FRANKRIJK, La Plagne - januari 2010

Voor onze familievakantie, de skivakantie met de kinderen kozen wij dit jaar voor La Plagne-Soleil. Wij huurden een appartement van 9 tot 17 januari 2010.
 
 
 
Na een vlotte reis komen we aan in La Plagne-Soleil, op 2.070 m hoogte. De laatste halve km moeten we toch nog de sneeuwkettingen op de autobanden aanbrengen. Er is heel veel sneeuw, het heeft immers vorige nach over heel Frankrijk flink gesneeuwd. De wegen waren echter goed geruimd.
Het appartement dat we hebben gehuurd voor 6 personen is een beetje een ontgoocheling. Het is superklein en er is bijna geen bergruimte. De meeste kleren moeten in de valies blijven. Maar we zullen er het beste van maken.
Zondag is het heel koud, maar zonnig. Mijn man en de kinderen gaan meteen de verste uithoek van het skigebied verkennen. In de voormiddag ga ik op zoek naar het toerismebureau. Daar krijg ik een wandelkaart en de nodige uitleg. La Plagne bestaat uit verschillende stations: La Plagne-Centre, Plagne-Villages, Plagne-Soleil, Plagne 1800, Plagne-Bellecote en Belle Plagne. De verbinding tussen de verschillende stations gebeurt d.m.v. busjes of kleine gondels. Iedereen kan daar onbeperkt en gratis gebruik van maken. In de namiddag ga ik al een van de beschreven wandelingen maken. Midden het skigebied loopt een 2h durende wandeling. Onder een schitterende zon, met zicht op verschillende skipistes, ben ik niet de enige wandelaar. Het blijkt een populaire wandelweg te zijn. De omgeving is schitterend! Ook de skiërs komen 'savonds dolenthousiast terug. Dit is één van de mooiste skigebieden die we ooit hebben bezocht!
 
  
 
Maandag verloopt een beetje hetzelfde, maar met andere skipistes en voor mij een andere wandeling.
 
 
 
Dinsdag gaan de kinderen alleen skiën en mijn man gaat met mij op stap. Wij gaan samen met de gondellift vanuit Plagne-Bellecote helemaal tot op 3100 m hoogte. Daar hebben we afgesproken met de kinderen om er samen te picknicken.
We bezoeken er de "Grotte de Glace", een ijsgrot diep in de gletcher. Er is zo een 30 m ijs boven ons.
 
  
 
 
 
Woensdag is het weer omgeslagen. Het heeft 's nachts flink gesneeuwd en ook in de voormiddag is het erg grijs en vallen er dikke sneeuwvlokken. De skiërs gaan alleen in de voormiddag op de latten en na de middag maken we allen samen een flinke wandeling. Het sneeuwt flink en de glühwein  die we onderweg in een chalet drinken doet deugd.
 
  
  
 
Donderdag en vrijdag zijn opnieuw zonnige dagen waarin iedereen zijn hartje kan ophalen. Goede skipistes, een prachtige omgeving, mooie wandelwegen..... het is een aangename week.
   
 
  
  
 
Wij komen zeker nog terug naar dit skigebied. Het is een groot skigebied met wisselend landschap, de wandelwegen worden onderhouden er is voor iedereen wat te beleven. Het was zalig !
 
Alle foto's van deze vakantie zijn terug te vinden in dit FOTOALBUM LA PLAGNE
 
 
 
 
Comments