Avoimet Pihat verkossa

Kun suositut Avoimet Pihat siirtyivät koronarajoitusten johdosta pidettäväksi kesälle 2022, mietimme nuorten kanssa mitä kehitellä tilalle. Itse päätapahtuma Avoimet Kylät järjestetään nyt verkossa, joten siihen me Jämijärvi-Seurana laitamme panoksemme koko Jämijärveä edustaen. Tämä on ideamme:

Kirkonkylänraitille rakennamme tuttujen tuotteidemme JÄMIJÄRVI AMAZING RACE JA PAKOHUONEEN POP UP ULKOHYBRIDIN. WHAT?! Ei me itsekään ihan vielä tiedetä mitä tulee tapahtumaan, mutta "Perheet ulos ja pähkäilemään yhdessä" -teemalla mennään etäisyydet ja hygienia huomioiden.

Eli kirkonkylälle tulee kuuteen ennakolta salaiseen ulkokohteeseen lukittuja arvoitusbokseja. Ainakin osassa on valittavana kaksi eri tasoista tehtävää (aikuiset/alakouluikäiset), joista molemmilla pystyy selvittämään kyseisen arvoituksen osion. Reitin voit kulkea pyörällä tai kävellen. Kesto arviolta 1,5-2 tuntia ja joukkueiden lähtöjä tullaan porrastamaan 15 minuutin välein ruuhkan minimoimiseksi ja etäisyyksien varmistamiseksi. Rasti muutenkin rakennetaan niin, ettei ruuhkaa ja kontakteja synny, sillä nyt nopeus ei ratkaise voittajaa vaan arvomme mahtavien osallistujien kesken jotain kivaa. Taustalla oleva työryhmä koostaa päivästä "opetusvideon" malliksi muille Avoimiin Kyliin. Sen kanssa voi pelin jälkikäteen pelata myös kotisohvalta.

Jotta päivä toteutuu tarvitsemme vähintään 10 joukkuetta. Maksimia ei ole! Tai ei ny ihan sataa ehkä päivään mahdu ja sitten meitä olis jo liikaakiin :). Mukaan suojakäsineet lukkojen avaamista varten, älypuhelin ja muistiinpanovälineet. Seuraa meidän Facebook -sivuja ja Instagramia niin pysyt nopeiten ajantasalla ja löydät sieltä myös aikanaan linkin ilmoittautumiseen sekä lisäohjeita päivään. Tapahtuma ajoittuu iltapäivään. Osallistumismaksu 10 €/joukkue. Lähdeks lenkille? Ilmoittaudu tästä