Villasukat valloittivat

Post date: Jun 1, 2010 7:25:04 PM

Nyt kesähelteiden kolkutellessa on moni saattanut jo unohtaa viime talven paukkuvat pakkaset. Jämijärvi-Seuran järjestämän villasukkakilpailun viimeinen palautuspäivä sai kuitenkin väen liikkeelle. Maaliskuussa julistetussa kilpailussa haettiin villasukkia joiden malli on saanut inspiraationsa Jämijärvestä. Kutojien näppärät kädet ottivat haasteen vastaan ja kauniita kudonnaisia palautettiin ihastuttavan runsaasti. Noin prosentilla jämijärveläisistä on ainakin ensi talvena jalassaan itse kudotut pässinpökkimät, sillä sukkia kilpailuun tuli peräti 21 pari sekä yksi pariton. Olihan mukana vielä parit rukkasetkin!

Jämijärven kaunis luonto, ilmailu ja hiihto olivat olleet useimmiten ideoinnin lähteenä. Myös mm. pelimanniperinteet ja yhteistyön voima pääsivät koristamaan kudonnaisia. Kädentaitojen tuotoksia pääsee ihastelemaan juhannusviikosta lähtien heinäkuun loppuun Jämijärven kirjastossa. Sitä ennen Jämijärvi-Seuran raati joutuu kovan paikan eteen äänestäessään joukosta voittajat. Ensimmäisenä palkintona on 70 euroa, toisena ja kolmantena aiheeseen sopien villalankoja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kirjaston näyttelyn lisäksi kudonnaisia voi kirjaston näyttelyn jälkeen ihailla myös valokuvista seuran kotisivuilla. Vaikka nyt ei syksyä halua vielä ajatella, osa sukista tullaan näyttelyn jälkeen lahjoittamaan kutojien toiveesta Jämijärven vanhainkodin asukkaiden lämmikkeiksi. Kutojista nuorin on 13-vuotias ja vanhin yli 80. Yhtään miestä ei mukaan tällä kertaa uskaltautunut. Kiitos kaikille osallistujille!