Frankrijk - Les Menuires, jan. 2012

Zaterdag 14 januari 2012 komen wij na een voorspoedige reis aan in Les Menuires.
Les Menuires ligt op 1850 m hoogte in het skigebied Les Trois Vallées. We hebben een appartement voor 8 personen gehuurd in Residentie Les Cristaux. Het is een comfortabel en redelijk ruim appartement.
 

Er is de voorbije weken veel sneeuw gevallen en er ligt een meer dan 1,3 m dik sneeuwtapijt. De skicondities zijn optimaal. Mijn man mag tot zijn grote spijt nog niet skiën vanwege een barstje in zijn pols. Hij is nog maar net uit het gips en draagt een brace. Dus in ons achtkoppig gezelschap zijn slechts drie skiërs die zich in het grootste skigebied van Frankrijk (meer dan 600 km pistes) kunnen uitleven. De overigen kunnen hun hartje ophalen tijdens schitterende wandelingen.
    

De wandelaars kunnen vrij gebruik maken van de cabineliften in les Menuires en van de skibussen die in Les Menuires zelf en tussen Val Thorens en St. Martin-de-Belle-Ville gratis rijden. 
    

Zo konden we de 8,5 km lange wandeling langs de rivier de Doron in dalende richting maken tot St. Martin-de-Belle-Ville en dan met de bus terug naar Les Menuires rijden. 
    

Maar ook de wandelingen rond Les Menuires zelf zijn mooi en aan te bevelen. "Le Sentier Les Balcons" door een zonnig, witbesneeuwd landschap, biedt schitterende uitzichten.
 
    
 
"Le Circuit du Plan d'Eau" leidt rond een paar kleine meertjes die vanwege de sneeuw nauwelijks te herkennen zijn en langs een kronkelend riviertje.
   
 
Vanuit Val Thorens loopt "Le Sentier des 2 Lacs". Daar konden we even afspraak maken met onze skiërs.
 
   
We maakten elke dag een andere wandeling onder een stralende zon in een verblindend wit sneeuwlandschap. Met behulp van kleine glijschijven was het dolle pret tijdens de afdalingen.
 
Ook de skiërs waren enthousiast over de vele mooie skipistes.
 
Na een dag wandelen en skiën maakten we 's avonds gebruik van de sauna en de hamman die in de kelderverdieping ter beschikking was.
Daarna was het tijd voor aperitief en avondmaal en daarna werden er pittige partijtjes "Uno" gespeeld.
 
Alleen vrijdag 20 jan. liet het weer ons in de steek. Het was grijs en het sneeuwde de hele dag. De sneeuwkettingen werden alvast op onze auto's rond de band gelegd voor ons vertrek zaterdag. 
Dat was dan ook heel erg nodig want het sneeuwde ook onophoudelijk gedurende de nacht. Er lag zeker 40 cm sneeuw op onze auto en er moest flink geruimd worden voor we konden vertrekken.
 De rit naar beneden verliep traag, maar zo konden we volop genieten van het prachtige landschap.
   
 
Alle foto's staan in ons online-album Les Menuires

Comments