Παλατάκι

    • Τo κεντρικό κτίριο, που βρίσκεται στα αριστερά της ανατολικής εισόδου, μετά τον περίβολο του πύργου, είναι το αρχοντικό της πόλης.

    • Αυτό δεν δηλώνεται μόνο από το όνομα που έχει διατηρηθεί «παλατάκι», αλλά και από το μέγεθος και την θέση που κατέχει. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε τουλάχιστον δύο ορόφους. Διατηρείται η καμάρα που κάλυπτε ένα μέρος από τον πρώτο και δημιουργούσε την βάση για τον δεύτερο απέναντι από τον πύργο. Στο υπόλοιπο μέρος του πρώτου υπάρχουν στα πλαϊνά, σε τακτά διαστήματα τρύπες στον τοίχο, που μέσα στηρίζονταν τα δοκάρια που κρατούσαν το πάτωμα του δευτέρου ορόφου. Εδώ λοιπόν ήταν το κέντρο της όποιας διοίκησης υπήρχε. Γύρω υπάρχουν πολλά ερείπια κτισμάτων από όλες τις πλευρές Στα ανατολικά αριστερά της εισόδου του κάστρου, στην άκρη του οικοπέδου που δημιουργείται μεταξύ του τείχους και του κτίσματος, εφαπτόμενος στο τείχος ο Πύργακας.

    • Από την νότια πλευρά χαλάσματα κτιρίων, μεσοτοιχία με το παλατάκι στην αρχή, τα οποία καλύπτουν όλη την περιοχή μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, και συνεχίζουν σε όλη την περιοχή δομημένα με σχέδιο. Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και από την δυτική πλευρά.

    • Πολλά κτίσματα διαδέχονται το ένα το άλλο, μερικά σαν ορθογώνιες αυλές, και μερικά γεμάτα με σωρούς από πέτρες στο εσωτερικό τους, από τις στέγες και τους τοίχους.

    • Στην ανατολική πλευρά σώζεται η είσοδος στο κυρίως δωμάτιο, ενώ σε όλο του το μήκος υπάρχει απομεινάρι τοίχου σε ύψος ενός μέτρου, που φανερώνει την ύπαρξη και άλλου δωματίου. Μπροστά μέσα στην αυλή, ανάμεσα σε απομεινάρια κτισμάτων βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, για την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από αυτά. Είναι φανερό, ότι μετά από την ίδρυση της επισκοπής Καρυουπόλεως, το παλατάκι χρησιμοποιήθηκε σαν τόπος διαμονής του εκάστοτε επισκόπου.