Aleea Tâmpei, de lângă Bastionul Țesătorilor, trece prin spatele caselor pe lângă locul unde a fost amplasat în secolul al XV-lea Turnul Cuțitarilor (astăzi nu mai e nici urmă din el). Drumul are 2 km și duce mai departe până în Poiana Brașov.

Traseul Curmătura are 2 km, este marcat cu triunghi albastru, pleacă de la Dealul Melcilor pe Tâmpa prin Șaua Tâmpei, spre vârf.

Traseul cu telecabina pornește de pe Aleea Tâmpei, de lângă restaurantul Casa Pădurarului/ Sub Tâmpa. Telecabina urcă până la 960 metri în 3 minute, oprindu-se la restaurantul Panoramic (informație de la). 


Donează 30 de lei