FRANKRIJK, Valmeinier jan. 2011

VALMEINIER 1800
 
We weten uit ervaring dat Valmeinier 1800 een gezellig skidorp is in een prachtig skigebied met meer dan 150 km pistes. Het is immers reeds de derde keer dat we in Valmeinier onze skivakantie houden.
 
 
We zijn met acht volwassenen en hebben een appartement gehuurd in de residentie Madame Vacances Le Vermont. Het is een ruim appartement met 2 badkamers en iedereen voelt zich onmiddellijk thuis.
   
  
De 4 skiers van het gezelschap kopen hun skipas en zijn zondagmorgen reeds vroeg op pad. De overige 4 gaar op verkenning in het skidorp en naar het toeristenbureau.
      
 
Ikzelf kan nog geen grote wandelingen maken want ik ben nog herstellend van een drievoudige enkelbreuk en wil geen risico's nemen. Maar de anderen wandelen zondagnamiddag naar het lager gelegen Valmeinier 1500 om dan met de gratis skibus terug te keren.
 
  
 
Zondagavond is er de traditionele welkomdrink, een green-chaud (= warme chocolademelk met chartreuse) aangeboden door het toerismebureau.
Maandag verloopt ongeveer zoals de zondag d.w.z. met skieën en wandelen. Het is stralend weer, en iedereen kan volop genieten.
     
 
Dinsdagmorgen gaan we de geitenboerderij van Mont-Thabor bezoeken, en in de namiddag wordt er geskied en gewandeld.
 
 
 
    
  
We kunnen in onze residentie ook gebruik maken van een sauna en twee whirlpools. Het is mooi meegenomen en heerlijk ontspannend na een sportieve dag. De jongelui gaan ook zwemmen in het zwembad van een nabijgelegen residentie. Voor elk wat wils dus.
 
 
Woensdag blijf ik met spijt de hele dag binnen, want ik voel me grieperig, maar de anderen wandelen en skiën onder een stralende zon. De temperatuur is uitzonderlijk hoog voor de tijd van het jaar en eigenlijk zou het nu wel een beetje mogen sneeuwen.
Donderdagmorgen is het opeens veel kouder. Het kwik daalt tot -8 gr. en op 2000 m hoogte zelfs tot -12 gr. Iedereen is dan ook in de vroege namiddag terug en gaat zich verwarmen in de sauna en de whirlpool. Tegen de avond begint het te sneeuwen.
We hebben raclette besteld voor 's avonds en met een paar glaasjes wijn wordt het een gezellige avond.
Vrijdagmorgen is alles bedekt met een verse laag sneeuw. Het blijft koud, tot -8 gr., maar het is wel zonnig.
In de namiddag rijden we met 5 leden van ons groepje naar Valloire om de ijssculpturen te zien. Er loopt daar immers een ijssculpturen-wedstijd. Maar de werken zijn nog ver van afgewerkt, dus dat valt een beetje tegen.
 
 
Daarmee is ons weekje sneeuwvakantie weeral afgelopen. Morgen reizen we terug naar huis.
We zijn tevreden. Het was een aangename vakantie met mooi weer, goede skicondities, mooie wandelingen en gezellige avonden. Jammer dat het zo vlug voorbij is.
 
 
 
Comments