FRANKRIJK, baai van de Somme - sept. 2011

Een trip naar de baai van Somme in Frankrijk staat al een tijdje op ons lijstje. Het is niet zo ver, een kleine 200 km van thuis. We vertrekken dus op zaterdag 10 september voor een vijftal dagen. We hopen op mooi weer, al zijn de voorspellingen daaromtrent onzeker. Maar op zaterdag 10 september schijnt de zon als we rond de middag aankomen op camping "Les trois Sablières" in St. Firmin-le-Crotoy.
 
Op 200 m van de camping ligt een heel breed strand tot aan de brede monding van de Somme. Opvallend op het strand is is de grote stilte. Buiten de wind en de vogels is er niets te horen.
In de namiddag gaan we al eens een kijkje nemen in Le Crotoy. Onderweg zien we in de vele waterpoelen van het moerasgebied verschillende watervogels, wat heel mooie natuurkiekjes oplevert.
 
 
 
Zondagmorgen is het zwaar bewolkt, maar we gaan toch naar de markt in Valerie-sur-Somme, die daar elke zondagmorgen plaats vindt. Valerie-sur-Somme zelf is niet zo groot, maar wel een bezoekje waard.
     
Daarna rijden we naar Le Treport waar we in een van de vele restaurantjes (gekend om de zeevruchtenschotels) lunchen en daarna even rondkuieren.
 
   
Op de terugweg stoppen we nog in Ault en Pointe-de-Hourdel.
   
Maandagmorgen is het weer ronduit slecht: heel veel wind en zwaar bewolkt. We besluiten een autorit langs de kust te maken tot Cap-Blanc-Nez en Cap-Gris-Nez. Op Cap-Blanc-Nez waait het zo erg dat je amper rechtop kunt blijven staan en er is een zwiepende regen. Mijn man heeft zich toch aan een korte wandeling gewaagd en is drijfnat terug in de auto gestapt.
 
In Wissant en Wimereux kunnen we tussen de regenvlagen toch even rondkijken. De felle stormwint doet de golven over de zeedijk van Wimereux slaan. Het is wel een boeiend schouwspel.
 
   
 
Dinsdagmorgen is het opnieuw bewolkt en er is nog steeds veel wind. Na de middag komt de zon er af en toe door en het blijft wel droog. We doen een uitstapje in de omgeving beginnend bij de 'Baie d'Authie" een uitgestrekte zandvlakte. We doen ook een mooie wandeling door de duinen en de dennenbossen van St. Quentin-en-Tournon.
Daarna rijden wij naar Abbeville waar de mooie kathedraal de aandacht trekt.
 
   
We gaan nog enkele foto's nemen in Le Crotoy en de dag is weeral voorbij.
 
Morgen gaan we naar huis. Een beetje jammer van het slechte weer, maar we hebben toch genoten van de mooie omgeving.
 
 
Comments