Aanbevolen boeken

Hieronder een aantal inspirerende boeken die ik heb gebruikt bij het schrijven van 'Jij bestaat niet'.

Als je op de titel klikt dan kun je een beschrijving van de boeken zien en is er tevens de mogelijkheid om het boek te bestellen.  

Praten over bewustzijn, Paul Smit en Patrick Kicken

Alles gebeurt vanzelf. Het leven is een grote grap want jij en ik bestaan niet. Vlot geschreven boek dat non dualiteit toegankelijk maakt. 

Non dualiteit voor managers, Paul Smit

De enige die problemen heeft met het feit dat alles verandert is de mens. Helder geschreven boek over de kern van non dualiteit.

Zonder vrije wil, Jan Verplaetse 

Prachtig boek over de gevolgen van het leven zonder vrije wil. Leven zonder schuld en verwijten (zelfs naar naar jezelf toe) is het gevolg.

Zelf wordt bewust van Antonio Damasio

Antonio Damasio legt uit hoe bewustzijn ontstaat. Het meest recente boek waarin Damasio zijn ideeën over bewustzijn als biologisch proces uiteenzet.

De vrije wil bestaat niet van Victor Lamme

De klassieker van Victor Lamme die enorme invloed heeft gehad op mijn visie. Vrije wil? Vergeet het maar.

Wij zijn ons brein van Dick Swaab

De beststeller van Dick Swaab over het brein waarin wij ons ikje zetelt. Geeft interessante, wetenschappelijke, kijk op Buiten Zintuiglijke Ervaringen en Bijna Dood Ervaringen.  

De egotunnel van Thomas Metzinger

Voor mij was het lezen van dit boek een Mokerslag. Het gaat over hoe we een ikje vormen als een soort middelpunt van ons innerlijk navigatiesysteem. Niet altijd makkelijk te lezen, maar wel een fantastisch boek. 

Consciousness a very short introduction:

Weliswaar een Engels boek, maar helder geschreven met duidelijke uitleg over begrippen als vrije wil en bewustzijn. 

Kaas en de evolutietheorie van Bas Haring

Luchtig boekje van Bas Haring over hoe evolutie werkt. Bas Haring verstaat als geen ander de kunst om ingewikkelde concepten op een eenvoudige, humoristische en duidelijke manier te presenteren.

Hoorcollege van Bas Haring over bewustzijn

Helaas is het boekje "De IJzeren wil" niet meer verkrijgbaar, maar dit hoorcollege is een goede vervanger. Hoe ontstaat bewustzijn in onbewuste materie? Bas Haring geeft het antwoord.
 
De illusie van de bewuste wil door Daniel Wegner

Wij denken dat wij een bewuste wil uitoefenen, maar dat is niet meer dan een goocheltruc. Constant denken wij dat er werkelijk een konijn in de hoge hoed heeft gezeten. Het onderstaande boek gaat over die illusie. Niet altijd eenvoudige kost, maar wel interessant.

De waarheid over verlichting van Steven Norquist

Steven is een man van weinig woorden, want de meeste bladzijden bevatten slechts enkele regels. Echter die regels raken wel de kern. Eindelijk eens een spirituele leraar die echt aangeeft wat verlichting is. Temidden van alle onzin die wordt verteld over verlichting als een fantastische staat die een eind zou maken aan al je problemen is dit boekje een verademing. Dit boekje bewijs dat de kracht van een boek niet evenredig is aan het aantal woorden.  

Het slimme onderbewuste van Ap Dijksterhuis

Het bewuste waar we ons mee identificeren is slechts een piepklein zichtbaar stukje dat zit op een veel machtiger en belangrijker onderbewuste. Vlot geschreven boek over dit thema.

De singulariteit is nabij van Ray Kurzweil

Boek over de onstuimige veranderingen in de komende 30 jaar. Ray Kurzweil verwacht een "Nieuwe Tijd", maar op een heel andere manier en op heel andere gronden als de New Agers.
Veel aandacht voor kunstmatige intelligentie en hoe de mens zal veranderen door steeds meer kunstmatige elementen in zijn lichaam aan te brengen.

Het boek 'Jij bestaat niet' is te bestellen door overmaking van Euro 24,50 (buiten Nederland Euro 29,50) op NL 19 INGB 0000 416584 die op naam staat van Dirah Academie te Tilburg en
het sturen van een mailtje naar roeland@dirah.nl met daarin je volledige adres.
Het boek wordt dan zonder portokosten toegestuurd.Klik hier voor informatie over het boek "Jij bestaat niet"‎  ‎