DUITSLAND - augustus 2011

Maandag 15 augustus
Het weer in ons Belgenland was eind juli, begin augustus somber en nat en het begint te kriebelen, vooral bij mijn man. We besluiten er een weekje tussenuit te gaan met de caravan naar Duitsland.
Dus zijn we vandaag rond 8 h vertrokken en we zijn rond 16h30 aangekomen op camping Odenwald Park in Hirschheim (zo een 20 km van Heidelberg). De camping ligt in een rustig, heuvelachtig landschap met heel veel bossen. In de omgeving is heel wat te bezoeken.

Dinsdag 16 augustus, bewolkt 21 gr.
Het is een bewolkte dag vandaag, maar het is droog en de temperatuur bereikt een aangename 21 gr.
We rijden via een ommetje naar Heidelberg.
Onderweg bezoeken we Schonau en we stoppen bij Neckarsteinach op een parking waar ook een paar toerbussen staan. Vanaf deze parking hebben we een prachtig uitzicht op de Neckar en op vier burchten die op loopafstand van elkaar liggen.
    
Heidelberg zelf heeft een heel mooie, oude binnenstad. Boven de oude stadswijk staat het middeleeuwse Heidelberger kasteel.
De Hauptstrasse is een lange, verkeersvrije en drukbezochte winkelstraat, waar we in een boekhandel een detailkaart kopen voor verdere uitstapjes.
    

Woensdag 17 augustus, zonnig 25 gr.
Aan de hand van de gisteren aangekochte kaart heeft mijn man een sightseeing-toer uitgestippeld, en we gaan vroeg op pad. De eerste halte onderweg biedt een mooi uitzicht op Weinheim.
Weinheim  
Daarna bezoeken we de Wachenburg en enkele km verder het Auerbacherschloss. In dit laatste worden nog riddertoernooien en middeleeuwse spelen georganiseerd.
  

    
We doen een wandeling in Reichenbach langs  het Felsenmeer = rotsenzee. De granieten rotsblokken bedekken de helling tussen de bomen volledig, vandaar de naam.
Na enkele mooie uitzichten op Lindenfells bezoeken we Michelstadt. Dit stadje heeft naar het schijnt het oudste "Rathaus" van Duitsland, daterend uit de 15de eeuw. Er is een werkelijk zeer mooie binnenstad, met veel vakwerkhuizen, opgesmukt met bloemen en er zijn bijzondere winkeltjes die vooral ivoor en zilver verkopen.
    
Met deze afsluiter kon onze dag niet meer stuk.

Donderdag 18 augustus - zonnig 28 gr.
We bezoeken opnieuw enkele mooie stadjes. Amorbach charmeert ons onmiddellijk. Het plaatsje is bekend voor de prachtige abdijkerk maar ook de rest van het stadje is zeker de moeite waard.
    
Daarna rijden wij naar Miltenberg dat aan de Main ligt en in de binnenstad heel mooie vakwerkhuizen heeft.
    
Daarna komt Westheim aan de beurt, waar we een kijkje nemen bij de burcht en rondslenteren door de binnenstad.
  

Vrijdag 19 augustus - bewolkt/zonnig 27 gr.
Vandaag doen we een stukje van de Burgenstrasse, de burchtenroute. Hier in deze regio staat in ieder plaatsje wel een burcht of een kasteel of een ruine ervan. Het landschap waardoor we rijden doet fantaseren over jachtpartijen in de uitgestrekte bossen. 
Het Zwingenberg Schloss zie je reeds van ver op de helling over de weg uitkijken.
We bezichtigen het mooie Homberg Schloss dat tussen de wijngaarden genesteld ligt.
    
We zagen onderweg nog meer burchten, soms in de verte,  die we niet bezochten. In de namiddag nemen wij een kijkje bij de Katzenbuckel, een wandelgebied op de hoogste heuvel van Odenwald. Deze heuvel is miljoenen jaren geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Nu nog is de krater met een klein meer nog duidelijk herkenbaar.
Onze laatste halte is in het stadje Eberbach.
    

Zaterdag 20 augustus - zonnig 27 gr.
De laatste dag van dit snipperweekje is aangebroken. Hirschhorn is schilderachtig gelegen aan de Neckar en ligt op wandelafstand van de camping. We gaan er een kijkje nemen en doen de historische stadswandeling. Hirschhorn heeft nog vele van die typisch duitse vakwerkhuizen uit de 17de eeuw, een mooi kloosterkerkje dat bij een Karmelietenklooster hoorde en natuurlijk ook een burcht.  
  
  
De rest van deze laatste dag genieten we op de camping van de zon en van de zalige rust die er heerst.
Voor morgen wordt slecht weer voorspeld, maar dat kan ons niet meer deren, want wij gaan naar huis.
Comments